Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Να διαλυθούν τα σκοτάδια του παρακράτους

από Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
του Σταμάτη Μαυροειδή
από την Αυγή

Μια παρήγορη πρωτοβουλία ώστε να διαλυθούν τα σκοτάδια του παρακρατικού φόβου που “βασιλεύει” πάνω από τις συνοικίες της πλατείας Αττικής και του Αγίου Παντελεήμονα ανέλαβαν οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας, Χρήστος Βούπουρας και Κωνσταντίνος Γιάνναρης. Θύματα και οι τρεις τους της ωμής βίας “αγανακτισμένων πολιτών” που εξελίσσεται εδώ και δυο χρόνια περίπου εις βάρος των μεταναστών, αλλά και των Ελλήνων υποστηρικτών τους, οι τρεις σκηνοθέτες αποφάσισαν να κινηθούν με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τόσο την κοινότητα των συναδέλφων στο χώρο της τέχνης, όσο και την ευρύτερη κοινή γνώμη στο μέτρο των δυνάμεών τους πάντα.


Χθες το μεσημέρι έδωσαν το πρώτο δημόσιο ραντεβού τους στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, στην Κυψέλη, παρουσίασαν τους πρώτους καρπούς της πρωτοβουλίας τους: τριακόσιες περίπου υπογραφές συναδέλφων τους καλλιτεχνών κάτω από ένα μικρό κείμενο-μανιφέστο με το οποίο καλούν τις συλλογικότητες, αλλά και τους αρμοδίους της Πολιτείας, να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπέρ των ανυπεράσπιστων μεταναστών και της Δημοκρατίας που καταπατείται βάναυσα σ' αυτές τις δυο συνοικίες, από το οργανωμένο έγκλημα των φασιστοειδών και των συμμοριών τους.

Στο ραντεβού της Κυψέλης, ανταποκρίθηκαν πενήντα περίπου άνθρωποι των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι από την “Ανοιχτή Πόλη” με παρούσα την επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ελένη Πορτάλιου, ο εκπρόσωπος της Ανταρσύα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωπος της κίνησης “Απελάστε το ρατσισμό”, εκπρόσωποι της αντιφαστικής πρωτοβουλίας “Ποτέ ξανά”, αλλά και ο Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος υπήρξε κι αυτός θύμα των παρακρατικών συμμοριών όταν προεκλογικά θέλησε να επισκεφθεί την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με “τρόμο” τις περιγραφές του Γιώργου Κόρρα -μόνιμου κάτοικου στην Πλατεία Αττικής- και του Χρήστου Βούπουρα για το τι συμβαίνει καθημερινά στο γκετοποιημένο πλαίσιο των δύο αυτών περιοχών της ανασφάλειας και του φόβου. Πληροφορηθήκαμε ότι το αίμα των αθώων μεταναστών ρέει κάθε βράδυ από τους οργανωμένους ξυλοδαρμούς τους, ότι τα καταστήματά τους διαλύονται και λεηλαλούνται, ότι δεν μπορούν να κάνουν βόλτα στις πλατείες με τα παιδιά τους, ότι ο φόβος κρατά κλειστά τα στόματα της πλειοψηφίας των πολιτών. Τόσο οι δύο ομιλητές - θύματα της βίας όσο και οι υπόλοιποι που πήραν στη συνέχεια τον λόγο ανέφεραν ότι έχουμε αργήσει πολύ σε προτάσεις ουσιαστικής αλληλεγγύης και σε λύσεις με αποτέλεσμα να δοθεί έδαφος στον οργανωμένο ρατσισμό να υποδείξει αυτός την αιτία του “κακού” και τη... λύση του.

Το “κακό”, κατά τους Χρυσαυγίτες, είναι φυσικά οι ξένοι, οι φτωχοί μετανάστες και πρόσφυγες και η λύση η “καθαρότητα” της φυλής και του χώρου. Οι άνθρωποι της τέχνης, έχοντας επίγνωση ότι δεν θα είναι αυτοί που θα δώσουν τις λύσεις, θεώρησαν χρέος τους να μπουν μπροστά, να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, να προειδοποιήσουν: Όταν οι κοινωνικές λύσεις απουσιάζουν, όταν η αλληλεγγύη χάνεται, το έργο αναλαμβάνουν μισαλλόδοξες και εμπρηστικές ομάδες μεταμφιεσμένων φασιστών που στοχοποιούν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι καλλιτέχνες απευθύνουν έκκληση να μπει τώρα φραγμός στις επιθέσεις, να σταματήσει η ατιμωρησία των ενόχων, να αποκαλυφθεί ο ρόλος της αστυνομίας και η ανοιχτή συνεργασία της με τα τάγματα εφόδου των δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων. Στη χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη οι ηθοποιοί Μπέτυ Αρβανίτη, Νένα Μεντή, Μαρία Κανελλοπούλου, Περικλής Λιανός, Μαρία Καλλιμάνη, Ανδρονίκη Μερτίρη, Γιάννα Κούρτοβικ, Μαρίνα Βήχου και Λορέτα Μακόλεϋ (Ένωση Αφρικανών Γυναικών).

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Ξύλο αντί για άσυλο 
Διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Προστασίας
της Σταυρούλας Παπαϊωάννου

«Για τη δικτατορία άκουγα στις ταινίες. Μετά από αυτά που έζησα προχθές, κατάλαβα τι σημαίνει δικτατορία». Τα λόγια του 22χρονου Αφγανού, Ρεζά Γκολάνι, ενός από τους εκατό Αφγανούς και Ιρανούς πρόσφυγες που περίμεναν μια απάντηση προχθές έξω από το υπουργείο Προστασίας για το αν θα τους δοθεί πολιτικό άσυλο, κρύβουν απελπισία. «Τα ΜΑΤ μάς επιτέθηκαν και χτυπούσαν ανελέητα όποιον έβλεπαν μπροστά τους, μέχρι βρέφη δύο μηνών», λέει ο νεαρός.

Το προχθεσινό βίαιο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που βιώνουν οι μετανάστες και που έχουν αποδώσει αρνητική δημοσιότητα στον Αγ. Παντελεήμονα και την Πλ. Αττικής, που εξελίσσονται σε σύγχρονα Απαρτχάιντ με την ανοχή της αστυνομίας.

Οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας, Χρήστος Βούπουρας και Κωνσταντίνος Γιάνναρης, απηύθυναν κάλεσμα σε καλλιτέχνες. Εχουν ήδη υπογράψει 34Ο , όπως οι Ιωάννα Καρυστιάνη, Μπέττυ Αρβανίτη, Νένα Μεντή, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Κουρής, Στάθης Λιβαθινός, Μάγια Λυμπεροπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης κ.ά.

Για να πάρει μεγαλύτερη διάσταση η αγανάκτησή τους έκαναν χθες συνέντευξη Τύπου, όπου παραβρέθηκαν οι Αλέκος Αλαβάνος, Ελένη Πορτάλιου και ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Γιώργος Κόρρας, σκηνοθέτης του «Μιρουπάφσιμ» -της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στη χώρα μας με θέμα τους Αλβανούς- κάτοικος της Πλατείας Αττικής, έχει επανειλημμένως βρεθεί μάρτυρας σε ξυλοδαρμούς μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής, «τα οποία», όπως είπε, «έχουν στρατολογήσει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να διώχνουν τους μετανάστες».

Στην προσπάθεια κινητοποίησης έχουν συμμάχους την πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά». Η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» οργανώνει συλλαλητήριο και συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα στις 15 Ιανουαρίου με αίτημα παροχή ασύλου στους πρόσφυγες. 


 .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 



από
 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Αθήνα 21/12/2010

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
 Σήμερα Τρίτη 21. 12. 2010, στη 1 μ.μ., στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας», άνθρωποι του χώρου της τέχνης έδωσαν συνέντευξη τύπου για να καταγγείλουν τη φασιστική βία που ασκείται καθημερινά από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και ακροδεξιούς κατοίκους της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αττικής εναντίον μεταναστών και προσφύγων, με τη πλήρη ανοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις κάλυψη της Αστυνομίας. Η συνέντευξη δόθηκε εκ μέρους 300 και πλέον ανθρώπων του χώρου της τέχνης που συνυπογράφουν κείμενο με τίτλο «ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

Παραβρέθηκαν οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας, και Χρήστος Βούπουρας και οι ηθοποιοί Μπέτυ Αρβανίτη, Νένα Μεντή, Μαρία Κανελλοπούλου, Περικλής Λιανός, Μαρία Καλλιμάνη, Ανδρονίκη Μερτίρη. Καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα περιστατικά φασιστικής βίας από καλλιτέχνες – αυτόπτες μάρτυρες κατοίκους της περιοχής – οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος ως συνενόχου, αλλά και κατά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως προκλητικά αδιάφορου. Έκαναν έκκληση προς κάθε κατεύθυνση σε φορείς και ευαισθητοποιημένα άτομα, να ενώσουν τη φωνή τους με τους καλλιτέχνες για να σταματήσει η τρομοκρατία του παρακράτους που σπέρνει το φόβο σε ντόπιους και μετανάστες. Δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τη συλλογή υπογραφών, θα στηρίξουν συλλογικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της φασιστικής βίας και θα συμβάλλουν σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης και αντιφασιστικής δράσης που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή και θα κορυφωθούν γύρω από τις 21 Μαρτίου, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού.

Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών: Ο Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής), η Ελένη Πορτάλιου (Ανοιχτή Πόλη), ο Πέτρος Κωνσταντίνου (Ανταρσύα), η Γιάννα Κούρτοβικ (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών), ο Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»), η Μαρίνα Βήχου από την Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, ο Χρήστος Ρουμπάνης, κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα, εκ μέρους της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», η Λορέτα Μακόλεϋ (Ένωση Αφρικανών Γυναικών), Αφγανοί Πρόσφυγες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση στα Προπύλαια και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής Κυψέλης-Πατησίων-Αχαρνών.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 300 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:


ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι μετανάστες, που εδώ και μια εικοσαετία έχουν τροφοδοτήσει με τους “άλλους” πολιτισμούς τους εκτός των άλλων (πρότερη οικονομική ανάπτυξη, φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, ξαναζωντάνεμα υπαίθρου κλπ) και το ελληνικό σινεμά, σήμερα δοκιμάζονται ανελέητα. Εξοντώνονται στα γκέτο της Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα, ηθικά και σωματικά από Χρυσαυγίτες και πάσης φύσης φασιστοειδή, που καλύπτονται κάτω από την ετικέτα “Κάτοικοι της περιοχής” κι έχουν την απροκάλυπτη προστασία της Αστυνομίας. Το αίμα ρέει κάθε βράδυ από οργανωμένους ξυλοδαρμούς με ρόπαλα, επειδή άνθρωποι έχουν κάνει το λάθος να περάσουν από τις παρυφές της πλατείας για να πάνε στα σπίτια τους. Οι άνθρωποι της τέχνης, θεωρούμε χρέος μας να καταθέσουμε επώνυμα την επιθυμία μας να διαλυθεί το σκοτάδι του παρακράτους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι ανυπεράσπιστοι και υπό διωγμό, αλλά περισσότερο ανυπεράσπιστη και υπό διωγμό, χωρίς καμιά υπερβολή, είναι η δημοκρατία. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μοιάζει σαν μαύρη κωμωδία. Η Αθήνα φλέγεται. Ας τοποθετηθούμε πριν θρηνήσουμε θύματα. Οι περιστάσεις απαιτούν ταχύτητα δράσης. Η συλλογή αυτών των υπογραφών ας είναι ένα ξεκίνημα.


ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Αγαθαγγελίδου Μαρίνα Θεατρολόγος-Μεταφράστρια
Αγγελάκος Κυριάκος Σκηνοθέτης
Αγγελίδη Αντουανέτα Σκηνοθέτης
Αγρίτη Μάρω Ηθοποιός
Αδαμόπουλος Αναστάσιος Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Αλεξανδράκη Ελένη Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Αλεξανδρής Δημήτρης Ηθοποιός
Αλικάκη Μυρτώ Ηθοποιός
Αναλυτή Χριστίνα Νηπιαγωγός
Ανανιάδη Νεφέλη Ηθοποιός
Αναστασίου Μιχάλης Σκηνοθέτης
Άνθης Μιχαήλ Ηθοποιός
Αντουλινάκη Μαρίνα Ηθοποιός
Αντωνίου Δημήτρης Ηθοποιός
Αξελός Ρήγας Ηθοποιός
Αράπογλου Δήμητρα Σκηνοθέτης
Αρβανίτη Μπέττυ Ηθοποιός
Αρβανιτίδης Λουκάς Διευθυντής Δημιουργικού
Αριστομενόπουλος Μιχάλης
Βαλακίτση Πέμη Διεθνολόγος
Βάλβη Αγγελική Εικαστικός
Βαλντέν Ρέα Σκηνοθέτης
Βασαρδάνης Κώστας Ηθοποιός
Βασιλαντωνάκη Στέλλα Σεναριογράφος
Βασιλείου Λαέρτης Ηθοποιός
Βασιλείου Χριστίνα Χημικός
Βάσσος Δημήτρης Ιστορικός τέχνης
Βαφειάδης Χάρης Σκηνοθέτης
Βερέμης Τάκης Παραγωγός
Βιανέλλης Φρέντυ Σκηνοθέτης
Βιλελμίνα Κατερίνα Ηθοποι’ος
Βλασταράς Βασίλης Εικαστικός-Λέκτορας ΑΣΚΤ
Βλασταράς Φάνης Φωτογράφος
Βλάχου Ελένη Συγγραφέας
Βολιώτη Βίκυ Ηθοποιός
Βούλγαρη Κωνσταντίνα Σκηνοθέτης
Βούλγαρης Παντελής Σκηνοθέτης
Βούπουρας Χρήστος Σκηνοθέτης
Βούπουρας Χρήστος Σκηνοθέτης
Γαϊτανάρος Παναγιώτης Τοπογράφος
Γαϊτανίδης Γιάννης Σκηνοθέτης
Γέρου Κάτια Ηθοποιός
Γεωργαλάκη Ειρήνη Ηθοποιός
Γεωργίου Χρήστος Σκηνοθέτης
Γεωργοβασίλη Σοφία Ηθοποιός
Γιαννακάκης Ηλίας Σκηνοθέτης
Γιάνναρης Κωνσταντίνος Σκηνοθέτης
Γιατζουζάκης Δημήτρης Σκηνοθέτης
Γιούργου Λάγια Σκηνοθέτης
Γκανάσου Τζούλια Συγγραφέας
Γκουζούρης Μιλτιάδης Οικονομολόγος-Επικοινωνιολόγος
Γλύκα Μαρία Εικαστικός
Γουλιώτη Στεφανία Ηθοποιός
Γυπαράκης Κωνσταντίνος Συγγραφέας
Δανόπουλος Κλεάνθης Σκηνοθέτης
Δαφέρμου Κατερίνα Δημοσιογράφος
Δερλερέ Μυρτώ Ιδιωτική υπάλληλος
Δημητρακοπούλου Έλενα
Δημητρίου Ηλίας
Εμμανουήλ Χάρης Ηθοποιός
Εξάρχου Σοφία Σκηνοθέτης
Ευαγγελάκου Κατερίνα Σκηνοθέτης
Ευείδη Τζόις Ηθοποιός
Ζαγοραίου Φρόσω Ηθοποιός
Ζαρούλια Μαριλένα Λέκτορας
Ζαχαράκης Χρήστος Σκηνοθέτης
Ζουγανέλη Βανέσα Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Ζουρούδης Δημήτρης Ζωγράφος
Θεοδωράκη Στέλλα Σκηνοθέτης
Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης Σκηνοθέτης
Θεοδώρου Δημήτρης Ηθοποιός
Ιγγλέση Ειρήνη Ηθοποιός
Καζάκας Κώστας Ηθοποιός
Κακούρου-Χρόνη Γεωργία Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης
Καλαΐτη Πατρίτσια Ποιήτρια-Λέκτορας Φιλοσοφίας
Καλαμπάκας Βαγγέλης Σκηνοθέτης
Καλλέ Φωτεινή Εικαστικός
Καλλιμάνη Γιώτα Χορεύτρια
Καλλιμάνη Μαρία Ηθοποιός
Καλογεροπούλου Ξένια Ηθοποιός
Καμινάρη Εύα Ηθοποιός
Κανελλάκη Βίκυ Τηλεοπτική Παραγωγός
Κανελλοπούλου Μαρία Ηθοποιός
Καπινιάρης Γιώργος Ηθοποιός
Καραγιάννης Σταύρος Ηθοποιός
Καραζήσης Ακύλας Ηθοποιός
Καρακέπελης Χρήστος Σκηνοθέτης
Καραμαγγιώλης Μενέλαος Σκηνοθέτης
Καραμπέτη Καρυοφυλλιά Ηθοποιός
Καραντινάκης Γρηγόρης
Καραπαναγιώτης Νίκος Σκηνοθέτης
Καρβούνη Κόρα Ηθοποιός
Καρδαράς Αλέξης Σκηνοθέτης
Καρυπίδης Γιώργος Σκηνοθέτης
Καρυστιάνη Ιωάννα Συγγραφέας
Καταχανάς Λευτέρης Ηθοποιός
Κατζουράκης Κυριάκος Εικαστικός-Σκηνοθέτης
Κατή Λίλη Καθηγήτρια
Κατσαντώνη Νίκη Δημοσιογράφος
Καφετζόπουλος Αντώνης Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Κερσανίδης Άκης Σκηνοθέτης
Κίτσου Μαρία Ηθοποιός
Κλωνάρης Θάνος Εικαστικός
Κοβότσος Άγγελος
Κόκκιου Γεωργία Ηθοποιός
Κόκκορης Στάθης Ηθοποιός
Κοκκορού Παναγιώτα Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος
Κοντάκος Βαλερί Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Κοντογεώργου Έφη Εικαστικός
Κοντογιάννης Φοίβος
Κοράκης Κώστας Ηθοποιός
Κορδέλλας Γιώργος Σκηνοθέτης
Κορεξενίδης Σίμος
Κορνήλιος Νίκος Σκηνοθέτης
Κόρρας Γιώργος Σκηνοθέτης
Κόρρας Γιώργος Σκηνοθέτης
Κοσμόπουλος Βασίλης Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Κοσσυφίδου Ελένη Παραγωγός Οπτικοακουστικών Έργων
Κοτανίδης Γιώργος Ηθοποιός
Κοτσοβού Νατάσα Ηθοποιός
Κουκουβιτάλης Στέλιος
Κουλούρη Αλεξάνδρα Ηθοποιός
Κούνα Έλλη
Κουνάδη Ελίτα Ηθοποιός
Κουνενής Νίκος Συγγραφέας-Κριτικός λογοτεχνίας
Κουρής Νίκος Ηθοποιός
Κούτρας Πάνος Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Κρασανάκης Στέλιος Σκηνοθέτης-Ψυχίατρος
Κυριακίδης Αχιλλέας Σκηνοθέτης-Συγγραφέας
Κωνσταντάτος Μιχάλης Σκηνοθέτης
Κωνσταντάτου Εύη Φυσικός
Κωνσταντινάκου Κατερίνα
Κώνστας Γιώργος Σκηνοθέτης
Κωστελένος Θρασύβουλος Πολιτικός μηχανικός
Λάμη Νίκη Ηθοποιός
Λαμπότ-Χαραλαμπόπουλος Νίκος Σκηνοθέτης
Λαμπρινός Φώτος Σκηνοθέτης
Λαμπρόπουλος Κώστας Ζωγράφος
Λεοντάρης Γιάννης Σκηνοθέτης-Πανεπιστημιακός
Λέχου Κατερίνα Ηθοποιός
Λιανός Περικλής Ηθοποιός
Λιβαθηνός Στάθης Σκηνοθέτης
Λιβανού Αμάντα Παραγωγός
Λιονάκης Χριστόφορος Ποιητής
Λουδάρος Αντώνης Ηθοποιός
Λουλές Βασίλης Σκηνοθέτης
Λυκιαρδόπουλος Γιώργος Παραγωγός
Λυμπεροπούλου Μάγια Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Μακρής Γιώργος Σεναριογράφος-Ηθοποιός
Μακρής Κωνσταντίνος Ηθοποιος
Μαλακάτα Ανδρομάχη Δικηγόρος-Μεταφράστρια
Μανιτσίδου Λυδία Αρχιτέκτων
Μαντά Μαργαρίτα Σκηνοθέτης
Μαούνης Αντώνης Αρχιτέκτων
Μαραγκουδάκη Λίλα Εικαστικός
Μαργαρίτης Θανάσης Βιολόγος
Μαρκοπούλου Γιολάντα Σκηνοθέτης
Μασκλαβάνου Δώρα Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Μαυρογιώργου Κατερίνα Ηθοποιός
Μαυροματάκης Μανώλης Ηθοποιός
Μαυρόπουλος Δημήτρης Ηθοποιός
Μέλλιου Πόπη Φωτορεπόρτερ
Μεντή Νένα Ηθοποιός
Μεράντζας Δημήτρης Ζωγράφος-Γλύπτης
Μερμήγκης Σταύρος Ηθοποιός
Μιχαλάρης Μαρσέλ Σκηνοθέτης
Μιχαλοπούλου Λουκία Ηθοποιός
Μουζακίτης Γιώργος
Μπαζάκα Θέμις Ηθοποιός
Μπακογιαννόπουλος Γιάννης Δημοσιογράφος
Μπάμπουλης Δημήτρης Εικαστικός
Μπίγιου Έρρικα Ηθοποιός
Μπουγιούκας Γιάννης Σκηνοθέτης
Μπουζικάκος Θοδωρής Ηθοποιός
Μπούκλη Νάνσυ Ηθοποιός
Μπρέμπου Γωγώ Ηθοποιός
Νερατίνι Προμηθέας Ηθοποιός
Νιζήρης Στέργιος Σκηνοθέτης
Νικολοπούλου Δήμητρα Σκηνοθέτης
Ντάγιος Άρης Παραγωγή Διαφήμισης
Ντούζα Μαρία Σκηνοθέτης
Ντούμα Εκάβη Ηθοποιός
Ξανθόπουλος Γιάννης Σκηνοθέτης
Οικονομίδου Ράνια Ηθοποιός
Οικονόμου Μιχάλης Ηθοποιός
Ορκοπούλου Βασιλική Ηθοποιός
Παλαιοχωρίτης Δημήτρης Ηθοποιός
Παναγιωτίδης Άλκης Ηθοποιός
Παναγιωτόπουλος Νίκος Συγγραφέας-Σεναριογράφος
Παναγιωτοπούλου Πένυ Σκηνοθέτης
Παναγιώτου Ελένη Ηθοποιός
Πανοηλίας Σπύρος Ιδιωτικός υπάλληλος
Παντελάκη Αλεξάνδρα Ηθοποιός
Παντελιάς Δημήτρης Σκηνοθέτης
Παντοπούλου Έλενα Παιδαγωγός
Παπαγεωργίου Θανάσης Σκηνοθέτης-Ηθοποιός
Παπαγεωργίου Μάριος Σκηνοθέτης
Παπαγιάννης Γιάννης Συγγραφέας
Παπαδημητράτος Μάκης Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Παπαδημητρόπουλος Αργύρης Σκηνοθέτης
Παπαδόπουλος Δημοσθένης Ηθοποιός
Παπαδόπουλος Κώστας Σεναριογράφος
Παπαδόπουλος Πάνος Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Παπαδοπούλου Ανέζα Ηθοποιός
Παπαδοπούλου Τζίνη Ηθοποιός
Παπαηλιού Αλέξανδρος Σκηνοθέτης
Παπαϊωάννου Γιώργος Παραγωγός
Παπαλεξάνδρου Ντίνα Εικαστικός
Παππάς Νίκος Οικονομολόγος
Πέννα Χριστίνα Σκηνογράφος-Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Περδικούρη Κατερίνα Φιλόλογος
Περλέγκας Γιάννος Ηθοποιός
Πετρίδης Φίλιππος Δημοσιογράφος
Πετρίτη Κική Δημοσιογράφος-Διεθνολόγος
Πετρόπουλος Σπύρος Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος
Πήλουρης Γιάννης Αρχιτέκτων
Πινακούλας Γιώργος Φοιτητής
Πολύζος Λάμπρος Δημοσιογράφος
Πουλαντζάς Βασίλης Πολιτικός μηχανικός
Πουλαντζάς Νατάσα Ζωγράφος
Πουλοπούλου Άλκηστις Ηθοποιός
Πρεβεζιάνου Ελισάβετ Ποιήτρια-Κοινωνική Ψυχολόγος
Πρωτοψάλτη Λήδα Ηθοποιός
Πυκνής Σπύρος Μουσικός
Πυρπασόπουλος Γιώργος Ηθοποιός
Ραντάνοφ Κρις Ηθοποιός
Ρέτσου Ράνια Παιδαγωγός
Ρουμελιώτη Ραλλού Ηθοποιός
Σακαρίδης Γιάννης Σκηνοθέτης
Σεβαστίκογλου Πέτρος Σκηνοθέτης
Σεϊρλή Σοφία Ηθοποιός
Σιαδήμας Ανδρέας Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Σιμενός Κώστας Ηθοποιός
Σκαρέτζος Νίκος Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Σκαρνέλου Δάφνη Ηθοποιός
Σκλάβος Τόμυ Ηθοποιός
Σκούρας Γεώργιος Πολιτικός μηχανικός
Σκριβάνος Θοδωρής Δημοσιογράφος
Σκρουμπέλου Δάφνη Ηθοποιός
Σμυρναίου Σμαράγδα Ηθοποιός
Σολωμού Έλενα Σεναριογράφος
Σπετσιώτη Νάνσυ Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος
Σταμάτης Αλέξης Συγγραφέας
Σταυροπούλου Βίκυ Ηθοποιός
Στελλάτου Αγγελική Χορογράφος
Στέργιογλου Χρήστος Ηθοποιός
Στεργίου Λουκία Ηθοποιός
Στυλιανού Ναταλία Ηθοποιός
Στυψανέλλη Μαρία Τεχνικός
Σύρου Δήμητρα Ηθοποιός
Σχίζα Ράνια Ηθοποιός
Σωτηριάδου Κοραλία Μεταφράστρια
Ταβανλής Παναγιώτης Ιδιωτικός υπάλληλος
Ταραβήρας Σπύρος Σκηνοθέτης
Τάρλοου Δημ’ητρης Ηθοποιός
Τάτσης Ορέστης Σκηνοθέτης
Τέσκος Σπύρος Σκηνοθέτης
Τζατζιμάκη Ελένη Συγγραφέας
Τζήμου Θεοδώρα Ηθοποιός
Τζώρτζης Γιώργος Ηθοποιός
Τολόγκου Κλεοπάτρα Ηθοποιός
Τραμπούλης Θεόφιλος Επιμελητής εκδόσεων
Τριανταφύλλη Νατάσα Β. Σκηνοθέτης-Ηθοποιός
Τριανταφυλλίδης Νίκος Σκηνοθέτης
Τρικαλιώτη Πέγκυ Ηθοποιός
Τρικούκης Γρηγόρης Δικηγόρος
Τριπόδης Χρήστος
Ηθοποιός
Τσάβαλου Κατερίνα Ηθοποιός
Τσαγγαίου Ρένα Εικαστικός
Τσακαλία Ηλέκτρα Ηθοποιός
Τσάπα Μύρνα Σκηνοθέτης
Τσεκούρας Δημήτρης Συγγραφ’εας
Τσελεμέγκος Βασίλης Σκηνοθέτης
Τσεμπερόπουλος Γιώργος Σκηνοθέτης
Τσίτος Φίλιππος Σκηνοθέτης
Τσιφτσής Σπύρος Σκηνοθέτης
Τσολακίδης Ευδόκιμος Σκηνοθέτης
Τσούργιαννης Γιώργος Παραγωγός
Φαλελάκης Κώστας Ηθοποιός
Φάμπας Βαγγέλης Συνθέτης-Παραγωγός
Φαφούτης Παναγιώτης Σκηνοθέτης
Φιλίνη Μαρία Ηθοποιός.
Φλέσσα Άρτεμις Ηθοποιός
Φραγκιάς Νίκος Σκηνοθέτης
Φραγκοπάνος Γιάννης Φυσικός
Φραγκόπουλος Κωνσταντής Σκηνοθέτης
Φραγκούλης Χάρης Ηθοποιός
Φύτρου Μαρία Ιδιωτική υπάλληλος
Φωτόπουλος Χαράλαμπος Φοιτητής ΑΣΚΤ
Χαζαράκης Μενέλαος Ηθοποιός
Χάνος Ταξιάρχης Ηθοποιός
Χάρης Γιάννης Μεταφραστής
Χαρίτος Λευτέρης Σκηνοθέτης
Χατζηγιαννίδης Βαγγέλης Συγγραφέας
Χατζημιχαηλίδης Κυριάκος Σκηνοθέτης-Παραγωγός
Χατζηπαναγιώτης Χρήστος Ηθοποιός
Χατζησάββας Μηνάς Ηθοποιός
Χατούπη Δήμητρα Ηθοποιός
Χειμωνάς Θανάσης Συγγραφέας
Χολέβα Νάσια Θεατρολόγος
Χολέβας Μάρκος
Χολέβας Μιχάλης Μουσικός
Χρανιώτης Γιώργος Ηθοποιός
Χριστοφιλάκη Βάσω Οικονομολόγος
Χρονόπουλος Διαγόρας Σκηνοθέτης
Χρονοπούλου Ελισάβετ Σκηνοθέτης
 

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε Ρήγα για τη συλλογή των κειμένων! Λίγο σμουθ (το λιγότερο) το βρίσκω των κείμενο των καλλιτεχνών, αλλά το ότι καταγγέλλει συγκεκριμένα χρυσαυγίτες και φασιστοειδή είναι σημαντικό. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή