Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο αυτοκράτωρ Μιχαήλ και ο ακροδεξιός όφις...

ΘΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:   ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης η ακροδεξιά έδωσε βροντερό παρόν και μάλιστα μέσα στους παρελαύνοντες ενστόλους!!!

Συγκεκριμένα, η διμοιρία των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού  παρήλασε στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου φωνάζοντας τα συνθήματα "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ", "Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό", "Πουλημένοι, θα εκδικηθώ, για το χαμένο αίμα, για κάθε μου χωριό, στη πρώτη αφορμή θα είμαι εγώ εκεί" "Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς"!!!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του αυτοκράτορα Μιχαήλ που δήλωσε: 


«Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας»
Καλή η δήλωση, δεν λέω, αλλά μήπως θα έπρεπε να έχει αρχίσει το ξήλωμα των θυλάκων της ακροδεξιάς, που ανδρώθηκαν επί Πολυδώρου του Ανεμοστρατηλάτη, σε διάφορα ειδικά σώματα του "υπουργείου προστασίας του πολίτη"; Γιατί, μεγαλειότατε, δεν είναι απλώς θέμα "επιχειρησιακών σχεδίων" όπως συχνά -πυκνά δηλώνετε. Παρά το ντελικάτο καινούργιο όνομα του θώκου σας, το πρόβλημα είναι τεράστιο, άγριο και δύσοσμο, οι καιροί δύσκολοι κι αν κάποια από αυτά τα φασιστοειδή αιματοκυλήσουν την ελληνική κοινωνία τραβώντας την προς τον υπόνομό τους με την ασυλία που τους παρέχει η στολή, η ευθύνη θα βαραίνει τους αυτοκρατορικούς σας ώμους.  

Πριν φτάσουμε στην επετειακή αθλιότητα τους είδαμε ξανά και ξανά να κυνηγούν και να δέρνουν διαδηλωτές μαζί με τους Χρυσαυγοπίθηκους. Τους είδαμε να συναγελάζονται με τα ίδια ανθρωποειδή στην πολιορκία του πρώην Εφετείου. Τους είδαμε δεκάδες φορές να κάνουν πως δεν βλέπουν όταν ξυλοκοπούν μετανάστες οι αφιονισμένοι ηλίθιοι. Τώρα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τους ακούσαμε να φωνάζουν και τα συνθήματα τους.
Τι θα γίνει μεσιέ Χρυσοχοϊδη; Με μια ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου θα περάσει κι αυτό;

...

ΘΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:   ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 

Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Δημήτρης Μπαρτζώκας, είχε γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην ΑΥΓΗ στις 14/10/2009 με τίτλο "Περιήγηση στα «περίεργα» αποτελέσματα της Καισαριανής":
"Η Καισαριανή έχει χωριστεί με βάση απλώς μια γεωγραφική κατανομή σε 2 διαμερίσματα. Προκαταβολικά επισημαίνω ότι η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Καισαριανής είναι ομοιόμορφη και στα δύο εκλογικά διαμερίσματα" 
Επειδή δεν υπάρχουν πια στην ιστοσελίδα της ΑΥΓΗΣ οι πίνακες που είχαν δημοσιευθεί με το άρθρο, τους μεταφέρω εδώ με -αναγκαστικά- αναλυτικές επεξηγήσεις.

Στα δύο διαμερίσματα της Καισαριανής ψήφισαν, στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις του 2009, και ψηφοφόροι  εκτός Καισαριανής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συγκεκριμένα:

Στο 2o εκλογικό διαμέρισμα ψήφισαν και 302 ψηφοφόροι με ειδικές καταστάσεις από ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ./ΑΕΑ/ΓΔΑ/Υπηρ. Προστ. Επισ.

Στο 1ο εκλογικό διαμέρισμα ψήφισαν και 2.094 ψηφοφόροι από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, δηλαδή ΜΑΤ - ΜΕΑ - ΕΚΑΜ κ.λπ

Αποτέλεσμα; Βάση του ισχυρισμού του τέως δημάρχου Καισαριανής Δημήτρη Μπαρτζώκα, άριστου γνώστη των πολιτικών δυνάμεων της πόλης, ότι τα δύο εκλογικά διαμερίσματα είχαν μέχρι τότε ομοιόμορφη πολιτική κατανομή, από τα νούμερα βγαίνει πως οι 2.094 των ΜΑΤ - ΜΕΑ κλπ, ψήφισαν σε ποσοστό που αγγίζει το 40% τα κόμματα της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή!!! 

Παραθέτω πιο κάτω τους 4 πίνακες αποτελεσμάτων που είχε δημοσιεύσει η ΑΥΓΗ:    

  • Πίνακας αποτελεσμάτων 2ου εκλογικού διαμερίσματος που ψήφισαν και 302 ψηφοφόροι με ειδικές καταστάσεις από ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ./ΑΕΑ/ΓΔΑ/Υπηρ. Προστ. Επισ. Στη δεξιά στήλη είναι τα αποτελέσματα σε όσα εκλογικά τμήματα ψήφισαν μόνο δημότες Καισαριανής.  
 Παρατηρούμε πως τα ποσοστά ΛΑΟΣ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι παρόμοια και στις δύο στήλες, ενώ εκεί που ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι των ειδικών εκλογικών καταλόγων υπάρχει μικρή πτώση ποσοστών ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, και σημαντική αύξηση ποσοστού της ΝΔ . 

  • Πίνακας αποτελεσμάτων 24 εκλογικών τμημάτων του 1ου εκλογικού διαμερίσματος που ψήφισαν και 2.094 ψηφοφόροι από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, δηλαδή ΜΑΤ - ΜΕΑ κ.λπ  Στη δεξιά στήλη είναι τα αποτελέσματα εκλογικού τμήματος που ψήφισαν μόνο δημότες Καισαριανής
Παρατηρούμε πως στα τμήματα που ψήφισαν ΜΑΤ - ΜΕΑ -ΕΚΑΜ κλπ υπάρχει 319% αύξηση του ποσοστού της ακροδεξιάς (από 4,06% σε 12, 96%) σε σχέση με εκείνο που ψήφισαν μόνο δημότες της Καισαριανής!!! 

  • Πίνακας αποτελεσμάτων ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2009. Στο 1ο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίσαν δημότες Καισαριανής και οι 2.094 ψηφοφόροι από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, δηλαδή ΜΑΤ - ΜΕΑ - ΕΚΑΜ κ.λπ.  Στο 2ο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίσαν δημότες Καισαριανής και οι 302 ψηφοφόροι με ειδικές καταστάσεις από ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ./ΑΕΑ/ΓΔΑ/Υπηρ. Προστ. Επισ.
 Παρατηρούμε πως εκεί που ψήφισαν δημότες Καισαριανής και δημόσιοι υπάλληλοι ειδικών καταλόγων η ακροδεξιά πήρε 7,09%, εκεί όμως που ψήφισαν δημότες Καισαριανής και ΜΑΤ - ΜΕΑ κλπ πήρε 17,07% !!! Κάτι που σημαίνει πως, αν ο πολιτικός χάρτης των δύο διαμερισμάτων είναι όντως παρόμοιος στους δημότες Καισαριανής, κάπου 800 με 850 από τους 2094 των ΜΑΤ - ΜΕΑ - ΕΚΑΜ ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ και Χρυσή Αυγή, και σε ποσοστά, περίπου 2-4% Χρυσή Αυγή και 36-38% ΛΑ.Ο.Σ!!!

  • Η αύξηση της ποσοστών της ακροδεξιάς στα τμήματα που ψήφισαν ΜΑΤ-ΜΕΑ, παρατηρήθηκε και στις εθνικές εκλογές του 2009, μειωμένη όμως σε σχέση με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου
  Παρατηρούμε πως εκεί που ψήφισαν δημότες Καισαριανής και δημόσιοι υπάλληλοι ειδικών καταλόγων η ακροδεξιά πήρε 6,32%, εκεί όμως που ψήφισαν δημότες Καισαριανής και ΜΑΤ - ΜΕΑ κλπ πήρε 12,96% !!! Κάτι που σημαίνει πως, αν ο πολιτικός χάρτης των δύο διαμερισμάτων είναι όντως παρόμοιος στους δημότες Καισαριανής, κάπου 700-750 από τους 2.094 των ΜΑΤ - ΜΕΑ ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ και Χρυσή Αυγή, και σε ποσοστό πάνω από 35%!!!


Δικαίως, λοιπόν, κατέληγε ο Δημήτρης Μπαρτζώκας στο άρθρο του: 
"Με βάση, λοιπόν, τα στοιχεία που βλέπετε στους πίνακες, αλλά και από μελέτη του κάθε εκλογικού τμήματος ξεχωριστά, προκύπτει ότι η σημαντική άνοδος των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Καισαριανή, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές, οφείλεται στους ειδικούς καταλόγους και σχεδόν αποκλειστικά σε αυτούς που προέρχονται από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. 

Οι πάρα πολλοί εκλογολόγοι, που διαθέτει η χώρα μας, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ακόμη και τα ποσοστά που κατά τη δική μου εκτίμηση αγγίζουν ακόμη και τα όρια της «αυτοδυναμίας».(edit: εννοεί της ακροδεξιάς μέσα σε ΜΑΤ-ΜΕΑ-EKAM)
Προκύπτουν, λοιπόν, ερωτήματα κατά την άποψή μου πολύ μεγάλα, που έχουν σχέση και με αυτά που πιθανά θα έρθουν και γι' αυτό έχει σημασία να δούμε όχι μόνο την επάρκεια «των επιχειρησιακών σχεδίων», αλλά και «το δόγμα», «την αντίληψη», για να μη χρησιμοποιήσω επικίνδυνες λέξεις όπως «φρόνημα». (...) το σημείωμα απευθύνεται σε όλους, αλλά κυρίως στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη..."

Αλλά ο αυτοκράτωρ Μιχαήλ δεν έδωσε καμία σημασία. Για αυτόν μόνο τα επιχειρησιακά σχέδια έχουν σημασία. Το ό,τι τα σώματα ασφαλείας έχουν γίνει ακροδεξιοί θύλακες ουδόλως φαίνεται να τον απασχολεί... Κι έτσι φτάσαμε στο ανήκουστο, εν καιρώ δημοκρατίας, σώματα ασφαλείας να παρελαύνουν σε εθνική επέτειο κρώζοντας φασιστικά και ρατσιστικά εμβατήρια!

Το "ΛΑ.Ο.Σ - ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία" δεν ενοχλεί κανέναν πια στο πράσινο στρατόπεδο; Δεν βλέπουν το φίδι (πάει πια το αυγό, έσπασε προ πολλού) που εκτρέφουν;

....

Ακολουθεί αφιέρωσις στον εκλαμπρότατον αυτοκράτορα Μιχαήλ με αναμνηστικόν άλμπουμ φωτο-μαρτυριών της αγαστής συνεργασίας σωμάτων ασφαλείας και φασιστοπίθηκων:


._.

Υ.Γ. Τις φωτογραφίες έχω αλιεύσει κατά καιρούς στο διαδίκτυο, χωρίς να έχω σημειώσει, δυστυχώς, τις ιστοσελίδες... Συγγνώμη για την παράλειψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου