Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Άνθρωπος στην τηλεόραση! Κι όμως συνέβη!



από Ανοιχτή πόλη

Η Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός, κάτοικος της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής εκπομπής του MEGA, ανέφερε μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα:
«Θέλω να μιλήσω εκ μέρους των δημοκρατικών κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Είμαστε οι άνθρωποι που κατοικούμε εκεί που διαλέξαμε να μην ανταλλάξουμε το πατρικό μας σπίτι με ροζ πολυκατοικία στο Χαλάνδρι. Είμαστε επιστήμονες, είμαστε καλλιτέχνες, είμαστε δημοσιογράφοι, είναι εργαζόμενες γυναίκες, μητέρες που πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί. Δεν θέλουμε να προσμετρηθούμε σε αυτούς τους αυτόκλητους υπερασπιστές της εθνικής περηφάνιας και της καθαρότητας τη φυλής, δεν θέλουμε να συνταχθούμε με αυτά τα τάγματα ασφαλείας του καιρού μας, δεν θέλουμε να καταμετρηθούμε ανάμεσα σε αυτούς που χωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα τους. Φυσικά πρόκειται για συγκροτημένες ομάδες, που επηρεάζουν αθώους ανθρώπους που στη βάση τους είναι δημοκρατικοί, που κατεβαίνουν και στις εκλογές, πάνε στα σχολεία και μαζεύουν παιδιά έναντι ευτελούς χαρτζιλικιού, όπως στη τελευταία περίπτωση της πλατείας Αττικής, γιατί το "μοντέλο" του Αγίου Παντελεήμωνα "εξάγεται" πια και σε άλλους χώρους...

Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να μην φοβούνται. (...) Βλέπω τι γίνεται κάτω από τα παράθυρα μας, κάτω από τα παράθυρά μας και κάτω απ' τα μπαλκόνια μας συντελούνται πράγματα για τα οποία κάποια στιγμή θα ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί ως Έλληνες. Αυτοί που ζωγραφίζουν τις πλατείες με μεγάλα «ΕΛΛΑΣ» και απαγορεύουν στους ανθρώπους όχι να βγουν, να περάσουν! Τα πρωινά που ξυπνάνε οι μετανάστες να πάνε στη δουλειά τους, να πάνε να δουλέψουνε οι άνθρωποι, να ψάξουν για δουλειά, βρίσκουμε αίματα στα πεζοδρόμια! Το ξέρετε αυτό το πράγμα; Αυτή είναι η δημοκρατία μας; Μιλούσα με τον πρόεδρο των Αφγανών στην Ελλάδα, ένα πολύ αξιοπρεπή άνθρωπο και γιατρό, και μου έλεγε ότι όταν κάθισε στα θρανία του πανεπιστημίου, έκλαιγε την πρώτη μέρα και είπε «είμαι στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία». Και εμείς τους δέρνουμε, τους λοιδορούμε, τους πετάμε σε έναν κοινωνικό καιάδα; Γιατί; Επειδή δεν ξέρουμε που να στρέψουμε την οργή μας για αυτά που περνάμε αυτή τη στιγμή; Έχουμε κατασκευάσει εμείς τους δικούς μας Εβραίους;»
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


-Δεν ξέρω αν -και πόση- δύναμη έχει μία φωνή λογικής και ανθρωπιάς στα ΜΜΕ των αγελαίων ουρλιαχτών, αλλά, πέρα από τα "μπράβο", οφείλω ένα "ευχαριστώ" από καρδιάς στη Μαρία Κανελλοπούλου.
Βάλσαμο και κουράγιο τα όσα είπε...

1 σχόλιο:

  1. Συγκλονιστική!
    Συγχαριτήρια για το θάρρος που βρήκε να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά, χωρίς να φοβάται.
    Τα σημάδια πάντως δείχνουν Γερμανία μεταπολεμική μετά τον Α' Παγκόσμιο. Μια χώρα φτωχή και εθνικά ταπεινωμένη, θα αρπαχτεί από οπουδήποτε.
    Ο νέος Αδόλφος θα βρει στρωμένο το έδαφος. Περίπατο θα κάνει. Ήδη ο κοινωνικός ιστός έχει γίνει κουρέλι. Στους ξένους θα κολλήσουμε; Εδώ συνηθίζουμε σιγά- σιγά να μισούμε τ' άντερά μας...
    Δες το σημερινό μου:

    http://anatolikatisedem.blogspot.com/2010/10/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή