Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο φόβος του κυρίου Πρετεντέρη

(η φωτογραφία από το blog antistachef)

 Διάβαζα χθες στα ΝΕΑ άρθρο του κύριου Πρετεντέρη (είμαι μαζόχας τελικά!) με τίτλο Να πουν ένα «Οχι»

 Αφορμή του άρθρου η εθνική ταπείνωση (ξέρουμε και κακές λέξεις κύριε Πρετεντέρη;) αλλά και η έκπληξη (sic!) που αισθάνθηκε ο κύριος Πρετεντέρης, με την δια αλληλογραφίας διακυβέρνηση της χώρας από την τρόικα (φτου κακά!). Καλεί λοιπόν την ελληνική (ποια;) κυβέρνηση (χιχιχιχι!), να αντισταθεί (να και τα κόλπα της ανάφτρας... "έλα, πάρε με, κάνε μου ό,τι θες... μη, όχι, δεν θέλω καλέ...") στην μετατροπή της χώρας σε αποικία (Πιπέρι κύριε Πρετεντέρη μου! Πιπέρι μαύρο γιατί έχετε κι αλλεργία στο κόκκινο!) αλλιώς... θα τους κάνει ντααα-ντά (κλείνει με στυλ Αυτιά πουλώντας τσαμπουκά): "Ο,τι συµφωνήσαµε, ναι. Τα άλλα, αλλού!" (Έντρομοι στο ΔΝΤ ανοίξανε τους χάρτες και ψάχνουν το "αλλού" που δεν θα κινδυνεύουν από τον κύριο Πρετεντέρη!) 

 Το διάβαζα κι έλεγα, για κοίτα ρε ο Πρετεντέρης, το γύρισε κι αυτός! (Καλά, λέμε και καμμιά χοντρή να περνάει η ώρα...). Αλλά, όπως λέει και η λαϊκή σοφία, "θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει" (Ξέρετε ποιά! Επίσης θυμίζω πως δεν κρύβονται, το χρήμα, το φτέρνισμα κι η μαλακία...)  Αντιγράφω: 
"ΔΙΟΤΙ ΔΥΟ πράγµατα µπορεί να συµβαίνουν. Είτε η χώρα ανέλαβε συγκεκριµένες δεσµεύσεις, δεσµεύσεις σκληρές και άδικες αλλά αναγκαίες για να εξασφαλίσει τη χρηµατοδότηση του χρέους της. Αυτές οι δεσµεύσεις ασφαλώς και πρέπει να υλοποιηθούν _ θα προσθέσω: µε όποιο κόστος...


ΕΙΤΕ Η χώρα ανέλαβε τη γενική δέσµευση να υποτάσσεται στις επιθυµίες της «τρόικας», όποιες κι αν είναι, όποτε εκδηλώνονται κι όποια µορφή παίρνουν. Πράγµα που σηµαίνει ότι κάποιος συναίνεσε να µετατραπεί η Ελλάδα σε µιας µορφής πειραµατόζωο, του οποίου θα δοκιµάζεται διαρκώς η κοινωνική αντοχή.


ΠΟΛΥΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι σε αυτό το δεύτερο ουδείς έχει συναινέσει. Οτι δεν είναι αυτό που µας είπαν. Οτι δεν είναι αυτό που ψήφισε η Βουλή. Οτι είναι µια διαδικασία βαθύτατα ταπεινωτική που προσβάλλει την εθνική αξιοπρέπεια. Κι ότι αν δεν έχουν µεσολαβήσει τίποτα εξευτελιστικές ρυθµίσεις που συνοµολογήθηκαν εν αγνοία µας, έφτασε η στιγµή να πει η κυβέρνηση ένα «Οχι»."
Αν διαβάζεις Πρετεντέρη μπορείς εύκολα (λέμε τώρα) να ξεπεράσεις κυνισμούς ("με όποιο κόστος"), ψέμματα ("αναγκαίες"), υποκρισίες ("σκληρές και άδικες") κι αρλούμπες ολκής ("πειραµατόζωο, του οποίου θα δοκιµάζεται η κοινωνική αντοχή"), τα συνήθη δηλαδή δημοσιογραφικά του εργαλεία. 

Εκείνο όμως το "φοβούμαι" πως να ξεπεραστεί ακόμα και για αυτόν;  Γιατί, τι λέει ο κύριος Πρετεντέρης πως φοβάται;  Ξανά: 

"ΕΙΤΕ Η χώρα ανέλαβε τη γενική δέσµευση να υποτάσσεται στις επιθυµίες της «τρόικας», όποιες κι αν είναι, όποτε εκδηλώνονται κι όποια µορφή παίρνουν. Πράγµα που σηµαίνει ότι κάποιος συναίνεσε να µετατραπεί η Ελλάδα σε µιας µορφής πειραµατόζωο, του οποίου θα δοκιµάζεται διαρκώς η κοινωνική αντοχή.
ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι σε αυτό το δεύτερο ουδείς έχει συναινέσει."
ΑΠΑΙΧΤΟΣ;


Μην φοβάστε κύριε Πρετεντέρη μου και χαλάει η ζαχαρένια σας. Σε αυτό ακριβώς συναίνεσαν! Οπότε μπορείτε, χωρίς ανησυχίες πια, να πάτε να πετάτε μπουκάλια στους προσεχείς τελικούς του μπάσκετ... Χωρίς να φοβάστε...  

3 σχόλια:

  1. Απίστευτοι δημοσιογράφοι παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του υπουργείου προστασίας (τρομάρα του) του πολίτη. Πρωτοφανής κατάντια. Όλα τα μπλογκς συντονισμένα να αποκρούσουμε την επίθεση στον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Ρηγα,δεν εχω σε καμια εκτιμηση τον Πρετεντερη κ τα κροκοδειλια δακρυα του,συμφωνω απολυτως με τον ανωνυμο.
    Αλλα φαντασου,
    αν εχουμε καταντησει ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ,
    φαντασου ποσο εχει αποθρασυνθει,
    φαντασου ποσο επικινδυνη ειναι αυτη η κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax celin την πάτησες κι εσύ όπως αρχικά κι εγώ!

    Πρόσεξε τι φοβάται ο κύριος Πρετεντέρης!
    Φοβάται πως ΔΕΝ συμφώνησε ουδείς σε αυτό το αίσχος!

    Δεν λέει, ελπίζω πως δεν συμφώνησε ουδείς... Λέει "ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι σε αυτό ουδείς έχει συναινέσει"

    Γλώττα λανθάνουσα ταληθή λέγει... Άλλο ήθελε να πει φαντάζομαι, αλλά έτσι όπως το γράφει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή