Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Βουλευτές: 1 (μία)!

"Αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στη κρίση, μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει ΚΑΙ την δυνατότητα ΚΑΙ την σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τότε δεν μπορείς ΠΟΤΕ να είσαι σοσιαλιστής παρά μόνο νεοφιλελεύθερος"

Κάνοντας σκόνη με μιά μόνο φράση, τα "επιχειρήματα" της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ που παρελεύνει κλαίγοντας για το έγκλημα και μετά πυροβολεί τον κόσμο της εργασίας,  η Σοφία Σακοράφα, χαρακτήρισε κανιβαλιστική, ανέντιμη, ανήθικη και σκληρά νεοφιλελεύθερη, την πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζοντας την ΑΓΩΝΙΑ (τη δική της και χιλιάδων ακόμα...) για τις στιγμές αποκάλυψης που προετοιμάζει η συμμορία του ΓΑΠ.

"Έχουμε τρελαθεί. Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία δισεκατομμυρίων, με τη δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες!"

"Πιστεύω ξεκάθαρα πια, ότι τα μέτρα δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης, αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την ταυτότητα που επικαλείται, με αφορμή την κρίση."

"Που νομίζουμε ότι θα πάει όλη αυτή η συσσωρευμένη βία που υφίστανται οι πολίτες; Που νομίζουμε ότι θα εκτονωθεί όλος αυτός ο τεράστιος θυμός που γεννά η αδικία; Που νομίζουμε ότι θα χυθεί όλη αυτή η οργή που παράγει η ανεργία, η φτώχεια, η ακρίβεια, η παρακμή, η αλαζονεία και το ψέμα; … Που νομίζουμε ότι θα πάει αυτό το κύμα; Όσοι νομίζουν ότι θα σκάσει πριν σαρώσει στην ακτή, πλανώνται πλάνην οικτρά."

ΥΠΕΡΟΧΟ και το καρφί της προς τ' αριστερά :  

"...σ' αυτή τη συγκυρία, οι αριστεροί, ενώ θέλουν να γνωρίσουν στον κόσμο τη φιλία της αταξικής κοινωνίας, όπως λέει και ο Μπρεχτ, δεν μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους. Αλληλοσπαράσσονται με τεράστια ίδια ευθύνη, την οποία και θα αποδώσει σίγουρα η ιστορία"
Ολόκληρη η ομιλία της στην ιστοσελίδα της

Δυστυχώς το βίντεο από va8ikokkino στην αρχή (για λίγο) περιέχει και το απίστευτο που λέει εν ολίγοις ο Απόστολος Κακλαμάνης, τι να κάνουμε κύριοι της αριστεράς, ψηφίζουμε ναι στη κατάργηση των συντάξεων γιατί... επελαύνει ο καπιταλισμός!!!

{Λίγο πριν ένας πρώην τηλεμαϊντανός ψυχίατρος και νυν βουλευτής της ακροδεξιάς τηλεοπτικής τσόντας, πέταξε το αμίμητο προς τον Λοβέρδο (που κάπως τον παρομοίωσε με τον... Αϊνστάιν, αλλά δεν άκουσα πως και γιατί)  πως ""από το νομοσχέδιο εκείνο που λείπει είναι η... αγάπη"!!!" Ειλικρινά δεν ξέρω! Αυτός ή ο προηγούμενος είναι πιο γελοίος;}

Ακούστε την ομιλία της Σοφίας Σακοράφα, της τελευταίας σοσιαλίστριας που ως τέτοια διεγράφει από το αλήστου μνήμης Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα:

Από Βαθύ Κόκκινο
Πόσο πιο γελοίοι μπορεί να γίνουν κάποιοι πολιτικάντηδες; Την μια βγαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου και δηλώνει:
«Δεν θα προκαλέσουμε πολιτική κρίση, θα ψηφίσουμε το Ασφαλιστικό, αλλά διαφωνώ σε όλα».
Τώρα έρχεται από το βήμα της βουλής ο Α. Κακλαμάνης να παραδεχθεί ότι έχουμε επέλαση του καπιταλισμού που βάζει ταφόπλακα σε κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα και όμως ψηφίζει το νέο ασφαλιστικό που γυρνάει τον κόσμο της εργασίας δεκαετίες πίσω κάνοντας θρύψαλα ότι είχε κατακτήσει εδώ και δεκαετίες με ιδρώτα και αίμα
Υπήρξε όμως και μια ευχάριστη νότα.
Την στιγμή που το φερέφωνο των Αμερικανικών συμφερόντων, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο ακροδεξιός Κ. Κιλτίδης στηρίζουν τις επιλογές του Γιωργάκη Τσολάκογλου η Σοφία Σακοράφα προτίμησε να κρατήσει την αξιοπρέπεια της.

Υ.Γ. Πριν λίγο ο Χρήστος Παπουτσής (του Σάμινα) ανακοίνωσε στη Βουλή την απόφαση του ΓΑΠ να προτείνει την ίδρυση επιτροπής της Βουλής που θα μελετά τις... αδικίες του ασφαλιστικού!!! ΡΕ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου