Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

"Φορτηγό" ξεφτιλίζει τα "τανκς του μνημονίου"



Το βιντεάκι το έκανα από ένα από τα χθεσινά δελτία προπαγάνδας των συνεργαζομένων με τις κατοχικές δυνάμεις (ο Mίκης Θεοδωράκης τους είπε έτσι, όχι εγώ...:) )

Ο Λιάρος, με το γνώριμο πρόστυχο κι ειρωνικό υφάκι, χάνει την μπάλα από τις απανωτές σφαλιάρες που τρώει (για την πτώση του τουρισμού, για τον κοινωνικό αυτοματισμό που παράγουν τα ΜΜΕ, για την στάση τους ενάντια σε όλες τις απεργίες, για την τιμή της βενζίνης, για τον ρόλο του ΜΕΓΑ ως τηλεοπτικού μπάτσου κατά απεργών) και εκνευρισμένος παραδέχεται δημοσίως τον ρόλο τους:  
  • "Ο ρόλος μας είναι να βάζουμε τους άλλους που λένε ότι θίγονται να κάνουν ερωτήσεις", 
  • "Εμείς και στην επόμενη απεργία την ίδια στάση θα κρατήσουμε!"
  • "Όταν υπάρξει άλλη απεργία εδώ θα είμαστε και πάλι και θα έχουμε την ίδια στάση, είμαστε με το κοινωνικό σύνολο, μ' αυτούς που υποφέρουν!" (sic!!!)
και κλείνει σε πλήρη σύγχυση με την παραληρηματική ηλιθιότητα: 
  • "Ο ρόλος μας είναι αυτός και θα τον κάνουμε όσο κι αν είστε εσείς αντίθετοι ή όταν αγωνίζονται κάποιοι άλλοι το παρακολουθείτε με ενδιαφέρον είτε με άλλα συναισθήματα"... 
Παρακαλώ, τα παραπάνω να μπουν ως νέο μότο της ΕΣΗΕΑ και της ΜΕΓΑλης "δημοσιογραφίας"...

Το κλου του βίντεο: μετά το παραλήρημα του χυδαίου, πετάγεται και το... Καψή για να φάει το πρώτο -αν δεν κάνω λάθος- κράξιμο σε ζωντανή μετάδοση!  
(Και εις ανώτερα!)


από va8ikokkino

Άλλη μια λαμπρή δημοσιογραφική στιγμή: 

"Όλοι οι πατεράδες κάποια κληρονομιά, ό,τι έχουν το αφήνουν στα παιδιά τους, δεν είναι συζήτηση αυτή", λέει ο Λιάρος αποδεχόμενος δημοσίως την οικογενειοκρατία!!! 

Κι όταν του φωνάζει ο Κλιγκόπουλος "Η κληρονομιά που αφήνουμε εμείς είναι 300 δις χρέος εξαιτίας τους! Αυτούς να επιτάξουνε! Τους κλέφτες! Τα κλεμμένα! Το ΔΝΤ εγώ το έφερα εδώ; Οι κλέφτες δεν το φέρανε; Να επιτάξει τους κλέφτες και να δουλέψω τσάμπα!" ο Λιάρος φοράει το χυδαίο ειρωνικό υφάκι του και το μόνο που βρίσκει να πει είναι πως "πετάτε συνθήματα και δεν κάνετε συζήτηση"...

Ελπίζω μόνο να ισχύουν τα όσα λέει αυτό εδώ το κείμενο:
Για το θέμα της πασοκικής βιασύνης να "απελευθερώσει" τον κλάδο:
Επίσης για την στάση των ΜΜΕ:

Διαφάνεια και φακέλωμα...

(πηγή)
του Θανάση Καρτερού
από την ΑΥΓΗ

Ο Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν πρόκειται να φακελωθεί επειδή δίνει λεφτά στο ΚΚΕ ή σε οποιοδήποτε κόμμα, αφού θα μείνουν επτασφράγιστο μυστικό οι σχετικοί κατάλογοι.  

Διαβεβαίωση που έχει την αξία της, αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχεται από τους ίδιους που διαβεβαίωναν ότι υπάρχουν λεφτά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά λιτότητα, ότι προκρίνουν τον σοσιαλισμό από τη βαρβαρότητα. Και παραδίνουν τώρα στην τρόικα ακόμα και τα βρακιά τους.

Έλεος!

από Salata tv
Ε, εντάξει! Ας το παραδεχτούμε! Ένας βασικός λόγος που δεν πηγαίναμε διακοπές ήταν αυτός!

Ευτυχώς όμως η βιομηχανία παραγωγής Άχρηστων και Περιττών προϊόντων, που γίνονται "χρήσιμα" και "αναγκαία" μέσω της διαφήμισης, μας έσωσε!

Τώρα πια όλοι μπορούμε να πάμε διακοπές και να σέρνουμε στις παραλίες το σούπερ καρπουζοψυγείο μας! Στυλάτο, μουράτο, ντιζαϊνάτο, in, must, φορητό... Όλα τα καλά! Και με ονοματεπώνυμο παρακαλώ: Marugoto Tamachan!

Παίζουμε στοιχήματα ποιό βλήμα, από τα χιλιάδες που σουλατσάρουν στα κανάλια, θα σκάσει μύτη πρώτο με αυτή την ηλιθιότητα;

Οι «προνομιούχοι» και οι τιμητές

του Νικόλα Σεβαστάκη
(διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ)
από ΑΥΓΗ

Η εικόνα κοινωνίας με την οποία πολιτεύεται ο κυρίαρχος λόγος των «επώδυνων αλλά αναγκαίων και σωτήριων τομών» είναι η εξής: ένα άθροισμα συντεχνιών, ένα αρχιπέλαγος προνομίων, ένας γαλαξίας εγωιστικών συμφερόντων. Αυτή άραγε δεν είναι η πραγματικότητα, ρωτούν διάφοροι για να σε «κολλήσουν στον τοίχο» ως ιδεοληπτικό. Η συγκεκριμένη εικόνα βεβαίως είναι αληθινή και συνάμα απατηλή. Γιατί ο γαλαξίας έχει κέντρο και δεν είναι ένα χαοτικό νεφέλωμα παρά το ότι δεν υπακούει σε μια σαφή και απλοϊκή αρχιτεκτονική. Η εικόνα την οποία προβάλλει ο κυρίαρχος λόγος θέλει ωστόσο να μας στρατολογήσει, με τη βία μιας θεολογικής αναγκαιότητας, σε μια ερμηνεία κολακευτική για κάθε είδους αποδομητικό εγχείρημα στη ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων, στην ανώτατη εκπαίδευση, στην εργασία. 

Η στρατηγική της κρίσης στην Ελλάδα

(πηγή)
του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
από Stop Cartel

Το πιο κρίσιμο για τις εξελίξεις στην χώρα μας αυτήν την περίοδο, είναι η αντίληψη της μορφής της κρίσης, η οποία ταλανίζει την χώρα.

Αν δεν καταλάβεις την λειτουργική σημασία της κρίσης για την μετεξέλιξη του καθεστώτος ηγεμονίας στον τόπο μας, είναι αδύνατον να τοποθετηθείς, ως ομάδα ή ατομικά, απέναντι στις κοινωνικές συνέπειες που αυτή προκαλεί. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να εσωτερικεύσει κανείς την στρατηγική της κρίσης στην σημερινή Ελλάδα.

Για μια μεγάλη μερίδα πολιτών η σημερινή κοινωνική κρίση είναι το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης, που οδήγησε σε κρίση δανεισμού για να καταλήξουμε στην παράδοση της χώρας στην τρόικα με όρους πολιτικής οικονομίας. Για μια άλλη μερίδα Ελλήνων, η κρίση στον τόπο μας είναι απότοκος της κρίσης του καπιταλισμού στην συγκεκριμένη φάση ανάπτυξής του. Μεταξύ αυτών των δύο αφαιρετικών αποκρυσταλλώσεων, διαπιστώνονται και μερικές άλλες, που επιχειρούν να συνδυάσουν τις προηγούμενες. Προσεγγίζοντας, όμως, μέσω αυτής της διαλεκτικής της κρίσης τις συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, αλλά και την χώρα στο επίπεδο της διεθνούς πολιτικής, είναι βέβαιο ότι εγκλωβίζεσαι σε στατικές θεωρητικές αναπαραστάσεις των γεγονότων, που διαδραματίζονται στην συγκυρία στον τόπο μας, χάνοντας την δυνατότητα να παρέμβεις δημιουργικά (δυναμικά, άρα και πολιτικά) στην συγκυρία.

Καλημέρα... με χρώματα κι αρώματα...

... για τώρα, "όλα τα μπλε" και το άρωμα της λεμονιάς...
(πηγή)

από devotedsub
Μιχάλης Βιολάρης - Το δελφινοκόριτσο 
στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης 
μουσική: Λίνος Κόκοτος
από τον δίσκο: Το θαλασσινό τριφύλλι (1972)

Εκεί στης Ύδρας τ' ανοιχτά και των Σπετσών
να σου μπροστά μου ένα δελφινοκόριτσο!
Μωρέ, του λέω, πού 'ν' το μεσοφόρι σου,
έτσι γυμνούλι πας να βρεις τ' αγόρι σου;

Αγόρι εγώ δεν έχω, μ' αποκρίνεται,
βγήκα μια τσάρκα για να δω τι γίνεται!
Δίνει βουτιά στα κύματα και χάνεται,
ξανανεβαίνει κι απ' τη βάρκα πιάνεται!

Θεέ μου, συγχώρεσέ με, σκύβω για να δω
κι ένα φιλί μου δίνει, το παλιόπαιδο!
Σα λεμονιά τα στήθη του μυρίζουνε
κι όλα τα μπλε στα μάτια του γυαλίζουνε...

Άιντε μωρό μου, ανέβα και κινήσαμε
πέντε φορές τους ουρανούς γυρίσαμε 

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Δρόμοι, αέρας και λιμάνια στα χέρια μεγάλων εταιρικών σχημάτων!

ΝΕΟ MINI-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ MNHMONIO ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!
ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

από ISKRA
Σε μια περίοδο που η χώρα έχει μετατραπεί σε νεοαποικία των υπαλλήλων της τρόικα, οι οποίοι «χτενίζουν» όλο το κράτος και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τους «υπουργούς» να «κτυπάνε» προσοχή στους «γιάπις» της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ,
σε μια περίοδο, επίσης, που το κράτος έχει μεταβληθεί σε «εισπρακτική εταιρεία» συλλογής τόκων και χρεολυσίων για το διεθνές και εγχώριο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ενώ η δημόσια διοίκηση και τα δημόσια νομικά πρόσωπα έχουν παραδοθεί στις πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες,
η κυβέρνηση των «υπαλλήλων» της τρόικα με μια σειρά από νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στον τομέα των μεταφορών προχωρά ακάθεκτη στην απελευθέρωση των υπηρεσιών σε κλάδους των επίγειων και εναέριων μεταφορών, ενισχύοντας, με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις, τα ισχυρά εγχώρια και πολυεθνικά ιδιωτικά κεφάλαια και οδηγώντας στη διαμόρφωση ολιγοπωλίων ή και μονοπωλίων από μεγάλα εταιρικά σχήματα στις μεταφορές, σε βάρος των μικρών επαγγελματιών αλλά και της προάσπισης του κοινωνικού τους ρόλου. Κι όλα αυτά, σε πλήρη εναρμόνιση με τις πάγιες κατευθύνσεις της Ε.Ε. για ιδιωτικοποίηση του συνόλου του τομέα των υπηρεσιών στις χώρες- μέλη της αλλά και σε απόλυτη υποταγή στα όσα επιτάσσει το μνημόνιο-υπερσύνταγμα της «τρόικα».

Περί τυφλότητος

(πηγή)
του Ρούσσου Βρανά
από ΤΑ ΝΕΑ

Στη χάση του φεγγαριού καιροφυλακτούν οι πονηροί. Για να ξαφνιάσουν τους αγαθούς µέσα στα σκοτάδια. 
Στην πόλη που ο Ζοζέ Σαραµάγκου δεν ονοµατίζει, µια ανεξήγητη µαζική επιδηµία τύφλωσης πλήττει όλους τους κατοίκους της. Θα µπορούσε να ήταν οποιαδήποτε πόλη, σε οποιαδήποτε χώρα. Το ξαφνικό κακό και η αξεδιάλυτη προέλευσή του προκαλεί γενικό πανικό και διασάλευση της κοινωνικής τάξης. Η κυβέρνηση επιχειρεί να την αποκαταστήσει µε κατασταλτικά µέτρα. Παράξενη ιστορία. Έξω από τον φανταστικό κόσµο του συγγραφέα, ποια πραγµατική κυβέρνηση δεν θα προτιµούσε να οδηγεί µια χώρα µε πολίτες τυφλούς; 

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, εναντίον των πολλών και υπέρ των ελαχίστων

από την ΑΥΓΗ (29/7/10)

Η "απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων" προβάλλεται από την κυβέρνηση ως η λυδία λίθος της ανάπτυξης. Ποιος το λέει; Το ΙΟΒΕ επικαλούνται όλοι. Πιθανόν να ισχύει. Αν γινόταν μια αναλογιστική μελέτη -φόρος τιμής στον Γ. Αλογοσκούφη- για την επίδραση που θα είχε στην εθνική οικονομία η απελευθέρωση του τζόγου, της πορνείας και του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών, θα διαπιστώναμε ότι το ΑΕΠ θα εκτοξευόταν.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει η δεύτερη φάση της κυβερνητικής επίθεσης στην κοινωνία. Βρισκόμαστε στη φάση των "απελευθερώσεων". "Απελευθέρωση" και στην αγορά ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση. Πώς απελευθερώνεται η αγορά; Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και υποχρεωτική πώληση των μισών εργοστασίων της σε ιδιώτες. Εδώ έχουμε την απελευθέρωση από τις αλυσίδες της κοινής ωφέλειας και την προσχώρηση στην "ελεύθερη αγορά" των ιδιωτών.

Οι κεντροαριστεροί καμικάζι...

του Άρη Χατζηστεφάνου
από την ιστοσελίδα του

Όταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε για πρώτη φορά ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει «σαν την Ελλάδα», οι περισσότεροι στο ακροατήριό του υπέθεσαν ότι αναφερόταν στους κινδύνους από τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Δεν μπορούσαν οι άμοιροι να φανταστούν ότι το να γίνεις «σαν την Ελλάδα» έχει και μια δεύτερη ερμηνεία...

Σημαίνει ότι η κατ’ όνομα κεντροαριστερή κυβέρνηση θα αθετήσει μια προς μια τις προεκλογικές της υποσχέσεις, θα εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένες δυνάμεις, θα παραδώσει τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα ξεπουλήσει τους κερδοφόρους πυλώνες του δημόσιου τομέα και θα επιβάλλει εξοντωτική λιτότητα η οποία θα στοχεύει εκδικητικά και χαιρέκακα τα ασθενέστερα τμήματα της κοινωνίας.

Μέλλον μας η Σέχτα; Nein danke!

του Θανάση Καρτερού
από την ΑΥΓΗ 
(29/7/10)

Μετά την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δόθηκε από τη Σέχτα και το σκεπτικό της απόφασης για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Και ενημερωθήκαμε ότι δεν είχαν προσωπικά μαζί του. Με τη θέση του στο σύστημα εξουσίας τα είχαν. Άσχετα αν τελικά δεν σκότωσαν τη θέση του, την οποία θα πάρει φυσικά κάποιος άλλος, αλλά τον ίδιο. Ούτε βέβαια με την οικογένειά του τα είχαν - πήραν μάλιστα μέτρα για να την προστατεύσουν. Άσχετα αν την αφάνισαν, αφήνοντας στη θέση της μια χήρα με ένα ορφανό στην αγκαλιά κι ένα στην κοιλιά.

Οι γκεμπελίσκοι πείθουν... ως πότε;

Διαίρει και βασίλευε…(από antistachef)
Προπαγάνδα: όσο τη χρησιμοποιείς 
τόσο ξεθωριάζει

του Ανδρέα Καρίτζη
διδάκτωρ Φιλοσοφίας
από την ΑΥΓΗ (28/7/10)

Είναι σε όλους προφανής η σπουδαιότητα των ΜΜΕ στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι και οι υποτελείς τάξεις στο σύνολό τους από το κεφάλαιο, την εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις του αστισμού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με ευκαιρία την κρίση του χρέους, στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και με τη συνδρομή των πλέον εξελιγμένων όπλων (ΔΝΤ) και υπερεθνικών μηχανισμών συντονισμού (Ε.Ε.). Ζούμε, εδώ και μήνες, μια τεράστια επιχείρηση συκοφάντησης των εργαζομένων και του δημόσιου τομέα, δημιουργίας ενός κλίματος συλλογικής ενοχής και της καλλιέργειας φόβου για την επικείμενη καταστροφή. Καταστροφή, η αποφυγή της οποίας επιβάλλει τη θυσία των ίδιων των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Καλημέρα... Για την Αριάδνη που έχει μουγκαθεί, μπερδευτεί, τρελαθεί...

από bfradio
Βωξ - Ηλεκτρικός Θησέας 
στίχοι: Δημήτρης Βάρος
μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος 
διασκευή: Βωξ
α' εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος, Μαρία Φωτίου
στον δίσκο: Τολμηρή επικοινωνία (1987)

Με κάτασπρο πανί ένα καράβι, απ' το πενήντα έχει να φανεί
και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι, με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί...
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί!
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί! 

Σε δίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια, σε μια ζωή χωρίς προοπτική
Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή
πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική...
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί! 

Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι; Ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι, βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί!
  
Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γέμισαν σκουριά
Στα σούπερ μάρκετ τελείωσε η ελπίδα κι εσύ σκαρφάλωσες στη σκαλωσιά
Που πήγαν οι τριακόσοι του Λεωνίδα; Και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
Ηλεκτρικός Θησέας;... και τα λοιπά...

Φοβάσαι ότι θα 'ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή...
Βάλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη,
μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα, αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί...
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί

Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια, ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή,
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή...
Τώρα, καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια, ρωτάς ποιοι σ' έχουν βάλει στο κλουβί...
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί

Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες ΤΑ ΝΕΑ ψάχνεις για δουλειά...
Τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά...
Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια, τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά!
Τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μια αιχμάλωτη γενιά!

Μια πλαστική ανέμισες σημαία πίστεψες σ' έναν άγνωστο θεό!
Κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία, ειδήσεις, σίριαλ και τσίμπλα ροκ
Και πως θα ξημερώσει άλλη μέρα, όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
Και πως θα ξημερώσει άλλη μέρα, όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ' αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου, στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου, ή βγες ξανά, στο δρόμο της φωτιάς!
πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου, ή, βγες ξανά, στο δρόμο της φωτιάς!


.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

Ο Δημήτρης Καρράς, η Ζίνα Αρβανιτίδη,  και ο Βαγγέλης Καραπέτρος ένωσαν τις μουσικες τους το 2005 με αποτελέσμα τον δίσκο ''Στη Θάλασσα Των Μυστικών''. Βωξ στην αρχαία μυθολογία ήταν το ψάρι που ανήγγειλε τον ερχομό του Ερμή. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν οι: Δημήτρης Καρράς (κιθάρα, φωνητικά), Ζίνα Αρβανιτίδη (πλήκρα, πιάνο, φωνητικά),  Βαγγέλης Καραπέτρος (μπάσο, κιθάρα, κρουστά, φωνητικά), Αλέκος Κούρτης (τύμπανα, κρουστά), Γιώργος Βίνιος (κοντραμπάσο). Η παραγωγή των δίσκων τους ("Στη θάλασσα των μυστικών" 2005, "Λίγα μυστικά ακόμα" 2006, "Οι ΒΩΞ τραγουδούν Γιάννη Μαρκόπουλο" 2008) ήταν του Μάνου Ξυδούς... Ο Δημήτρης Καρράς έχει κυκλοφορήσει δύο cd μετά την διάλυση των Βωξ: "Ντέμο" και "Αστιβή" (μπορείτε να τα ακούσετε ολόκληρα εδώ, -ακούστε οπωσδήποτε το πανέμορφο "δεν ξημερώνεις μαύρη αυγή" με την Μαρία Αναματερού εδώ)


.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

 
και η α' εκτέλεση του "Ηλεκτρικού Θησέα" με Σιδηρόπουλο και Φωτίου, από την "Τολμηρή επικοινωνία" (1987). Χτυπήστε με, σταυρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με, πείτε με ιερόσυλο, αλλά η διασκευή και η ερμηνεία των ΒΩΞ, μ' αρέσει περισσότερο...  Το 'πα κι όλη η ντροπή δική μου! :)
από jetbeth

Προσέφυγαν κατά του μνημονίου…

thumb
από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς. Συγκεκριμένα, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις...

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ

Καλό καλοκαίρι και προσοχή στα βαθιά. Κυκλοφορούν τραπεζίτες…(από antistachef)
του Άρη Χατζηστεφάνου
από το ΠΡΙΝ
(28/7/10)

"Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθαιναν στα μικρά ψαράκια ότι "το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε". Αυτή ακριβώς την απόλυτη υπακοή περίμεναν οι καρχαρίες της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από χώρες που τα τελευταία χρόνια έπεσαν στην παγίδα τους και αναγκάστηκαν να επιβάλουν τρομακτικά μέτρα λιτότητας στον πληθυσμό τους. Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ένα μικρό ψαράκι (ας το ονομάσουμε Ουγγαρία) είπε όχι.

Μια "ευγενική" προσφορά στα καρτέλ!

του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου
από ISKRA


Παρουσιάζοντας το σχετικό νομοσχέδιο ο Δ. Ρέππας έθεσε θέμα μεταβατικής περιόδου τριών ετών έως ότου απελευθερωθεί η έκδοση αδειών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ,τονίζοντας μάλιστα πως η Ελληνική πλευρά έδωσε μάχη γι' αυτήν την μεταβατική περίοδο.

Κάλεσε μάλιστα τον κλάδο να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις του έναντι της κοινωνίας, αλλά και να μελετήσει το νομοσχέδιο, το οποίο είναι προς όφελός του.

Μην μένεις πίσω! Έλα κι εσύ στη μεγάλη παρέα!

από antistachef

Αναρωτιόμουν, γιατί δεν μας ακούνε;

του Ηλία Καζάνη
βιολόγος, στο Πανεπιστήμιο 
του Cambridge
από την ΑΥΓΗ (27/7/10)

Η αγωνία για τις πολιτικές εξελίξεις έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Τα γεγονότα εκτυλίσονται γοργά και είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς εάν είναι αποτέλεσμα προσεχτικών και μελετημένων κινήσεων ή εάν καθορίζονται από συγκυρίες. «Το κόμμα διασπάστηκε». 

Καλημέρα...


από denxerw

Χάρης, Πάνος Κατσιμίχας - Ποιός τη ζωή μου
στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
από το cd: Τρύπιες σημαίες (2000)
α' ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη
στον δίσκο: Τα τραγούδια του αγώνα (1974)

Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά
να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;
ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά
σαν ψάρι μ' έχουν πιάσει μες στα δίχτυα

Για κάποιον μες στον κόσμο είν' αργά
ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;

Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά
στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει;
Πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά
που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;

 
από mnls0

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Το Μνημόνιο αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.

(πηγή)
από iskra

Αδύνατη θα είναι η κάλυψη των κενών που θα εμφανιστούν το Σεπτέμβριο στα σχολεία από τη μείωση διορισμών και την αύξηση των συνταξιοδοτήσεων.

Η μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών και κατά 70% των διορισμών αναπληρωτών σύμφωνα με το Μνημόνιο, θα δημιουργήσουν κενά στην εκπαίδευση που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αδυνατεί να καλύψει το υπουργείο Παιδείας.

Για την επερχόμενη σχολική χρονιά, όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς, το υπουργείο δήλωσε ότι θα διοριστούν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί -μισοί σε σχέση με πέρσι- ενώ άλλοι 3.000 θα προσληφθούν τη σχολική χρονιά 2011-12. Επίσης, φέτος αναμένεται να προσληφθούν περίπου 4.000 αναπληρωτές, δηλαδή περίπου 7.000 λιγότεροι από πέρσι.

Με μια ντουντούκα...


από zeitgeistgreece

Η ομάδα του Everything is OK σε ένα κολάζ από διάφορες περιπέτειες τους προσπαθώντας να ξυπνήσουν τον κόσμο... Για βόλτα στο κανάλι τους εδώ : http://www.youtube.com/user/cveitch


-Για τους υπότιτλους,αν δεν σας τους εμφανίζει από προεπιλογή φέρτε τον κέρσορα πάνω στο τριγωνάκι κάτω δεξιά και επιλέξτε μέσα στην επιλογή CC, Greek.

Η επέλαση των ραντιέρηδων

Τζαίημς Ένσορ, "Δυο σκελετοί παλεύουν για μια ρέγκα τουρσί", 1891
του Στάθη Στασινού 
από τα Ενθέματα 
της ΑΥΓΗΣ (25/7/10)

Όταν η Τράπεζα Πειραιώς έκανε προσφορά στην κυβέρνηση για την εξαγορά του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του 77% της Αγροτικής Τράπεζας έναντι 700 εκ. ευρώ πριν από δέκα μέρες, ακόμα και ο μπακάλης της γειτονιάς με το τεφτέρι του δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί και πώς. Κι ας είχε αλλάξει τον ΦΠΑ της ταμειακής για μια ακόμα φορά αυτό το μήνα.

Βλέπετε, η Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι και η πιο σταθερή τράπεζα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Κι αυτό παρά τα χαριστικά 3,4 δισ. ευρώ που πήρε από την κυβέρνηση από το γνωστό πακέτο των 28 δις, εκ των οποίων τα 2,2 δις δόθηκαν μόλις τον Απρίλη. Και μην ακούτε τα παπαγαλάκια που λένε πως τα περισσότερα από αυτά είναι σε εγγυήσεις. Οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, όταν πηγαίνουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μεταφράζονται σε ζεστό χρήμα, κι αν καταπέσουν το δημόσιο είναι υπεύθυνο για την αποπληρωμή τους.

Κρυφό παιχνίδι στο YouTube

από PC magazine

Ένας χρήστης του YouTube παρατήρησε πρόσφατα κάτι που ήταν άγνωστο μέχρι τώρα. Ο χρήστης δεν ανακάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό που να σχετίζεται με την ουσία του YouTube και τα όσα είναι σχεδιασμένο να προσφέρει, αλλά ένα easter egg, δηλαδή ένα στοιχείο που είναι κρυφό στη σελίδα και αποκαλύπτεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, υπάρχει ένα κρυμμένο παιχνίδι στο YouTube.

Πρόκειται για το γνωστό ηλεκτρονικό φιδάκι, το οποίο κάνει βόλτες σε μια πίστα και καταπίνει μπίλιες. Με κάθε μπίλια που καταπίνει, μεγαλώνει το μήκος του και άρα γίνεται πιο δύσκολη η πλοήγηση. Όταν το κεφάλι έρθει σε επαφή με το σώμα, το παιχνίδι τελειώνει.

Ελληνοαμερικάνος μπλόγκερ ρεζίλεψε την BP!

Les écrans de contrôle qui ne diffusaient pas de vidéos au moment de la photo ont été remplis avec des images prétextes. Les motifs de cette manipulation restent obscurs.
Πάνω η πραγματική και κάτω η πειραγμένη φωτογραφία, αυτη δηλαδή πού έδωσε η BP στά ΜΜΕ.

Καλημέρα...

Πρέπει να πάω στην εφορία σήμερα! Ε, με τέτοιο "ωραίο" πρόγραμμα, μόνο ένα τραγουδάκι μου έρχεται (το αφιερώνω και στον Ελληνάρα της προηγούμενης ανάρτησης και στους ομοίους του):

από crystallship

Γιάννης Μηλιώκας - Χαραμοφάης
στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας
μουσική: Franco Cirliano
α' κυκλοφορία στο cd: Ένας σε δύο (2009)

Έχω θυμό μεγάλο, έχω τσαντίλα,
εγίνανε τα νεύρα μου τσατάλια,
λες κι η ζωή επίτηδες το κάμνει
και μου πετάει ομπρός μου κι ένα βλαμμένο!

Του 'χωσε φράγκα ο γέρος να τονε σπουδάσει
μα έμεινε ένα τούβλο, ένα κωθώνι,
του πήρε κι ένα σπίτι κι ένα αμάξι,
του βρήκε και δουλειά του παλιοφλώρου!

Έπιασε μια καρέκλα και τα ξύνει
δεν ξέρει πόσο κάμνουν δύο και δύο,
μου πήρε και το ύφος του ξερόλα
πώς να μην τρελαθώ με τον μαλάκα!

Τις πιο πολλές φορές τονε λυπάμαι
μα άνθρωπος είμαι κι εγώ, πόσο ν' αντέξω,
κι αν τύχει και ζητήσει και τα ρέστα
αλίμονό του τότε του χαραμοφάη!

Νάτος πάλι ο ήρωας του τραγουδιού. Στο ίδιο τραγούδι, στο ίδιο κανάλι, στην ίδια εκπομπή λίγους μήνες αργότερα, αλλάζει στους υπότιτλους τον... συνθέτη!!!

από partiou

Βέβαια, μπορεί να παρασύρθηκε από το συνοδευτικό του (διπλού) cd, το οποίο αναφέρει πως για όλο το δίσκο στιχουργός και συνθέτης είναι ο Γιάννης Μηλιώκας, και όπου υπάρχει και κάποιος άλλος δημιουργός τον αναφέρει στον κατάλογο των τραγουδιών, π.χ. 



αλλά δίπλα στο συγκεκριμένο τραγούδι, γράφει: 
... 

Πάμε πάλι το τραγουδάκι;  :)
Καλημέρα!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Μαθήματα προς Ελληνάρες!

Αντιγράφω δύο από τα "μαθήματα έξυπνης οδήγησης" (από Αυτομόρφωση λέμε!) γιατί μου θύμησαν μια "νεοελληνική ομορφιά"...

Έχετε δίκιο, αλλά τι να κάνουμε...

Μονοφωνική πολυφωνία!

(από antistachef)
από ΑΥΓΗ

Σεβαστό δικαίωμα η απεργία, αλλά τις άλλες επαγγελματικές ομάδες δεν τις σκέφτεσθε; Η παραπάνω φράση είναι μόνιμη επωδός στα χείλη των τηλεοπτικών δημοσιογράφων σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Μάλιστα σε αυτή την κουβέντα, που σχεδόν κάθε μέρα βλέπουμε στις ειδήσεις των οκτώ, συμμετέχουν πάντα, συνηγορώντας υπέρ αυτής της μονόδρομης "κοινής λογικής" εκπρόσωποι επιχειρηματιών, εμπόρων ή άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι συμπληρώνουν την άποψη με το επιχείρημα ότι δεν είναι ώρα, μεσούσης της κρίσης, για διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, γιατί χαμένη θα είναι η οικονομία, ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι μεταφορές, οι καταναλωτές κ.λπ.

Η ενορχηστρωμένη αυτή επιδίωξη επιβολής της άποψης "θίγεστε, ναι, το καταλαβαίνουμε, το λέει όμως το Μνημόνιο". "Τι να κάνουμε τώρα, δουλέψτε γιατί έρχεται η καταστροφή, θα φύγουν οι τουρίστες, ταλαιπωρείται ο κόσμος και δεν κατεβαίνει να ψωνίσει", δεν είναι καινούργια. Ούτε βέβαια οι συνδικαλιστές (οι συντεχνίες, όπως απαξιωτικά καλείται όποια ομάδα διεκδικεί στα νεοφιλελεύθερα χρόνια) ανακάλυψαν τις απεργίες τα τελευταία χρόνια, ούτε οι λοιπές κοινωνικές ομάδες, εδώ και αλλαχού, νιώθουν πρωτόγνωρη δυσφορία από τις απεργίες.

Πτωχοί πλην απτώχευτοι!

1893: Ο Τρικούπης παλεύει στα κύματα της οργής του λαού
του Θανάση Καρτερού 
από την ΑΥΓΗ

Ευτυχώς δεν ήρθε στη δεινή θέση να επαναλάβει τη φράση του Χαρίλαου Τρικούπη δυστυχώς επτωχεύσαμε, ο Γιώργος Παπανδρέου. Το δηλώνει περιχαρής στην ιταλική RAI, προβλέπει μάλιστα ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε στο μέλλον, αφού σήμερα η πρόκληση για την κυβέρνηση είναι να αναζωογονήσει την οικονομία, να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική και έγκυρη.

Ωραιότατα! Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το προφανές. Πολλά έχει πει ο πρωθυπουργός, αλλά όχι τη μοιραία φράση του Τρικούπη. Μισή αλήθεια όμως λέει τόσο στη RAI όσο και στις άλλες δηλώσεις του. Ευτυχώς δεν επτωχεύσαμε, δυστυχώς όμως φτωχύναμε - αυτή είναι ολόκληρη η φράση που θα έπρεπε να πει, αν ήθελε να περιγράψει με λίγες λέξεις την πολιτική του και τα αποτελέσματά της.

Τα κράτη ως επιχειρήσεις...

Αναδιάρθρωση και διαγραφή χρέους
των Σπύρου Λαπατσιώρα και Γιάννη Μηλιού 
από την ΕΠΟΧΗ
 
Στο «Spiegel» (12/7/2010) δημοσιεύτηκε άρθρο το οποίο αναφερόταν σε –ανεπιβεβαίωτα μέχρι στιγμής– σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για αναδιαπραγμάτευση του χρέους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξυπηρέτησής του. Το σχέδιο προβλέπει μέτρα όπως την παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των κρατικών ομολόγων, τη μείωση των τόκων, ή το «κούρεμα» του χρέους, δηλαδή την παραγραφή τμήματος του χρέους.
Εδώ δεν μπορούμε να καταπιαστούμε με όλα τα ζητήματα που αναδύονται από τα υπό συζήτηση σχέδια. Αρκούμαστε να θέσουμε κάποια γενικά σημεία που προκύπτουν από αυτή τη συζήτηση.

Κατ’ αρχάς, δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη τέτοιες συζητήσεις, οι οποίες διεξάγονται εδώ και καιρό. Μπορεί οι κυβερνήσεις να αρνούνται αυτήν την προοπτική, αλλά θα πρέπει να αποδώσουμε σε αυτήν την άρνηση τη σημασία που έχει: Φοβούνται κάθε δημόσια διαβούλευση για παραγραφή χρέους γιατί, σε τελευταία ανάλυση, θέτει στη δημόσια ατζέντα το ζήτημα «ποιος πληρώνει για την κρίση».

Δικτατορία ΕΕ-ΔΝΤ

από omadeon
του Γιώργου Δελαστίκ  
από το ΠΡΙΝ
 
Καλά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και κατάργησε τον κοσμικό χαρακτήρα της επετείου της κατάρρευσης της χούντας των συνταγματαρχών και τη μετέτρεψε σε μια κατά το δυνατόν συνάθροιση αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα εκείνης της εποχής. Πέρα από τους λόγους που ώθησαν τον Κ. Παπούλια στην κίνηση αυτή, η κατάργηση της πανηγυρικής δεξίωσης ήρθε την κατάλληλη ώρα από πλευράς συμβολισμού: Την ώρα που στην Ελλάδα έχει πάρει την εξουσία μια νέα δικτατορία, η χούντα της ΕΕ και του ΔΝΤ με όργανο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
 
Ωμά, αδίστακτα και ασταμάτητα καταλύει η νέα χούντα εκείνες τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους εργαζόμενους για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο ή να υπερασπιστούν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις τους. Οι δοσίλογοι του ΔΝΤ και της ΕΕ άρχισαν το έργο τους με την κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας και την εγκαθίδρυση καθεστώτος υποτέλειας.