Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ιδιορρυθμία που γίνεται κανονικότητα...

(πηγή)
από την Αυγή

"Πες - πες, κάτι θα μείνει"! Αυτή την προπαγανδιστική τακτική ακολουθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αν κρίνουμε από την επιμονή του να εκτοξεύει συκοφαντίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και να τις επαναλαμβάνει ακόμη κι όταν συλλαμβάνεται ψευδόμενος.

Δεν λειτουργεί παρορμητικά ούτε είναι μόνος του ο κ. Πάγκαλος. Οι περίεργες δηλώσεις του φιλοξενούνται απλόχερα από τα κανάλια. Ορισμένες φορές οι απόψεις του δημοσιεύονται ως γεγονότα σε φιλικά προς αυτόν έντυπα, δίνοντάς του τη δυνατότητα μετά να επικαλείται τα δημοσιεύματα ως αποδεικτικά στοιχεία! Χθες το πρωί ο κ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε (μέσω του Mega) ότι έχει καταστεί... "δολοφονητέος", με ευθύνη του Αλ. Τσίπρα! Η δήλωση αυτή έπαιξε το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ περίπου ισότιμα με τον πόλεμο κατά της Λιβύης...

Και μόνο η έκφραση "δολοφονητέος" δείχνει την προσποίηση του κ. αντιπροέδρου. Δεν φοβάται, αλλά επιχειρεί να εκφοβίσει. Γνωρίζει ότι δεν είναι οργανωμένες οι λαϊκές αποδοκιμασίες κατά των υπουργών. Δεν συνεδριάζουν παράνομοι πυρήνες για να οργανώσουν γιουχαΐσματα εναντίον των υποστηρικτών του Μνημονίου. Αλλά τι διάλογο να κάνεις με ένα πρόσωπο που θεωρεί... τρομοκρατική ενέργεια την ειρηνική αποδοκιμασία του από Έλληνες και Γάλλους στο Παρίσι;

Ο κ. Πάγκαλος συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί προκαταβολικά να συκοφαντήσει τις κοινωνικές κινητοποιήσεις που υποκινούνται από την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου. Χθες στη Βουλή η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε δήλωση μετανοίας από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή στελέχη του, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά της συγχώνευσης των σχολείων.

Δεν είναι μόνος του ο κ. Πάγκαλος. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής παρείχε κάλυψη στους τηλε-θεατρινισμούς του, εντάσσοντας το κακόγουστο σίριαλ του κ. αντιπροέδρου στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη λεκτική βιαιότητα και τον αυταρχισμό των συκοφαντικών ισχυρισμών, μοιάζει ως μέρος της επιχείρησης κατασκευής της "νέας μεταπολίτευσης" με την απαξίωση ενός ιστορικού χώρου της αριστεράς, επιχείρηση που συνοδεύεται και με την αναζήτηση ερεισμάτων σε "πρόθυμους εξ αριστερών".

Οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες, οι οποίοι εμπιστεύονται παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, καθημερινά ξαφνιάζονται με τις ασκήσεις αντιδημοκρατικότητας του κυβερνώντος κόμματος. Η Βουλή παρακάμπτεται χάριν της τρόικας, η δανειακή σύμβαση ακόμη δεν έχει ψηφιστεί, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση δεν λειτουργεί κυβερνητική επιτροπή, η επιλογή του κυβερνητικού προσωπικού γίνεται μέσω του Ίντερνετ, τα κοινωνικά δικαιώματα κατεδαφίζονται, οι ελευθερίες περιστέλλονται, η κρατική καταστολή και ο αυταρχισμός του "μονόδρομου" επιστρατεύονται ως όπλα για να περάσουν οι επιδιώξεις του Μνημονίου. Είναι φανερό ότι η συμπεριφορά Πάγκαλου δεν συνιστά ιδιορρυθμία, αλλά νέα "κανονικότητα", που σφραγίζει την κυβερνητική παρουσία.

Ν.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου