Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

'Αφετε τὰ παιδία... ἐλθεῖν πρός με!

Αποσπάσματα από Ροΐδη Εμμονές

    Σύμφωνα με άρθρο των Νew York Times, που αναδη-μοσιεύεται από την διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημε- ρίδας La Repubbli- ca, «γνωστοί αμερι- κανοί ιερείς, αλλά και ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ – πριν εκλεγεί πάπας – μαζί με τον σημερινό υπουργό των εξωτερικών της Αγίας ‘Εδρας Ταρτσίζιο Μπερτόνε, συνέβαλαν στην συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος ιερέα που κατηγορήθηκε για παρενόχληση διακοσίων και πλέον ανηλίκων».


    «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι επεβλήθη, τελικά, κάποια τιμωρία στον συγκεκριμένο ιερέα», προσθέτει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
    Ο εκπρόσωπος του Βατικανού,πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, σε ανακοινωθέν του, εξηγεί σήμερα ότι στην απόφαση να μην τιμωρηθεί ο Μάρφι, «μέτρησαν η κακή κατάσταση της υγείας του κληρικού και η απουσία νέων κατηγοριών σε βάρος του».

    Σήμερα το πρωί, ακτιβιστές του αμερικανικού συνδέσμου Σναπ (που μάχεται κατά των κρουσμάτων παιδεραστίας μέσα στην Καθολική εκκλησία), πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στα σύνορα Ιταλίας – Βατικανού, κατακρίνοντας την στάση του πάπα Βενέδικτου στην όλη υπόθεση.

    Αποσπάσματα από την ΑΥΓΗ 
    Νέες καταγγελίες για τον ρόλο του Πάπα Βενέδικτου σε συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας δημοσίευσε χθες η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", μια ημέρα μετά τα αρχικά δημοσιεύματά της που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βατικανού.
    Οι "Τάιμς" αναφέρουν τις μαρτυρίες δυο Γερμανών ιερωμένων. Σύμφωνα με αυτές, ο καρδινάλιος Ράτσιγκερ, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, γνώριζε ότι "ο κληρικός Πέτερ Χούλερμαν -ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε ψυχιατρική αγωγή για να θεραπευθεί από την παιδεραστία- επέστρεψε στον ποιμαντικό του ρόλο σε ενορία λίγες μέρες μετά την έναρξη της συγκεκριμένης αγωγής".
    Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των "Τάιμς" που κατηγορούσε τον Πάπα Βενέδικτο ότι ως υπεύθυνος επιτροπής δεν έλαβε μέτρα κατά του κληρικού Λόρενς Μάρφι, κατά του οποίου υπήρχαν καταγγελίες για 200 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης κωφών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    (Τα σκίτσα είναι από www.CartoonStock.com)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου