Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, Κυριακή 9/5 στις 6 μ.μ.


από attac-hellas
ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2010 - 6 μμ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ  ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΑΣ
o    ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
o    ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΠΑΧΘΗ ΜΕΤΡΑ
o    ΣΤΑ ΨΕΥΤΟ- ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΩΝ
o    ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ
o    ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Συμπολίτες,
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος παραδέχθηκε δημόσια ότι, με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, η χώρα δέχθηκε μείωση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, πράγμα όχι μόνο ηθικά επιλήψιμο, αλλά και κατάφωρα αντισυνταγματικό (άρθρο 28, παρ. 2). Ο ελληνικός λαός σύρεται σε καταστάσεις πρωτόγνωρες οι οποίες προμηνύουν εκτόξευση της ανεργίας, γενίκευση της φτώχειας και παραπέρα ευτελισμό.
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ερήμην του λαού πάνω στα συντρίμμια της οικονομίας που άφησε το πολιτικό σύστημα. Ας ξεπεράσουμε το σοκ, ας δηλώσουμε την αντίθεση μας στα όσα έγιναν και σε όσα πρόκειται να γίνουν σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας, ας συναθροιστούμε κι ας κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί. Ας ξαναπάρουμε τη δημοκρατία στα χέρια μας.
Το ελληνικό τμήμα του παγκοσμίου κινήματος πολιτών ATTAC (Association for the Taxation of Financial Transactions for the Aid of Citizens/ Ενωση για την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για βοήθεια προς τους πολίτες) καλεί όλους τους πολίτες σε μια μαζική, ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή, προκειμένου να δηλώσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε την οικονομική, κοινωνική και ιδεολογική υποδούλωση των πολιτών.
Την ίδια μέρα και ώρα, αντίστοιχες διαμαρτυρίες είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!
 
Για πληροφορίες: attac.hellas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου