Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Οι φον φούφουτοι κι οι ξεσκούφωτοι

του Δημήτρη Χαντζόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ
(από PUNK-alos)
του Κλέαρχου Τσαουσίδη
από ΑΥΓΗ

Όταν στα μικράτα μας πέφταμε πάνω σε κάνα «φλώρο», ήμασταν πάντα στην τσίτα για να μη μας τη βγει με εξυπνάδες. Στα χρόνια του Δημοτικού, οι «φλούφληδες» μάς πλησίαζαν με ανοησίες που τους μάθαιναν στο Κατηχητικό («τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχανε πατέρα» κ.ο.κ.) και, για να γλιτώσουν τη σφαλιάρα, το παίζανε μετά μάγκες με ελευθέριο λόγο του τύπου «να κι ο φούφουτος» και αν κάποιος αγνοούσε τη συνέχεια και ρωτούσε «ποιος φούφουτος», λάμβανε την απαξιωτική απάντηση για το ξεσκούφωτο του αδρανούς ακόμη μορίου του.

Σας ζάλισα; Επίτηδες, για να αντιληφθείτε ότι ο νεολογισμός δεν έχει έννοια αλλά είναι -εκ των προτέρων- ομοιοκαταληκτικό παρακολούθημα του «ξεσκούφωτος».

Άρα φούφουτος ίσον τίποτα. Μια λέξη που αρέσει στον Πάγκαλο, ο οποίος, έχοντας φτάσει σε ηλικία ευάλωτη στον παλιμπαιδισμό, αποκάλεσε έτσι τους «χαμηλόβαθμους υπαλλήλους» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που, αφού μας πήραν τα σώβρακα, ζητούν τώρα και το περιεχόμενο. Ε, αυτό δεν το αντέχει ο μάγκας Πάγκαλος, που προ ετών -αν θυμάστε- είχε τσακίσει τη γερμανική υπεροψία με εκείνο το αμίμητο «γίγαντας με πήλινα πόδια». Καλά, ας ξεχάσουμε τι έκανε μετά. Ούτε στο τσίρκο να δούλευε.

Οι φον φούφουτοι, λοιπόν, αφού μας έδωσαν ένα φιλικό χτύπημα στον πισινό, μας είπαν να ετοιμαστούμε για τα περαιτέρω. Και αν οι Πάγκαλοι και οι λοιποί αγωνιστές που γκρέμισαν τη δικτατορία με τηλεκοντρόλ από το Καρτιέ Λατέν είναι συνηθισμένοι στα περαιτέρω, εμείς όχι. Πονάμε.

Πονάμε που ανέβασαν -οι σοσιαληστές- πέντε μονάδες τον πληθωρισμό και μας κόψανε -έκλεψαν καλύτερα- το 15-17% των εισοδημάτων μας (εννοείται ότι μιλώ για μισθωτούς και συνταξιούχους).

Πονάμε βλέποντας να μας δουλεύουν με τους 50 φοροκλέφτες γιατρούς του Κολωνακίου που τελικά ουδείς έμαθε τι τους έκαναν (τα μούτρα κρέας, μήπως;) και τους 224 εφοριακούς που δεν υπέβαλαν δήλωση αλλά ο Γεωργακόπουλος (τον θυμάστε από την αξιοποίηση της λίμνης Καïάφα;) λέει ότι δεν μπορεί να τους απολύσει (ευνόητο το γιατί)! Ούτε αυτούς που διέπραξαν πλαστογραφία μετά χρήσεως...

Πονάμε καταλαβαίνοντας γιατί βιάστηκαν να τσακίσουν τους έτσι κι αλλιώς αντιπαθείς φορτηγατζήδες και με αιχμή του δόρατος τον προϊστάμενο του Πεταλωτή, Μανώλη Καψή (πού είσαι, Πρετεντέρη;) ετοίμασαν το έδαφος για να εισβάλλουν στην αγορά οι εταιρείες των αφεντικών των τηλεπαπαγάλων, των Βαρδινογιώργηδων και των Μπενόπουλων με οδηγούς στους στόλους φορτηγών τους, Μαροκινούς, Τυνήσιους, Τούρκους (ανασφάλιστους όλους), όπως έγινε ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να δούμε πόσο θα κοστίζουν τότε οι μεταφορές.

Πονάμε όταν, αφού χάρισαν τον ΟΤΕ σ' αυτούς με τα πήλινα πόδια, ετοιμάζουν το ξεπούλημα της (κερδοφόρου) ΔΕΗ σε άλλους αγωνιστές της ζωής (Κοφαλούζους ή Αλεπούζους) για να ξαναγυρίσουμε στον ρομαντισμό του σπαρματσέτου. Και το νεράκι μας το παζαρεύουν με τους Γάλλους (κερδοφόρες οι εταιρείες ύδρευσης)!

Πονάμε διότι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, με ναπολεόντειο στιλ και περισσό θράσος, μας είπε ότι του χρόνου η εισφοροδιαφυγή θα πέσει στο 25%! Έχει ακούσει τίποτα για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων, για μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα ή θα μας πει του χρόνου «αποτύχαμε»; Έτσι κι αλλιώς στο ΙΚΑ βάζουν τους αναλώσιμους (θυμηθείτε τον γαμπρό).

Πονάμε όταν με ύφος «εγώ σας τά 'λεγα» οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος και η φαμίλια τους ετοιμάζονται να στείλουν την ανεργία στο 20%, ώστε τα ταμεία να χτυπήσουν κόκκινο και να πέσουμε όλοι στη μεγάλη αγκαλιά των Ψηλομηνάδων και άλλων αστέρων της ιδιωτικής ασφάλισης.

Όλα αυτά και άλλα τόσα τα έκαναν και θα τα κάνουν οι φον φούφουτοι ή οι ομοτράπεζοι του Πάγκαλου στο μεγάλο φαγοπότι του αιώνα; Σκεφτείτε να ήταν και ξεσκούφωτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου