Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πράκτορες με προβιές αριστερών!

(πηγή)
από την Αυγή

Σε ασύλληπτα μαρξιστικά - επιστημονικά ύψη έχουν απογειωθεί ο Περισσός και τα γραπτά του “Ριζοσπάστη”. Σε μια προσπάθεια να θωρακίσουν τα μέλη του κόμματος για την πολιτική συνεργασιών, διαβάσαμε απίθανα πράγματα στο εορταστικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. 

Τι κάνουν σήμερα όσοι μιλάνε για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων; Διαβάζουμε: 
“Ό,τι προσπάθησαν και στο παρελθόν με άλλα μέσα και δεν τα κατάφεραν. Ο πολιτικός βίος και η πολιτεία τους είναι γνωστή. Είναι αυτοί που όντας στο ΚΚΕ όταν η ΕΔΑ συγκροτήθηκε ως συνασπισμός κομμάτων τη μετέτρεψαν σε ενιαίο κόμμα ενάντια στο ΚΚΕ.(!) Είναι αυτοί που με τη δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού επιδίωξαν με τα στελέχη του ΚΚΕ που έφυγαν το 1991 να μετατρέψουν τον Συνασπισμό σε κόμμα δρομολογώντας τη διάλυση του ΚΚΕ. Με αυτές τις δυνάμεις που προσπαθούν να προασπίσουν τον καπιταλισμό, με την προβιά (!) του αριστερού, το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει”. 
Σίγουρα δεν μπορείς να οργιστείς. Λύπη και μόνο λύπη μπορεί να αισθανθείς διαβάζοντας τέτοιου είδους κείμενα σήμερα. Καμιά συνεργασία με κανέναν! Και πώς θα φτάσουμε στον γνήσιο επιστημονικό σοσιαλισμό χωρίς καμιά συνεργασία στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Πώς θα γίνει το κόμμα πλειοψηφία και με ποιο δικαίωμα θα καταργήσει το κοινοβουλευτικό σύστημα για να εφαρμόσει τη δικτατορία του προλεταριάτου; Με πολιτική που περιμένει ψήφους από τον πόνο των ανθρώπων, όσων αισθάνονται την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν; Με πολιτική που θρέφεται από τη φτώχεια, τη μιζέρια και τη χρεωκοπία; Έτσι είναι τα επαναστατικά κόμματα στη σύγχρονη εποχή; Και πού αλλού υπάρχει -αν είναι έτσι- αντίστοιχο μοντέλο; Μπαίνεις επαναστάτης στο ΚΚΕ 18 χρονών και πεθάνεις 78, με το κόμμα να καταγράφει περίπου τα ίδια ποσοστά προτίμησης των πολιτών στον αιώνα τον άπαντα. Αυτό είναι επανάσταση;
Δ.Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου