Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ακούτεεε; Ακούτεεε;...


Από την εκπομπή της ΝΕΤ "ΠΡΩΙΝΉ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ" Ηταν μια διαμαρτυρία για το χαράτσι της ΔΕΗ την Παρασκευή 17/2 το πρωί στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Ηταν άνθρωποι μαζεμένοι. Η ΝΕΤ έκανε σύνδεση. Είπαν επιχειρήματα, απόψεις σωστές, λογικές από αυτά που έχουμε ακούσει κι άλλες φορές. Κάποια γυναίκα όμως ήθελε να μιλήσει, να πει κάτι. Από αυτούς που ποτέ δεν είχαν φωνή πουθενά. Ήθελε να τα πει, επέμενε και τελικά της δώσανε το μικρόφωνο. Ήτανε πια στον αέρα. "Με προσοχή" ακούστηκε να λέει ο Αρβανίτης. Κι εκείνη άρχισε να μιλάει...
"Να πιάσουνε ν'ακυρώσουνε το χαράτσι απ' τους φτωχούς. Να δώσουνε τα λεφτά που ανήκουνε στους φτωχούς από τη σύνταξη γιατί τη δουλέψανε, δεν τη κλέψανε. Εμείς δε χρωστούμε πουθενάαα... Αυτοί που χρωστούνε να τα δώσουνε. Δεν έχω να φάω σήμερα. Ποιός με ρωτά; Πήγα να πάρω τη σύνταξη σήμερα που την έχω δουλεμένη. 32 χρόνια δούλεψα. Βαρέα ανθυγιεινά και μου λένε δε στα βάλανε. Τρώνε, πίνουνε, καλοπερνούνε, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους αυτοί, κι εμάς, μας έχουνε, στην πείνα.
Λοιπόν, πείνασα σαν ήμουνα 14 χρονώ, τα 'ζησα αυτά... γιατί γεννήθηκα το '46 μετά τον πόλεμο. Λοιπόν. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 'ΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ"
Φωνάζει πια και μπουκώνει ο ήχος παραμορφώνει. Ο Αρβανίτης παρακολουθεί άναυδος. Οποιος είναι στη ΝΕΤ εκείνη την ώρα, εννιάμιση το πρωί ανατριχιάζει, το ίδιο κι εγώ! Συνεχίζει...
"ΔΕ ΧΡΟΥΣΤΑΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑΑΑ... Να τα δώσουνε αυτοί που χρωστούνε. Ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Τσοχατζόπουλος...Ειμαι άρρωστη ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ. ΑΚΟΥΤΕΕΕΕ;;; ΑΚΟΥΤΕΕΕΕ;;;..."


- βίντεο και συνοδευτικό κείμενο από giorgossarrisblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου