Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η απειλή των νεοηλιθίων θεριεύει...


Από ΤΟ ΒΗΜΑ
Προβληματισμό προκαλούν οι δυο εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μέσα σε 48 ώρες σε σπίτια αλλοδαπών στο Λουτράκι Κορινθίας και τα Χανιά. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι οι δράστες πιθανόν ανήκουν σε ακροδεξιές οργανώσεις.


Ειδικότερα, στις 02:30 την Πέμπτη στο Λουτράκι άγνωστα άτομα πέταξαν δυο βόμβες μολότοφ στο προαύλιο κατοικίας, την ώρα που μέσα κοιμόταν αλλοδαπός με τη σύζυγο και τα παιδιά του (...) στη συνέχεια οι δράστες πυροβόλησαν δυο φορές την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας, με αποτέλεσμα να σπάσει. Ακολούθως, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο δυο βολίδες πυροβόλου όπλου.

Από
Newsit 
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι άγνωστοι δράστες έφτασαν έξω από το σπίτι στις 02.30. Αρχικά έριξαν 2 βόμβες μολότοφ μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια πυροβόλησαν 2 φορές, στις τζαμαρίες της μπαλκονόπορτας (...) η οικογένεια του αλλοδαπού πετάχτηκε έξω από το σπίτι για να γλιτώσει από τη φωτιά που προκλήθηκε από τις μολότοφ.

Από
tvxs 26/5/10 
Ρατσιστική επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Μαΐου στα πολύπαθα Χανιά, σύμφωνα με την "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων". Στη 01.30 τα ξημερώματα τέσσερα μηχανάκια στα οποία φέρεται να επέβαιναν από δύο άτομα, πλησίασαν σπίτι στο οποίο διαμένουν μετανάστες στην οδό Σήφακα της παλιάς πόλης των Χανίων.

Οι επιβαίνοντες έριξαν δύο βόμβες μολότοφ στην είσοδο της κατοικίας με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά. Ευτυχώς οι κάτοικοι κατάφεραν να βγουν εγκαίρως και να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στο κτίριο αλλά και στα διπλανά καταστήματα".

Από
tvxs 27/05/10  
Στη σύλληψη 7 ατόμων προχώρησε η αστυνομία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά οικίας μεταναστών τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης στα Χανιά.

Οι συλληφθέντες διώκονται για εμπρησμό από κοινού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι επτά νεαροί από τους οποίους ο ένας είναι ανήλικος, (17 ετών) και οι υπόλοιποι ενήλικες (από 18 έως 23 ετών), που ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην εμπρηστική ενέργεια.

Από
Salata tv 3/3/10
Στις 5 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη, μια ομάδα μαθητών αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο σπίτι που διέμεναν κάποιοι μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Χτες, στο YouTube ανέβηκαν δύο videos που τράβηξαν οι ίδιοι οι ανήλικοι παρολίγον δολοφόνοι, θέλοντας να απαθανατίσουν την «επιχείρησή» τους. Παιδιά λυκείου καίνε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που βρίσκεται στα "προάστια" της Σπάρτης, και καταγράφουν την επίθεσή τους. Εδώ είναι η πρώτη φάση, όπου ρίχνουν μερικές μολότοφ έξω από το σπίτι. Να τους χαίρονται οι κατά τα άλλα φιλήσυχοι, νομοταγείς και "για-μια-καλύτερη-Ελλάδα" γονείς τους. Να προβληθεί στη κεντρική πλατεία της Σπάρτης να τους καμαρώνουν οι καθώς-πρέπει μανάδες και πατεράδες, να δούνε τι τέρατα πλάθουν. Να σημειώσω ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν άνθρωποι μέσα στο σπίτι. Μετά τις πρώτες μολότοφ, έφυγαν και επέστρεψαν αργότερα. Ενώ η φωτιά είχε φουντώσει, ανάβουν και κάτι στρώματα για να σιγουρευτούν ότι η δουλειά έγινε σωστά. Κάηκε το ισόγειο. Όσοι βρίσκονταν μέσα έμειναν ζωντανοί. Οι μπάτσοι έφτασαν μετά από ένα μισάωρο, μίλησαν λίγο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και απλά έφυγαν.

Εδώ
(Athens Indymedia 3/3/10) υπάρχουν φωτογραφίες από τα παραπάνω βίντεο που οι ανήλικοι δράστες (μεταξύ τους και κουκουλοφόροι, με μάσκες...) κατέβασαν -όταν το θέμα έγινε γνωστό- από το youtube. Πριν κατέβει όμως κάποιοι νεοηλίθιοι πρόλαβαν να γράψουν στα σχόλια (salata tv):
  • «ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΗΡΩΕΣ! ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!»
  • «ΗΡΩΕΣ...με καμία άλλη λέξη δεν χαρακτηρίζονται αυτοί οι σύγχρονοι σπαρτιάτες.
  • ΗΡΩΕΣ. Εύγε...να περάσουν από τα γραφεία να πάρουν επίδομα να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Μπράβο και πάλι μπράβο!»
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


Νεοναζί με παραλλαγή 
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ (Ελευθεροτυπία 31/1/10)

Η πρόσφατη επίθεση στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελοκήπους, το περασμένο Σάββατο, αναδεικνύει το νέο μεταλλαγμένο πρόσωπο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς.
 
Οι φασίστες «κλέβουν» σοσιαλιστική φρασεολογία και την προσαρμόζουν στις ιδέες τους, ενώ χρησιμοποιούν και αντιεξουσιαστικά «σύμβολα». 

Αποτελείται από ομάδες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αντιφασιστικά σλόγκαν ώστε να διεισδύσουν στους νέους και ιδίως στους εφήβους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπήρχαν δεκατρείς ανήλικοι.

Συμμετείχαν στους «Αυτόνομους Εθνικιστές» που εδώ και καιρό διψούσαν για πιο «ακτιβιστική» δράση. Στις 10 Ιανουαρίου εισέβαλαν στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, με στόχο εκδήλωση της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».


Εγραψαν συνθήματα, διάβασαν κείμενο κατά του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση και κατηγόρησαν ως προδότες όλους τους παρευρισκόμενους. Αυτοαποκαλούνται «Αυτόνομοι», ενώ την ίδια στιγμή προτάσσουν ως σύμβολό τους ένα σταυρό μέσα σε κύκλο που σημαίνει «Λευκή Δύναμη». Μοιάζει με κακόγουστο αστείο ότι κατά την εισβολή τους στον χώρο φορούσαν μάσκες σαν αυτή του αναρχικού πρωταγωνιστή του «V for Vendetta», μιας ταινίας με σαφή αντιεξουσιαστικά μηνύματα.


Πρόκειται για ένα ακόμη ξενόφερτο «φρούτο». Διάφορες νεοναζιστικές ομάδες σε χώρες της Ευρώπης ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κοινωνική απομόνωσή τους. Θέλουν να εμφανιστούν ως αντισυστημικοί αντικαπιταλιστές κατά της παγκοσμιοποίησης. Κλέβουν αντιμπεριαλιστικά, αντιαμερικανικά, σοσιαλιστικά και αναρχικά συνθήματα και τα προσαρμόζουν στις ρατσιστικές ιδέες τους. Κάποιοι φορούν μέχρι και παλαιστινιακή μαντίλα προσπαθώντας να καπηλευτούν το κίνημα των Παλαιστίνιων, για τους δικούς τους αντισημιτικούς λόγους.



Ορισμένες ομάδες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν έντεχνα τον όρο «πατριωτική αριστερά». Χαρακτηριστική περίπτωση ο νεοναζιστικός «Μαύρος Κρίνος» που αποτελείται από πρώην χρυσαυγίτες. Καταφέρονται κατά της επίσημης «συμβιβασμένης» ακροδεξιάς. Ολοι όμως έχουν κοινό εχθρό τους «αντιρατσιστές πράκτορες του Σόρος», τους αριστερούς και τους αναρχικούς. Και εκτάκτως το νομοσχέδιο για τους μετανάστες που συσπείρωσε όλες τις ακροδεξιές τάσεις.


Στην ιστοσελίδα τους οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» ονειρεύονται τη δημιουργία αγωνιστών που θα είναι ικανοί να ενσαρκώσουν την «κοσμοθεωρία του Εθνικού Σοσιαλισμού». Πιστεύουν σε μια «λευκή Ευρώπη των εθνών» και στενοχωριούνται επειδή «έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μια διαδικασία διάβρωσης της Πατρίδας μας, τόσο σε φυλετικό - εθνολογικό όσο και σε συνειδησιακό επίπεδο. Είμαστε σε μια διαρκή αμυντική τακτική. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι έχουμε αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον εχθρό». Στρέφονται ενάντια στις «μειονότητες των παρακρατικών αριστεριστών που στηρίζουν κάθε ξένο στοιχείο».

Μάλιστα παρουσιάζουν «υπερήφανοι» και οπτικό υλικό όχι μόνο της παρέμβασής τους στο πολιτιστικό κέντρο αλλά και στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή».


Διείσδυση συμμοριών στα λύκεια


«Το τελευταίο βίντεό τους προβάλλεται και αλλού όπως σε ιστοσελίδες της νεολαίας του ΛΑΟΣ. Είναι μία ακόμη ένδειξη για τη σχέση μεταξύ των φασιστικών συμμοριών και της κοινοβουλευτικής έκφρασης του ακροδεξιού "χώρου"», τονίζει ο Γρ. Δεμέστιχας, μέλος της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».



Η γειτονιά στους Αμπελοκήπους στέκει ακόμη μουδιασμένη από τη διείσδυση των νεοναζιστών στα λύκεια της περιοχής. «Εδώ και καιρό περιέγραφαν στους συμμαθητές τους διάφορες ιστορίες ξυλοδαρμών Ασιατών, εκφόβιζαν αριστερούς μαθητές με την απειλή ότι θα καλέσουν ακροδεξιές ομάδες», μας πληροφορεί ένας γονιός.

Αυτή δηλαδή που πραγματοποίησε τελικά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου μέρα μεσημέρι. Οχι όπως πριν από δύο μήνες σε νυχτερινή επίθεση στον Νέο Κόσμο, όταν σαράντα κρανοφόροι έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις πολίτες και λεηλάτησαν δύο μαγαζιά Αράβων, ενώ φώναζαν μανιασμένοι «έξω οι ξένοι».



.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


Ένα σχόλιο στο indymedia (του... !@@#$%^&*) έλεγε:
Ρε γαμώτο, δεν ξέρω πως πρέπει να αντιμετωπίζονται παιδάκια τέτοιας ηλικίας, πιθανόν η πράξη τους να είχε αποβεί μοιραία για τους ανθρώπους που ζούνε στο σπίτι που βάλανε τη φωτιά, ωστόσο μιας και ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο, μήπως πρέπει να ειπωθούν κάποιες προτάσεις για το πώς πρέπει να στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις; Το πιο εύκολο ειναι, μιας και τα πρόσωπα είναι ευδιάκριτα στο βίντεο, κάποιος να τα βρει και να τα σαπίσει στο ξύλο, απο την άλλη όμως λαμβάνοντας υπ όψει την ηλικία θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα παιδιά είναι θύματα μια προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου. Μήπως το καλύτερο αντίδοτο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πληροφόρηση,  καθώς -όπως είδαμε- την έμφυτη οργή απέναντι στο υπάρχον κοινωνικό περιβάλλον την έστρεψαν σε λάθος κατεύθυνση. Η αντανακλαστική κίνηση είναι βίαιη το ξέρω...Πραγματικά δεν ξέρω...

Ούτε κι εγώ... Αλλά, για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια σημεία που είναι πια αναγκαία η άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Υπάρχουν δεκάδες ακροδεξιές ιστοσελίδες που παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου, αφού προτρέπουν ανοιχτά τους αναγνώστες τους σε επιθέσεις κατά μεταναστών, προσφύγων, αριστερών, αντιεξουσιαστών., εβραίων, ομοφυλόφιλων κ.α. 

Παράδειγμα από μία εντελώς πρόχειρη αναζήτηση στο google: (κλικ)

ΘΕΜΑ: ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
(Xiths) Δεν θα τους περασει καποια στιγμη θ'αρπαξουμε ολοι απο ενα ντουφεκι και θα σφαζουμε αδιακριτως αλλοδαπους.
(Υπερφασίστας) ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΤΑΣ......
(Kolonaki Syndrome) ΚαΙ πΟλΩνΟυC υΠαΝθΡωΠοΥC...


Στην δε κύρια σελίδα υπάρχει πανηγυρικό ποστ με τον τίτλο: Επιτέλους αποφυλακίζεται ο αγωνιστής Επαμεινώνδας Κορκονέας, (προσοχή, χαρακτηρίζουν αγωνιστή κάποιον που χθες στο δικαστήριο υπήρξε η καταλυτική απόδειξη του βίντεο πως σκότωσε εν ψυχρώ τον Γρηγορόπουλο) ενώ στο κείμενο που ακολουθεί τονίζεται με τεράστια γράμματα το όνομα της γυναίκας που τράβηξε το βίντεο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη, στοχοποιώντας την... Λίγο πιο κάτω έχει φωτογραφία του κτήνους των SS Μέγκελε με μια τεράστια λεζάντα: Δόξα και τιμή στον «άγγελο του θανάτου», για πάντα ζωντανός!

Εντελώς πρόχειρα κοιτώντας αυτή την ιστοσελίδα, είδα πως υπάρχει και ειδικό φωτογραφικό θέμα για στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων:
Topic: Φατσες αναρχοκομμουνιστων! Οποιος ξερει να καρφωσει!
Φασιστόμπατσος: Επειδη σε προηγουμενα τοπικ στοχοποιήσεων εγιναν διαφορες συζητησεις (...) και εκτος του οτι γινονταν κουραστικα δεν εξυπηρετουσαν τον σκοπο τους.
Σε αυτο το τοπικ ομως ο καθενα μπορει να ανεβασει στοιχεια και φωτο

Ακολουθεί η σβάστικα και μετά φωτογραφίες διαδηλωτών (αλλά και γνωστών παρουσιαστών) που οι νεοηλίθιοι στοχοποιούν
  • {ΠΡΟΣΟΧΗ Στη μέση της ιστοσελίδας υπάρχει και ένα αρχείο gif που δείχνει εναλλάξ το σύνθημα "Μην ψηφίζετε ΚΚΕ γιατί θα έρθει να σας πλακώσει" και μια αποτρόπαια σκηνή που ένα κτήνος συνθλίβει με σφυρί το κεφάλι μιας γατούλας... Το αναφέρω ως προειδοποίηση και αποφυγή του να δείτε αυτήν την... πως να την χαρακτηρίσει κανείς, δεν έχω λόγια...}
Πριν η φλόγα γίνει πυρκαγιά, πρέπει να προστατευθεί η κοινωνία -και ειδικά τα νέα παιδιά που κατά κύριο λόγο είναι οι χρήστες του διαδικτύου- από την φασιστοποίηση προς όποια κατεύθυνση. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ακούσει τίποτα για το θέμα; Τι θα γίνει κύριε Χρυσοχοΐδη; Εκτός από τις προληπτικές συλλήψεις 16χρονων που πηγαίνουν σε διαδηλώσεις, μήπως να ξεκλέβατε λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε με την ακροδεξιά αλητεία που απειλεί την κοινωνία; Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που φάνηκε τόσο ικανή στο να συλλαμβάνει όσους μοιράζονται την μουσική, μήπως μπορεί να ασχοληθεί με όσους προτρέπουν σε βιαιοπραγίες, δολοφονίες και στοχοποιούν πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου