Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μια πρώτη απάντηση...

Μια πρώτη απάντηση στα γκάλοπ του Πρετεντέρη... Καλή συνέχεια! 

Από το blog της Αυτόνομης Παρέμβασης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Πρώτη δύναμη με σημαντική αύξηση σε ψήφους και σε έδρες αναδείχθηκε η "Αυτόνομη Παρέμβαση" στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του 35ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, εκτοπίζοντας την ΠΑΣΚΕ, που έπεσε στην τρίτη θέση χάνοντας σημαντικό μέρος της δύναμής της.
Αναλυτικά στις ψηφοφορίες συμμετείχαν 439 αντιπρόσωποι, εκπροσωπώντας 44.000 ψηφίσαντα μέλη, η "Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων", με ένα ανοικτό ενωτικό ψηφοδέλτιο, κατέκτησε την πρώτη θέση για το Δ.Σ. της ΟΙΥΕ, λαμβάνοντας 138 ψήφους και 7 έδρες στη Διοίκηση.  Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), που πήρε 127 ψήφους και 6 έδρες, ακολούθησε η ΠΑΣΚΕ με 126 ψήφους και 6 έδρες και η ΔΑΚΕ με 34 ψήφους και 2 έδρες. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός σωματείων (Βιβλιοϋπάλληλοι, ΣΕΤΤΕΑ κ.λπ.) έλαβε 8 ψήφους και καμία έδρα.
Αντιστοίχως στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, η "Αυτόνομη Παρέμβαση" έλαβε 8 έδρες (από 5),  η ΔΑΣ 7, η ΠΑΣΚΕ 3 και η ΔΑΚΕ 1 έδρα.

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος (εκτός από τις αποδοκιμασίες του ΠΑΜΕ που αποχώρησε) βρέθηκε απέναντι και σε ένα «ανήσυχο» σώμα συνέδρων, το οποίο εμφανώς ανέμενε να τοποθετηθεί για τη στάση της ΓΣΕΕ σε σχέση με τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία, το εργασιακό και το ασφαλιστικό και την ανάγκη για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ήταν εμφανώς αμήχανος, προσπάθησε να αγοράσει χρόνο λέγοντας ότι η στάση της Συνομοσπονδίας θα κριθεί από τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εργασίας για το ασφαλιστικό και το εργασιακό και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την Συνομοσπονδία. Η "Αυτόνομη Παρέμβαση" κάλεσε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να λάβει τώρα αποφάσεις για πανεργατική απεργία και κλιμάκωση του αγώνα, επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες της σε μια στιγμή που καταρρέουν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου