Ο Σταύρος, που ζούσε χρόνια στην Ηρώδου Αττικού, πέθανε στις 16 Αυγούστου πέρυσι από θερμοπληξία... Ταχυπαλμία, δύσπνοια και βασανιστικός θάνατος γιατί δεν είχε μια στάλα νερό να πιεί. Ο κ. Κακλαμάνης, παρά τις εκκλήσεις για επανατοποθέτηση των ποτίστρων (δωρεά δημότη κι αυτές...) που αφαιρέθηκαν από τις πλατείες ενόψει της Ολυμπιάδας 2004 (!), αδιαφόρησε! Την ίδια στάση κρατά και ο κ. Καμίνης. Κι ακόμα χειρότερη ΑΝ ισχύει αυτό που διάβασα: ο Δήμος Αθηναίων έχει κλείσει το νερό από τα κεντρικά για να μην πίνουν νερό τα αδέσποτα, οι χρήστες και οι άστεγοι!!! ΑΝ ισχύει, μιλάμε για έγκλημα. |
ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΕΡΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Κι ώσπου να καταφέρουμε να πείσουμε τους πολλούς για την ορθότητα της ρήσης (του Γκάντι ή του Ντίκενς;), "ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από την συμπεριφορά του προς τα ζώα", ας φροντίσουμε για το ελάχιστο: ένα μπολάκι με νερό έξω από την πόρτα μας. Και λίγο φαΐ. Αφήνεις το μπολάκι, φεύγεις και αν έχεις την τύχη να δεις το εξαντλημένο ζώο να πηγαίνει με λαχτάρα σε αυτό, κερδίζεις! Ναι κερδίζεις! Αυτό το αναντικατάστατο συναίσθημα της επαφής με τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη, την γλυκάδα της επανασύνδεσης του "σπασμένου" κρίκου της αλυσίδας που μας δένει όλους κι ας έχουμε αποκοπεί τόσο βάναυσα οι τελευταίες γενιές. DNA την ονομάσανε, ζωή την λέμε... Μην (τα) ξεχνάς!
Κι αν για τα παραπάνω αδιαφορούν αυτοί που για το μόνο που νοιάζονται είναι η οικονομία, ας το δούμε κι έτσι. Τις προάλλες ο κ. Καμίνης, διάφοροι ΠΑΣΟΚοι και άλλοι "καθωσπρεπικοί" τα έβαλαν με τις σκηνές που ήταν στο Σύνταγμα γιατί, είπαν, έκαναν κακό στον τουρισμό μας... Τι λέτε για τα παρακάτω κύριε Καμίνη και οι άλλοι "ανησυχούντες";
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις 20/2/2009, δημοσίευε ανταπόκριση από το Βερολίνο του κ. Παντελή Βαλασόπουλου, ο οποίος αναφέρει τους λόγους, που οι Γερμανοί τουρίστες, δεν επιλέγουν την Ελλάδα. Γράφει:
«Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα είναι τραγικός. Η εικόνα των πεινασμένων, διψασμένων και άρρωστων σκυλιών, τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της χώρας μας. Για αυτό τον λόγο δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν πια να επισκεφθούν την Ελλάδα». (πηγή: εφημερίδα Ελευθερία)
"ΚΑΜΙΝΙ η Αθήνα κύριε ΚΑΜΙΝΗ! Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο και τα αδέσποτα για άλλη μια χρονιά δεν έχουν ΝΕΡΟ!
Καμινόγλου μπέη, δήμαρχε των Αθηναίων, δείξε ευσπλαχνία και τοποθέτησε επιτέλους τις ποτίστρες! (καυστικό σχόλιο-έκκληση από τη σελίδα της Τίνας Παπά από όπου δανείστηκα και τα αφισάκια)
.-.-.-.-.-.-.
- Οι φωτογραφίες με το πουλάκι στη βρύση και τις τρυφεράδες των δύο φίλων στην Πειραιώς είναι από παλαιότερες δημοσιεύσεις στην Αυγή
(πηγή) |
- Η σειρά "Το βλέμμα" πρωτοπροβλήθηκε από την ΕΤ-1 το 1994 και σταμάτησε -δυστυχώς- το 1996 μετά από 52 εκπομπές-διαμάντια. Ήταν κατά την γνώμη μου, η κορυφαία οικολογική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, που μέσα από τα κείμενα της Αλόης Σιδέρη, τις εισαγωγές και επιλόγους του Χρόνη Μίσσιου και την ευαίσθητη ματιά του Κωστή Ζώη (σενάριο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια), προσπάθησε να μιλήσει για μια ηθική αντιμετώπιση των συνταξιδιωτών μας στον Ελλαδικό χώρο, για την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση μακριά από την κερδοσκοπική αντίληψη της σημερινής βαρβαρότητας, για έναν άλλο πολιτισμό και αξίες με σεβασμό προς τα άλλα πλάσματα και, εντέλει, προς εμάς και τις επόμενες γενιές.
Σπανίως η ΕΤ1 προβάλλει επαναλήψεις της σειράς και δυστυχώς σε ώρες ελάχιστης τηλεθέασης. Ευτυχώς ολόκληρη η σειρά υπάρχει στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ (από Νο5 έως Νο56 στα αποτελέσματα της αναζήτησης). Δείτε τα επεισόδια "Τα κακαρίσματα του τρίτου κόσμου", "Μοντέρνοι καιροί", "Εγκλεισμός χωρίς έγκλημα", "Από την ελευθερία στην υποταγή", "Η σιωπή του πειραματόζωου". Είναι συγκλονιστικά!
Στο βίντεο χρησιμοποίησα οπτικό και ακουστικό υλικό από τα επεισόδια: "Η μοναξιά του αδέσποτου", "Οι αδέσποτες", "Στη σκιά της Ακρόπολης", "Η μπαλάντα του σκύλου", "Ο μαραθώνιος της αγάπης", "Τα κακαρίσματα του τρίτου κόσμου".