Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο εχθρός λαός


από



από
 

από



Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, υπουργικό συμβούλιο 6/7/2011 (από την Καθημερινή): 
"Επίθεση εναντίον όσων υποκινούν ή ασκούν βία κατά βουλευτών και πολιτικών κομμάτων, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας, σήμερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε την προβαλλόμενη, από ορισμένες πλευρές, εκδοχή σύμφωνα με την οποία όλα οφείλονται στην κρίση και τα μέτρα.
«Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι «βιαιοπραγίες», οι «επιθέσεις» και οι «λοιδορίες», ακόμα και κατά απλών πολιτών, «παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες», αλλά ακόμα και από «πρόσωπα που απεγνωσμένα αναζητούν προσωπικό πολιτικό ρόλο, αλλά και από ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από ΜΜΕ».
Όλοι, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και υπογράμμισε ότι «μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί «αυθόρμητη» ή οργανωμένη βία. Σημείωσε ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών και του κοινοβουλίου «ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία και υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες. Και αναφερόμενος σε ιστορικά προηγούμενα, τόνισε πως «όποτε καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός και η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή».
Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε «προσκλητήριο διαλόγου και ευθύνης προς όλους» και πρόσθεσε ότι θα προτείνει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής. Εκεί θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν πολιτικές και μέτρα «για την προστασία των θεσμών, τη διασφάλιση της ευνομίας, την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων, τη λειτουργία της Αστυνομίας» κλπ.
Συνάμα, έκανε λόγω για τραγικά εθνικά και κοινωνικά αποτελέσματα, που αφορούν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζήτησε να προστατέψουμε όλοι μαζί την κοινωνική συνοχή, τη λειτουργία της δημοκρατίας, την ευνομία, την ελευθερία λογού, τη δικαιοσύνη και γενικότερα την ελευθερία της κοινωνίας.
Τόνισε, δε, πως «η δημοκρατία είναι όχι μόνο θεσμικό αγαθό, αλλά και πολιτισμού» Έκλεισε, λέγοντας: «Σεβόμαστε κάθε φωνή. Ο δημοκρατικός σεβασμός είναι βάση της δημοκρατίας που πρέπει να περιφρουρήσουμε. Δημοκρατικό δικαίωμα είναι η ελευθερία όλων μας και όχι η ελευθερία φανατικών να δρουν εις βάρος των πολιτών".


Δεν είναι βλακεία, δεν είναι θράσος. Είναι στρατηγική αλητών. 

Οι κυβερνητικές μαριονέτες τρόικας, ΔΝΤ και τα δουλικά τους στα ΜΜΕ δίνουν τα ρέστα τους κάνοντας το άσπρο μαύρο για να ξεχάσουμε Τι ψήφισαν  και το Όργιο Βίας που εξαπέλυσαν κατά Ελλήνων πολιτών. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:


Υ.Γ. Τώρα (8:00μμ) που ξανακοίταξα στην σελίδα της Καθημερινής να δω τι άλλο είπε, οι δύο τελευταίες παράγραφοι δεν υπάρχουν!!! Τι γίνεται ρε παιδιά;

4 σχόλια:

  1. τελειααααααααααααααααααααα η απαντηση!!!!!!!!!!!!!!
    Αρχιζω να το μοιραζω παντου!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιον τον φτύναν και αυτός έλεγε "βρέχει"
    Για να δω αν κατάλαβα καλά τί μας λέει ο πρωθυπουργός: Ήρθε ο βιαστής να με πηδήξει και εγώ δεν κάθησα και του έριξα ένα χαστούκι. Και είμαι ΕΓΩ αυτή που ακρωτηριάζει την δημοκρατία και προάγει την βία? Μήπως υπονόμευσα την ατομική ελευθερία κάποιου να πάρει αποφάσεις αντίθετες στην ΔΙΚΗ ΜΟΥ ατομική ελευθερία;
    Είμαι κατά της βίας, αλλά ένα γιαούρτι ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

    10 εκατομύρια Έλληνες συνιστούν Αγελαδίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, και να μην ξεχάσω, μήπως μετά από την δική μου βία η δημοκρατία είναι τόσο εύθραυστη που πρέπει να την βάλετε στον γύψο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Singularity μόλις έδωσες ιδέα στοn παγκόσμιο διανοητή ΓΑΠ. Θα περάσει νόμο για "αντίσταση κατά βιαστή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή