Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ωμός εκβιασμός

σκίτσο του Πέτρου Ζερβού
από την Αυγή 

Πρέπει να κάνουμε το ένα, να κάνουμε το άλλο, να κάνουμε το παράλλο "για να μην αναγκαστούμε να περικόψουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις", είναι η μόνιμη επωδός των κυβερνητικών κάθε φορά που πρόκειται να προχωρήσουν στη λήψη κάποιου νέου μέτρου. Το ίδιο λένε και για να δικαιολογήσουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για την τρίτη δόση, για την τέταρτη δόση και πάει λέγοντας. 

Μια εκδοχή του ιδίου ψέματος είχαν πει και για το αρχικό Μνημόνιο, ότι δηλαδή υπογράφουμε διότι αλλιώς δεν θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, παρ ότι τα χρήματα του Μνημονίου δεν πάνε -απαγορεύεται ρητώς- σε μισθούς και συντάξεις. Φυσικά και τους μισθούς και τις συντάξεις έκοψαν και σε ό,τι αφορά το Δημόσιο πρόκειται να τους κόψουν ακόμα περισσότερο με το ενιαίο μισθολόγιο. 

Συνεπώς η απειλή κατευθύνεται κυρίως στους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Δεν εξηγούν βέβαια πώς εξοικονομεί χρήματα το Δημόσιο όταν περικόπτεται ο μισθός του ιδιωτικού υπαλλήλου

Και επίσης δεν λένε ότι η παραχώρηση του μάνατζμεντ των ΔΕΚΟ σε ιδιώτες ισοδυναμεί με μείωση μισθού, καθώς όπου η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση δόθηκαν σε ιδιώτες, οι τιμές ανέβηκαν και η ποιότητα έπεσε. Εκτός βέβαια αν έχουν βρει μάνατζερ που να μην ενδιαφέρονται για το συμφέρον των μετόχων αλλά... για το δημόσιο καλό. 

Στον ΟΤΕ πάντως που δόθηκε το μάνατζμεντ στη ("μη διεφθαρμένη") Deutche Telecom, οι μάνατζερ διώκονται τώρα για ατασθαλίες σε βαθμό κακουργήματος.
Γ.Κ.

από AntistaChef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου