Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

(πηγή)

του Techie Chan

Είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε αυτό το πορτοκαλί μαγαζάκι να προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μάτια στη μπίλια κι όχι στις ανακοινώσεις του κρουπιέρη, καθώς σήμερα όλοι έχουμε καταλάβει πως ο κρουπιέρης μπορεί να λέει μαύρο τη στιγμή που η μπίλια έχει καθίσει στο κόκκινο.

Στην τρίτη συνέχεια (πρώτο μέρος πώς να γίνετε πλούσιοι χωρίς χρήματα the greek way, 2ο Eat That) της σαπουνόπερας που ονομάζεται το τέλος του παιχνιδιού ή μαζί τα φάγαμε θα ασχοληθούμε με μία ακόμα τέτοιου είδους αντινομία. Βασικό μοτίβο της φιλελεύθερης προπαγάνδας από τη θάτσερ, μέχρι τον τελευταίο πρόεδρο επιμελητηρίου και υιό υπουργού της δικτατορίας είναι η σκληρή δουλειά. Σύμφωνα με το φιλελευθερισμό, για να προκόψεις χρειάζεται σκληρή δουλειά. Δεν είναι δυνατό σου λέει να βγαίνεις στη σύνταξη στα 50-55 σου, δεν γίνεται να έχεις υψηλούς μισθούς χωρίς ανάλογη “παραγωγικότητα”. Για να το θέσω στο πιο αφαιρετικό επίπεδο, το δόγμα λέει: “δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα”.

Σήμερα θα προσπαθήσω να δείξω πως αυτό το μαύρο ήταν στην ουσία κόκκινο. Πως παρότι η σκληρή δουλειά προπαγανδίζεται ως το μόνο μέσο για την επιβίωση και την επιτυχία, την ίδια στιγμή το ίδιο σύστημα έπαιρνε αποφάσεις προς ακριβώς την αντίθετη κατεύθυνση. Και πως η κοινωνία όχι μόνο αντιλήφθηκε αυτή την αντινομία, αλλά προσαρμόστηκε σε αυτή, αντέδρασε και δημιούργησε νέα πρότυπα. Τα οποία σήμερα οι φιλελεύθεροι μας τα δείχνουν ως απόδειξη πως το δόγμα τους είχε δίκιο.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Μαρτυρίες"



 Οι «Μαρτυρίες» του Νίκου Καβουκίδη, αποτελούν ένα πολυσήμαντο κινηματογραφικό χρονικό της περιόδου που αρχίζει με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973 και φτάνει ως και τον Αύγουστο του 1975.

Ο κινηματογραφιστής καταγράφει, με συγκινησιακή φόρτιση κι εκφραστική δύναμη, σημαίνουσες στιγμές και γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την εποχή, όπως η κηδεία του Κώστα Βάρναλη, η απεργία πείνας του Βαγενά, η επιστροφή των αγωνιστών από τις εξορίες και τις φυλακές, οι πρώτες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις και η σταδιακή συγκρότηση του μεταπολιτευτικού αστικοδημοκρατικού πολιτικού σκηνικού.

Ανατρέχει στο παρελθόν για να διαφωτίσει ιστορικά τη σύγχρονη ιστορική συγκυρία. Επίσης το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση των θωρακισμένων της Χωροφυλακής (τις λεγόμενες "αύρες του Καραμανλή" ) στις 7 Φεβρουαρίου του 1975 κι εκτεταμένα πλάνα από τις συγκρούσεις ΜΑΤ-οικοδόμων στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους.

- το κείμενο από Black Tracker όπου υπάρχει σε καλή ποιότητα σε torrent

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"Δεν είναι πολίτες. Αυτοί είναι κομμουνιστές, δεν είναι πολίτες"

"Δεν είναι πολίτες. Αυτοί είναι κομμουνιστές, δεν είναι πολίτες". Αυτόν όρκισε σήμερα υπουργό ο Κάρολος Παπούλιας που πριν λίγες μέρες μας θύμισε "δακρυσμένος" πως πολέμησε τον φασισμό από τα γεννοφάσκια του.

...

"Τα χρόνια που ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς πρωθυπουργός ήταν από τα καλύτερα χρόνια της Ελλάδας"

Την 28η Οκτωβρίου, επέτειο έναρξης του αντιφασιστικού αγώνα του Ελληνικού λαού και της υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης την "τίμησε" επισκεπτόμενος το σπίτι του φασίστα δικτάτορα Μεταξά. Αυτόν τον φασίστα επέλεξε ο πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής διεθνούς και παγκόσμιος διανοητής ΓΑΠ ως συνέταιρο για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Τους βουλευτές του κόμματος αυτού του φασίστα όρκισε σήμερα υπουργούς ο Κάρολος Παπούλιας που πριν λίγες μέρες μας θύμισε "δακρυσμένος" πως πολέμησε τον φασισμό από τα γεννοφάσκια του.

...


Υπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Εθνικού Σωτήρα Λουκά Παπαδήμου είναι ο Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης ανέκαθεν είχε μια αγάπη στις υποδομές και γι’ αυτό κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας με τσεκούρι. Ας μην σπεύσουν οι κακοπροαίρετοι να τον κρίνουν για τις νεανικές του τρέλες – ποιος από εμάς δεν κυκλοφορούσε στα νιάτα του με τσεκούρι στην Ακαδημίας για να ανοίγει κεφάλια; (πιτσιρίκος)

Αυτόν τον φασίστα επέλεξε ο πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής διεθνούς και παγκόσμιος διανοητής ΓΑΠ ως συνέταιρο για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Τους βουλευτές του κόμματος αυτού του φασίστα όρκισε σήμερα υπουργούς ο Κάρολος Παπούλιας που πριν λίγες μέρες μας θύμισε "δακρυσμένος" πως πολέμησε τον φασισμό από τα γεννοφάσκια του.




ΓΑΠ: "Τα 'μαθες τα νέα, πατέρα; Διευρύνω, το σοσιαλιστικό χώρο, πατέρα!"

"Τα 'μαθες τα νέα, πατέρα; Διευρύνω, το σοσιαλιστικό χώρο, πατέρα! Και παίρνω μαζί μου, τους καλύτερους, πατέρα! Όλους τους "καθαρούς" Έλληνες και όλους τους πραγματικούς "πατριώτες", πατέρα! Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τώρα, "χέρι-χέρι"... Έλα να τους ακούσεις, για να καταλάβεις, πατέρα..." (πηγή)

από
---

Κι ένα βιντεάκι που έκανα πριν 1,5 χρόνο, τότε που άρχισε να επισημοποιείται ο παράνομος έρωτας

- δωράκι στο νιόπαντρο ζευγάρι για να θυμούνται τα παλιά τους...





Για τον μουσικό σχολιασμό, θα πήγαινε και το τραγούδι "ποιός θα το πίστευε" αν ήμασταν ανυποψίαστοι... Επειδή όμως πολλοί θυμόμαστε ποιοί και γιατί προώθησαν το ΛΑ.Ο.Σ. στα πρώτα του χρόνια, προτίμησα το 'Ανθρωπάκι" (με την Ελένη Ροδά σε μουσική Γιώργου Ζαμπέτα και στίχους Διονύση Τζεφρώνη, 1973) ως πιο κατάλληλο, τώρα που το πράσινο αγάπησε -και δημοσίως- το μαύρο. Άλλωστε τα βιντεάκια που μοντάρισα από την Ελληνοφρένεια, ανθρωπάκια δείχνουν...



(πηγή)

Βάσω - Η έκτη δόση (ΤΟ σουξέ!)


από


Και δύο σχόλια από το youtube:
  •   αν θελεις κ συ αυτο το τραγουδι να ειναι η νεα συμμετοχη της Ελλαδας στη Eurovision κανε like...
  •   Χειμωνας, στο μπαρ ειμαι μονος...χωρις τσιγαρα, με ενα ουζακι...αλλα ακουω Βασω...την εκτη δοση και μου ζεσταίνει τη καρδια...

Αφιέρωμα στο... δημοτικό τραγούδι :)


από