Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το πακέτο βοήθειας είναι καταστροφή για την εργατική τάξη

(πηγή)
της Ελένης Τσερεζόλε
από την Αυγή

"Νομίζω οι Ιρλανδοί έχουν καταλάβει ότι καλούνται να πληρώσουν για μια κρίση που δεν προκάλεσαν εκείνοι… και η οργή συσσωρεύεται εδώ και καιρό και είναι αναπόφευκτο αυτή να εκδηλωθεί με τη μορφή κινητοποιήσεων και δράσης"

"Το πακέτο από την Κομισιόν και το ΔΝΤ  θα είναι καταστροφή για την εργατική τάξη της Ιρλανδίας. Έρχεται με πρόγραμμα μαζικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και υπηρεσίες, επιτίθεται στους ανέργους, στον βασικό μισθό. Εμείς στην αριστερά το απορρίπτουμε αυτό απόλυτα, καλούμε σε μια τελείως διαφορετική πολιτική ενάντια στις αγορές".


Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του, χθες, στο μαγκαζίνο του ραδιοφώνου "Στο Κόκκινο", μιλώντας στον Χρυσόστομο Λουκά, ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τζο Χίγκινς.

"Είναι πολύ σημαντικό όμως να καταλάβει ο κόσμος στην Ευρώπη ότι το ΔΝΤ και η Κομισιόν δεν ήρθαν στην Ιρλανδία προς όφελος της εργατικής τάξης, είναι εδώ προς όφελος των αγορών και των διεθνών κερδοσκόπων των τραπεζών που θέλουν τα λεφτά τους πίσω, και θέλουν τα λεφτά τους εγγυημένα μέσω δανείων από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο. Πρόκειται για στρατηγική στην οποία είμαστε παντελώς αντίθετοι και που ονομάζουμε δικτατορία των αγορών" συνέχισε ο Χίγκινς.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη διαδήλωση του Σαββάτου, είπε: "Είναι μια διαδήλωση στην οποία καλούν τα εργατικά συνδικάτα, αλλά αυτό είναι μάλλον μόνο η αρχή. Εμείς στο Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουμε σχέση και με τη διεθνή επιτροπή εργαζομένων και με ακτιβιστές στην Ελλάδα. Θέλουμε να δούμε αυτή η κινητοποίηση να συνεχίσει και να γίνει ισχυρή απεργιακή κινητοποίηση για την προστασία των υπηρεσιών μας και του επιπέδου ζωής και να επιφέρει αλλαγή πολιτικής. Πιστεύουμε ότι το κλίμα αλλάζει στην Ιρλανδία και ότι θα δούμε τη δύναμη των ανθρώπων να εκδηλώνεται πολύ πολύ δυναμικά, ιδιαίτερα όσον αφορά το πρόγραμμα περικοπών που θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκέμβρη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου