Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Γιατί σύντροφοι του ΚΚΕ;

Δυο βιντεάκια από την Τρίτη. Το ΠΑΜΕ φτάνει στην πλατεία κατά τις 7:30 το απόγευμα, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούν να καθαρίσουν τον χώρο από τα χημικά. Ο κόσμος το υποδέχεται με χειροκροτήματα. 15-20 λεπτά αργότερα το ΠΑΜΕ κάνει μεταβολή και φεύγει. Ο κόσμος γιουχάρει.

από

Γιατί σύντροφοι αλαργεύετε από αυτόν τον κόσμο; Γιατί δεν σταθήκατε πλάι του και με την μαζικότητά σας, την οργανωτική και πολιτική σας δύναμη και εμπειρία, να τον προστατεύσετε, ενισχύοντας τη φωνή διαμαρτυρίας αλλά και δίνοντας τον δικό σας τόνο, συνθήματα και στρατηγική στόχευση στον απεγκλωβισμό του από το καθεστώς φόβου και μη συμμετοχής; Σας είναι ξένος ή εν δυνάμει σύμμαχος αυτός ο κόσμος; 
από  

Πως είναι δυνατόν να αποκόβεστε από αυτόν τον κόσμο και να δέχεστε έναν ακόμα άστοχο λόγο της Παπαρήγα που συλλήβδην χαρακτήρισε τον κόσμο της πλατείας ως "πρώην συμμάχους" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Μα κι έτσι να ήταν -για τους μεγαλύτερους από αυτούς-, τους κρατάμε σε καραντίνα τώρα που απεγκλωβίζονται εν είδη τιμωρίας για τις λάθος επιλογές τους; Πως είναι δυνατόν να επιλέγει να δει η κυρία Παπαρήγα τις επικίνδυνες και αντιαισθητικές κρεμάλες που περιφέρουν κάποιοι ακραίοι, όταν το ίδιο το ΠΑΜΕ έστησε ικριώματα με ομοιώματα κατά την επίσκεψη του Στρος Καν;   

"Ολο αυτό το καταστάλαγμα θα το μετατρέψετε σε δημοψήφισμα όπου θα είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη λειτουργία του πολιτικού, του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα… Αυτά θα τα κάνετε σαν μέσο για να διαμορφώσετε νέες συμμαχίες σε αντιστάθμισμα με αυτές που σπάτε τώρα" είπε η κυρία Παπαρήγα. Και σωστά. Αυτό θα επιδιώξει πιθανότατα η συμμορία. Και λοιπόν; Να δεχθώ πως βλέπετε, ξέρετε,  αναλύετε ορθά τις κινήσεις του αντιπάλου μας. Και επιλέγετε δια της αποστάσεως να του αφήσετε το πεδίο ελεύθερο να πετύχει τους στόχους του;;; Γιατί;;; 

Μην απευθύνετε σε μένα σύντροφοι του ΚΚΕ τις όποιες απαντήσεις. Στον εαυτό σας να απαντήσετε και στη μέσα σας φωνή... Και στα αμήχανα νέα παιδιά της ΚΝΕ που απέσυρε η καθοδήγηση 15-20 λεπτά μετά την "αντίσταση και πάλη"... Άλλωστε, αυτό εδώ το απόσπασμα μάλλον το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Απλά το θυμίζω:

 Οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν
"κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο. Έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"
Άπαντα Λένιν εκδ.Σύγχρονη εποχή τομ.41 σελ.55 (πηγή)


από

  

25 σχόλια:

  1. http://eparistera.blogspot.com/2 Ιουλίου 2011 στις 7:27 π.μ.

    Προσυπογράφω ανεπιφύλακτα.Τόσο επί της ουσίας όσο και το ύφος. Θέλει όμως υπομονή και επιμονή μεγάλη η προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι ιστορικά διαμορφωμένες προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πότε θα μπορέσουμε να είμαστε όλοι μαζί;
    χωρίς συρματοπλέγματα και ταμπελίτσες από νέον απ' έξω, που να δίνουν ταυτότητα, τι είδους είναι το οικοπεδάκι πυο περιφρέξαμε και μέσα του κλειστήκαμε να νιώθουμε ασφάλεια;
    πότε θα καταλάβουμε οτι αυτή η γκετοποίηση σε κόμματα δεν χωράει πια στην πραγματικότητα του σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πειραγμένο το βίντεο και δείχνει ότι θέλεις. Τα γιουχαίσματα προηγήθηκαν της αποχώρησης. Ξέρουμε τι είδαμε μην τρελλαθούμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΡΗΓΑΣ Εύστοχη πολιτικά ερώτηση, διατυπωμένη με συναίσθημα και λογική ενότητας. Προσυπογράφω από την μεριά μου.

    @ Σύντροφο ανώνυμο. Κατανοητές οι ανακλαστικές αντιδράσεις υπεράσπισης. Αλλά αυτό απαντάς στην Ιστορία; Πως αποχωρήσαμε γιατί κάποιοι μας γιουχάισαν; Ξέρεις πως δεν ισχύει, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε κι εμείς... Αλίμονο αν τη στάση μας τη καθόριζαν χειροκροτήματα ή αποδοκιμασίες. Ήταν μέγα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρήγα διάβασε κι αυτό που βρήκα στο face book
    https://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038

    Natasa Dimitriou @ fb
    Ας είμαστε ειλικρινής. Το ΚΚΕ (με τα πολλά και αποφασιστικά του λάθη, αλλά και με τους ΗΡΩΙΚΟΥΣ αγώνες των μελών και οπαδών του), είναι η ιστορικότερη, η μεγαλύτερη κι η πιο οργανωμένη πολιτική δύναμη, όχι μόνο σ’ αυτό που σε πολύ γενικές γραμμές αποκαλούμε «αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας» αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα.

    Πρέπει επίσης να παραδεχτούμε, ότι το ΚΚΕ (που κατά την ταπεινή μου γνώμη -έως το 1944- ήταν πραγματικά επαναστατικό κόμμα, αφού προσπάθησε να πάρει την εξουσία με τα όπλα), διέθετε και διαθέτει (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) στην κοινωνία αξιόλογους ανθρώπους-προσωπικότητες και πρωτοπόρους επαναστάτες, ιδίως στο χώρο της νεολαίας.

    Θεωρώ πως το ΚΚΕ, αποτελούσε κι αποτελεί τον κύριο...αιμοδότη του –εκτός των τειχών-ριζοσπαστικού, επαναστατικού, αντικαπιταλιστικού, αντιεξουσιαστικού και κάθε –στικού χώρου, καθόσον πολλοί άνθρωποι αυτών των κινημάτων, είτε έχουν «περάσει» απ’ το ΚΚΕ, είτε έχουν καταβολές ΚΚΕ. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει «τροφοδοτήσει» και το συντηρητικό χώρο, είναι αδιαμφισβήτητο αλλά αφενός δεν είναι της παρούσης, αφετέρου επιβεβαιώνει τη σημαντική θέση του κόμματος αυτού στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.

    Απ’ την άλλη, η ηγεσία του ΚΚΕ, οφείλει ν’αντιληφθεί ότι-θέλει δεν θέλει-είμαστε όλοι στην ίδια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ή αν θέλετε, στην ίδια ΜΠΑΝΤΑ. Όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται «από το ΚΚΕ κι αριστερότερα», έως και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όσοι αντιμάχονται τον καπιταλισμό, όσοι παλεύουν για μια άλλη κοινωνία, μια άλλη καλύτερη ζωή κι έναν αξιοπρεπέστερο άνθρωπο, είναι σαν τα –εξ’ αίματος-μέλη (αδέλφια, ξαδέλφια,θείοι, παππούδες κλπ) μιας μεγάλης κι έντιμης ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, τα οποία μπορεί να μη «χωνεύονται», μπορεί να είναι διαφορετικοί, μπορεί να μην αγαπιούνται έντονα, αλλά είναι από «το ίδιο αίμα» κι αναγκαστικά θα βρεθούν όλοι σ’ ένα γάμο, σε μια κηδεία, ή σε οποιαδήποτε εκδήλωση, που αφορά στον οικογενειακό τους δεσμό. Θα χαρούν, θα κλάψουν, θα τα ξαναβρούν και θα τα «ξανασπάσουν».

    Τα πρόσφατα γεγονότα στο Σύνταγμα απέδειξαν αυτό, που για κάποιους από εμάς είναι ιστορικώς και πολιτικώς αυτονόητο: Η μόνη επιλογή του λαού ενάντια στις ορδές των αγράμματων αλητών της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, διαφορετικά-για να το πούμε απλά- θα μας σφάξουν όλους σαν τ’ αρνιά.Αυτό το αντελήφθησαν, ακόμη και πολίτες που για πρώτη φορά κατέβηκαν σε διαδήλωση!Το γεγονός άλλωστε, ότι –παρόλη τη βάρβαρη επίθεση-περί τους 120 ταγματασφαλίτες των ΜΑΤ νοσηλεύονται στο 401, καταδεικνύει ότι υπήρξε ΔΥΝΑΜΙΚΗ, έστω και μειοψηφική, ΑΜΥΝΑ! Μόνο ηλίθιοι –βέβαια- μπορούν να πιστέψουν τις γελοιότητες των δημοσιογραφικών φυτών, ότι...200-300 μπαχαλάκηδες αντιστέκονταν επί ώρες εναντίων τόσων πολλών ματατζήδων και μοτοσυκλετιστών της ΔΙΑΣ κι έστειλαν στον οσοκομείο 120 απ’ αυτούς. Αν αυτό ισχύει, έχουμε προφανώς να κάνουμε με εισαγόμενους μπαχαλάκηδες από...τη Γαλατία, μόνο που ακόμα και στις εικονογραφημένες ιστορίεςτου Αsterix, οι κάτοικοι του γενναίου χωριού είναι κατά τι περισσότεροι από 300 όταν πλακώνουν τους Ρωμαίους,έχοντας κιόλας πιεί το μαγικό φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (συνέχεια)

    Το δυστύχημα είναι, πως αυτό που κατάλαβαν χιλιάδες απολιτικοποίητοι-έως χτές- πολίτες, που βρέθηκεν στο Σύνταγμα τις τελευταίες μέρες, είτε δεν το έχει συλλάβει ακόμα το ΚΚΕ, είτε το έχει συλλάβει και κάνει την κορόιδα για τους δικούς της λόγους. Δεν είναι δυνατόν να μακελεύουν οι αλήτες τον λαό κι ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ! Είναι αδύνατον να μην συγκλονίστηκαν πολλοί αγωνιστές-μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχθές, όταν ο λαός, χωρίς εμπειρία, χωρίς προετοιμασία και κυρίως χωρίς καθοδήγηση σχετικά με την οργάνωση της άμυνάς του, κατέστη έρμαιο στις ορέξεις του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ και παρόλα αυτά, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΗΡΩΙΚΑ για τα μέτρα του!

    Γιατί το ΚΚΕ δεν έκανε το αυτονόητο; Γιατί μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ Γ. ΚΑΥΚΑ, δεν οργάνωσε μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΔΑ, με κύριο αίτημα την παραίτηση υπουργού, αρχηγών κλπ καθώς και την ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ; Γιατί δεν αποκτά καθημερινή παρουσία στον ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ κι έχει αφήσει τους ΝΑΖΙ να αλωνίζουν, τσακίζοντας όχι μόνο φτωχούς εργάτες, αλλά και συνειδήσεις; Και γιατί «νομιμοποιείται» πολιτικώς η-εκ μέρους της ΕΣΑΚ επέμβαση απεγκλωβισμού των κινδυνευόντων μελών της ΚΝΕ το 1979 στο Χημείο, ενώ απ' την αλλη δεν θεωρείς ΙΣΤΟΡΙΚΟ σου χρέος να κατεβάσει τα μέλη του στο Σύνταγμα όταν οι αλήτες των ΜΑΤ χτυπούσαν με ανάποδα τα γκλοπ ηλικιωμένους και γυναίκες;

    Αν η ηγεσία του ΚΚΕ, θεωρεί λαό, μόνο όσους είναι μέλη του ή επιρροές του, τότε αύριο αναπόφευκτα θα ξεπεραστεί απ’ την ίδια του τη βάση, αφού η επίθεση του κράτους θα γίνεται ολοένα και πιο βάραρη κι ως εκ τούτου θα «αγγίξει» και τα μέλη του. Τι θα κάνει τότε η ηγεσία; Θα τους αφήσει απροστάτευτους; Αν ναι, τότε βάζει το δάχτυλο στην πρίζα...Αν όχι, πως; Με τι όρους; Πως θα αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (σαν την προχτεσινή στο Σύνταγμα), όταν έχεις αφήσει τα μέλη σου ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ στο συγκεκριμένο τομέα; Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν, ότι- αν θέλει το ΚΚΕ, στην Αστυνομία... δεν κουνιέται φύλλο. Αργά ή γρήγορα, η ηγεσία του ΚΚΕ, θα τεθεία ντιμέτωπη με το παραπάνω ζήτημα. Και τότε θα πρέπει ν’ αποφασίσει ένα από τα δύο: Ή θα παραμείνει στη Βάρκιζα για θερινές (και ιστορικές) διακοπές, είτε θα ξεκινήσει απ’ τη Βάρκιζα και θ’ ανέβει στο Σύνταγμα. Έτσι κι αλλιώς, Βάρκιζα- Σύναταγμα δεν είναι και πολύ μεγάλη απόσταση... Αρκεί να ξεκινήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...αλλοιμονο στον Στρατηγο και τον στρατο του ,
    που επιτρεπει στον εχθρο να επιλεγει ΑΥΤΟΣ ,τον τοπο ,τον χρονο , και τον τροπο της μαχης!!!"

    Στραταρχης Ζουκωφ

    "μπολσεβικος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγω ρε παιδια απ το ΚΚΕ καταγομαι...και μου ειναι και αρκετα συμπαθη ως κομμα...αλλα ολες αυτες τις 40 σχεδον μερες βρισκομαι στο Συνταγμα...οσο για την αποχωρηση δεν ημουν εκεινη τη στιγμη εκει..αλλα ακουσα οτι καποιοι τους αποδικιμασαν, τους γιουχαρισαν και για να μην γινει συμπλοκη μεταξυ μας αποχωρησαν...αλλωστε λιγες ωρες πριν οταν ειπα σε φιλο πως το απογευμα θα κατεβει και το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα ειπε "αστους αυτους"...τελικα θελουμε ή δε θελουμε συμμαχια με το ΠΑΜΕ? μηπως αυτοι που δεν θελουν ειναι πιο ισχυροι και το δειχνουν σε σχεση με τους αλλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λυπάμαι, λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί έτσι (κουρελιάζοντας ο ένας τον άλλον) χάνεται άλλη μια ευκαιρία σύμπραξης της εν γένει Αριστεράς σε μια πολύ κρίσιμη ιστορική περίοδο και κατακερματίζονται τα όνειρά μας για άλλη μια φορά (ΚΑΙ από τους μεν ΚΑΙ από τους δε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ημουν μπροστα και συμφωνω απολυτως.Ελαχιστοι δυσανασχετησαν οταν ηρθε η πορεια.Στην χειροτερη,εδειξαν σιωπηλη ανοχη.Η γιουχα επεσε οταν δοθηκε συνθημα αποχωρησης,φιλος ανενταχτος αριστερος φωναζε "γιατι φευγετε;εδω ειναι ο αγωνας!" και νεαρος του ΠΑΜΕ απαντησε "αντε ρε τραβα να γλυψεις τα αφεντικα σου".Αργοτερα γνωστοι μου που ηταν στην πορεια επεστρεψαν κατα μονας στο Συνταγμα,καποιος μου ειπε επι λεξει"ντρεπομαι,δεν εχω λογια.εγινε μεγαλο λαθος αποψε.".Καμμια ωρα μετα,τρωγαμε παρεα τα χημικα στην Αμαλιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύντροφοι συμμετέχουν στην πλατεία. Αλλά η κίνηση της αποχώρησης έκανε άσχημη εντύπωση και ήταν λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την παροιμία όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει την ξέρεις?

    Αφού όλες τις μέρες το ΠΑΜΕ περνάει και φεύγει αρνούμενο να έχει επαφή με τους μολυσμένους της πλατείας προχθές έβγαλε ανακοίνωση πως τα επεισόδια έγιναν για να ..... εμποδίσουν το ΠΑΜΕ να ενωθεί με τον κόσμο της πλατείας!!!!!

    ΑΜΑΝ παιδιά. Μας δουλεύει η Παπαρήγα και για εκείνους που λυπάμαι είναι τα νέα παιδιά που τα εκπαιδεύουν στον σεχταρισμό και την μεταφυσική μαγική μέρα που τότε και μόνο τότε θα δοθεί η μεγάλη μάχη!

    Εσείς συνεχιζετε να ελπίζετε, εγώ πια όχι. Δυστυχώς αυτή η ηγεσία του ΚΚΕ διασύρει το κόμμα.

    Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήρθε και λίγοι της νεολαίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κι αυτούς τους αποδοκίμασαν κάποιοι λίγοι πάνω αριστερά, αλλά δεν φύγανε. Μας δουλεύουνε όσοι λένε πως βάλανε όπισθεν επειδή 5-10 γιούχαραν. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    Ρήγα μάταια περιμένεις πάρ το απόφαση. Παπαρηγέικο και αγώνες δεν πάει. Καμιά περιφορά επιταφίου και ως εκεί. Μην τους κακοχαρακτηρίσουν και τα κανάλια. Κι αν μπορούσαν να μαζέψουν και τους ναυτεργάτες τσάρκες θα τους πήγαιναν κι αυτούς. 20 χρόνια κρατάει αυτό το δράμα. Τώρα θα αλλάξουν;

    @Κόκκινος Μύλος. Ναι μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έρχονται στην πλατεία. Αλλά το κόκκινο συνδικάτο "αλαργεύει" όπως γράφει εύστοχα κι ο Ρήγας! Το γιατί το ψάχνουμε δυο δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή ήμουν κι εγώ εκεί, κανένας δεν είδε τα στημένους ελληναράδες (φασιστάκια;) που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν σύγκρουση; (...εκτός κι αν το ΠΑΜΕ κατέβαζε τις σημαίες του και ύψωνε μόνο ελληνικές...!!!). ΓΙ` ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΊΠΟΤΑ; Όσο για τον κόσμο που γιούχαρε όταν οπισθοχώρησε το ΠΑΜΕ, ακόμη και ορισμένοι που πέταξαν μπουκάλια, αντιλήφθηκα οτι οι περισσότεροι από αυτούς, (εκτός από το ότι δεν ήξεραν αν θέλουν ή αν δεν θέλουν το ΠΑΜΕ στην πλατεία), δεν πήραν χαμπαρι τους στημένους ελληναράδες... (Μου ήρθαν στο νου ανάλογες εικόνες από τον Αγ. Παντελεήμονα...). Τι θάπρεπε λοιπόν να γίνει, να πέσει ξύλο για να περάσουν; Και τόσοι άνθρωποι γύρω γύρω που θάβλεπαν το ΠΑΜΕ να παίζει ξύλο τι θα νόμιζαν και τί θα έκανα; Πάντως, απ` όσα άκουσα και είδα, μάλλον κάποια επικοινωνία ή και συννενόηση θα πρέπει να προϋπήρξε γι` αυτή την απόπειρα εισόδου του ΠΑΜΕ στην πλατεία (με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ίσως και ΣΥΡΙΖΑ), αλλά τελικά "δεν βγήκε", οι ελληναράδες φαίνεται πως κέρδισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν εχει προβληματισει κανεναν σας πως κ γιατιξεκινησε το μαζεμα στις πλατειες?
    Οπως επισης κ η προβολη του απο τα μμε?
    Δεν το κατακρινω ισα ισα χαιρομαι που ενα μεγαλο μερος του λαου βγηκε στους δρομμους αλλα πολυ λυπαμαι γιατι οπως βλεπω εγω τα πραγματα ολο αυτο ειναι κα9οδηγημενο κ πολυ καλα στημενο. Οχι απο τον κοσμο που παρεβρισκεται εκει βεβαια. Ειναι αλλωστε αρκετα εξυπνο να κρατας τον κοσμο στις πλατειες χωρις οργανωση κ πλανο με συν9ημα εξω τα κομματα(ασχετα που αυτο δεν ισχυει). Θα ηταν πολυ καλο αυτο να κρατησει παρα πολυ καιρο με αποτελεσμα να μαζευει ολο κ πιο πολυ κοσμο μεχρι να γινει το μπαμ. αλλα μπορει να γινει αυτο? Η ακομα κ εκει που ολοι νομιζουν οτι 9α αλλαξουν κατι (απο τις πλατειες εννοω) υπαρχει υποκινηση απο τα πανω?? μη τα βλεπεται ολα ροδινα οπως 9α 9ελατε να τα βλεπετε..ας προβλητατιστουμε πανω σε αυτο. Το συστημα λειτουργει κα9ημερινα και υπογειως περναει αυτο που 9ελει. Ας μη πεσουμε στη παγιδα αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ανώνυμε 11:59μμ. Επειδή ήμουν κι εγώ εκεί ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!
    Είναι δυνατόν να λες πως επειδή όταν έφτασε το φορτηγάκι του ΠΑΜΕ στην πάνω γωνία αριστερά και τα 50-100 φασιστοειδή που μαζεύονται εκεί γιούχαραν το ΠΑΜΕ πήρε τους 10.000 διαδηλωτές του και πήγε σπίτι του; Ρε φιλαράκι, τόσο εύκολα σς έχουν μάθει να δουλεύετε τον εαυτό σας;
    Οι 200 της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Συνασπισμού δεν φύγανε κι ας τους έκραξαν κι εσείς οι 10.000 βάλατε την ουρά στα σκέλια από το κράξιμο 50 φασιστοειδών;
    Τα πιστευεις αυτά που λες;


    Ανώνυμε στις 3:00π.μ. Οι γνωστές θεωρίες συνωμοσίες σε ό,τι δεν ελέγχετε. Ναι μας πείσατε προφανώς το ΠΑΣΟΚ έστησε την πλατεία για να προκαλέσει κυβερνητική κρίση και να αισθανθεί επιτέλους πίεση γιατί είχε τρελαθεί στα χασμουρητά με τις επετειακές λιτανίες σας. Όσο για την προβολή από τα ΜΜΕ. ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΥΜΝΗΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ; Από τον Πρετεντέρη μέχρι τον Πεταλωτή όλοι έχουν να λένε πόσο καλά παιδιά είσαστε και πόσο δεν ενοχλείτε ΚΑΝΕΝΑ στις λιτανείες σας. ΞΥΠΝΑΤΕ. Με την τακτική αυτής της ηγεσίας το ΚΚΕ έχει καταντήσει ΜΚΟ λίγο πιο δραστήριο από τους... Ατενίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Η πλατεία αυτή τη στιγμή είναι σημαντικότερη παρά ποτέ. Γιατί, αν υπάρχει μία πιθανότητα να πλαστούν συνειδήσεις, αυτή είναι. Με τα καλά της και τα κακά της. Με τους γραφειοκράτες της και τους new age κατασκηνωτές της. Με τους τσαντισμένους και τους διαλεκτικούς της. Με τους τουρίστες του σαματά και τους κατόχους επαναστατικών ενσήμων. Με τα σκυλιά της και τα περιστέρια της.

    Προσοχή λοιπόν. Το διήμερο της Τρίτης-Τετάρτης δεν είναι περίοδος εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Το ανυπόληπτο συνδικαλιστικό κίνημα αποδείχτηκε εντελώς αδύναμο απέναντι στην αποφασιστικότητα του ΠΑΣΟΚ να συνάψει και περάσει το Μνημόνιο (με κάθε μέσο). Τότε, χάθηκε πολύτιμο έδαφος και χρόνος για την εργατική τάξη, αλλάζοντας εντελώς τις συνθήκες και την αφετηρία της πάλης της. Τώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως πολυτέλεια, καθώς τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Η επιβολή του και -ακόμη χειρότερα- η ενδεχόμενη εφαρμογή του δεν θα σηματοδοτεί μία ακόμη τακτική ήττα, αλλά αναμφισβήτητα στρατηγική ήττα, καθώς αποτελεί στην πράξη την εγκαθίδρυση του πιο ακραίου (και ανθρωποφαγικού) νεοφιλελευθερισμού που συγκρίνεται μόνο με εκείνον των πιο αιματοβαμμένων ολιγαρχιών της Λατ. Αμερικής.

    Καλό θα είναι όμως να γνωρίζει η ποικιλόχρωμη αντίσταση του Συντάγματος, ότι έχει λήξει ο χρόνος και η αποτελεσματικότητα της "πασιφιστικής περιόδου". Το μεγάλο τεστ της 15ης Ιουνίου απέδειξε ότι όταν η πλατεία φτερνίζεται η κυβέρνηση παθαίνει πνευμονία. Ο τρόμος όμως της εξουσίας συνοδεύεται πάντα (νομοτελειακά) από τερατώδη βία. Στο ενδεχόμενο της ανατροπής, ο "τέταρτος δρόμος του Σοσιαλισμού" θα γεμίσει παλουκοφόρους τρομοκράτες της ΕΛΑΣ ειδικευμένους στο βιοχημικό πόλεμο. Ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη, για το αν η καθιστική διαμαρτυρία θα σταματήσει τα (ανάποδα) γκλοπ και τα ασφυξιογόνα. Αν το σκηνικό γίνει συγκρουσιακό, ο κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος να αμυνθεί ενεργητικά. Όταν ο Μητσοτάκης στην εκπομπή του Παπαχελά εξέφραζε την πλήρη αδιαφορία του για τους ενδεχόμενους νεκρούς της πλατείας, ήταν απολύτως ειλικρινής (σ.σ. αυτό το καλό έχουν οι κυνικοί). Είναι ένα τίμημα που θα πρέπει να το έχουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους, όταν διεκδικούν τα δικαιώματα και την ελευθερία τους από κάθε μορφή εξουσίας. Άλλωστε η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί δεν το κρύβουν πια. Προθερμαίνουν τις μηχανές..."

    Παράθεσα αυτό το απόσπασμα από το εύστοχο και "προφητικό" κείμενο του Γαλαξιάρχη που είχα αναρτήσει εδώ την Δευτέρα. Γιατί; Έτσι, σε περίπτωση που ξαναπεράσουν από εδώ οι δυο-τρεις φίλοι με τις εύκολες απαντήσεις...


    --- Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Άμα είναι να γράφουν τόσο πολλοί θα βάζω πιο συχνά τις απορίες μου με το ΚΚΕ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόνο βρε παιδιά βάζετε ένα όνομα, ένα ψευδώνυμο, κάτι... Όχι ανώνυμος και ανώνυμος...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλά ειπώθηκαν εδώ, ας μην σχολιάσω κι εγώ, μη έχοντας να προσθέσω κάτι ουσιαστικό. Μια μόνη παρατήρηση ήθελα να κάνω σε όσους ονειρεύονται την ενότητα της αριστεράς: Ενότητα σαν και αυτή που μαγείρεψαν και σερβίρησαν οι Ανδρουλάκης και Κουναλάκης για τη δημιουργία του τότε Ενιαίου Συνασπισμού και έκανε τον Χαρίλαο να πει "Το κρίμα επάνω σας", βγαίνοντας με ανεβασμένη την πίεσή του από τη συνεδρίαση (ήμουν εκεί). Απλά, μια παρατήρηση έκανα για προβληματισμό. Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. anwnhme 4 24
    de sou zhthsa na ma9w ti kanei to kke.
    k poso xrono afherwnei sto xazokouti. an k de nomizw oti h provolh tou einai toso megalh oso es les oti einai. isa isa apo pantou polemate opws polla alla pragmata stis meres mas. to 9ema de nomizw na einai afto. to 9ema einai oti de boreis na giouxareis kapoion pou afierwnei ena meros k ena kommati ths zwhs tou sto na agwnistei enantia tou systhmatos me agwnes ka9hmerinous sto drommo. opws epishs de boreis otan apo thn arxh to apomakruneis apo th kinhsh ths plateias pou toso dhmokratika les oti kaneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυστυχώς το αρχικο post δεν λέει ολόκληρη την ιστορία.

    1. Το ΠΑΜΕ ήταν στο Σύνταγμα και το πρωί της Τρίτης και παρέμεινε εκεί επί ώρες.

    2. Το απόγευμα της Τρίτης έφθασε στο Σύνταγμα και εμποδίστηκε να προχωρήσει πέρα από τη μέση του πάνω μέρους της πλατείας από μια ετερόκλητη κουστωδία φασιστών-εθνικιστών και αριστεριστών. Ζητήθηκαν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να κατεβάσουν τις σημαίες και να μην ρίχνουν τα συνθήματα τους.

    3. Παρόλο που θα ήταν σχετικά εύκολο να σαρώσει το ΠΑΜΕ τους αυτόκλητους υπερασπιστές του δήθεν ακομμάτιστου της πλατείας (με δεδομένη την αριθμητική του υπεροχή), αυτό δεν έγινε και για λόγους ουσίας και για λόγους τακτικής.

    4. Το ΠΑΜΕ δεν “έφυγε”. Υποχώρησε 100 μέτρα έξω από την πλατεία επί της Αμαλίας και παρέμεινε εκεί για ένα χρονικό διάστημα. Εξαρχής δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνει επ’ άπειρον.

    5. Οι θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την “πλατεία” δεν είναι αυτές που βάζετε στο στόμα της Γ.Γ του Κόμματος. Ποτέ το ΚΚΕ δεν κατηγόρησε τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ή και άλλων κομμάτων, που αγανακτούν και συμμετέχουν σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις. Αυτό που αναδεικνύει το ΚΚΕ είναι ότι η αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων θα κριθεί από την πολιτική τους κατεύθυνση ενάντια τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα, όσο και στην εξουσία των μονοπωλίων. Ότι ο αυτοπεριορισμός της “πλατείας” σε ζητήματα “δημοκρατίας” και διαφθοράς μπορεί σχετικά εύκολα να ενσωματωθεί από την κυρίαρχη τάξη (βλ. και δημοψήφισμα Παπανδρέου)

    6. Αυτό με το οποίο το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο είναι η πολιτικά κατευθυνόμενη προσπάθεια να αποκλειστούν τα “κόμματα” από την πλατεία, μια που η αντίληψη αυτή έχει μια ξεκάθαρη βασική στόχευση: την παρουσία του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πραγματικά μαγική εικόνα.

    Κύριοι των αριστερών δυνάμεων. Η συντονισμένη επίθεση τραμπούκων, παρακρατικών και προβοκατόρων μπροστά στη Βουλή κι εναντίον του ΠΑΜΕ έγινε ανάμεσα σε σημαίες αριστερών κομμάτων.
    Αλήθεια, οι αριστεροί δεν είδαν τίποτα; Την αστυνομία που ήταν έτοιμη να επέμβει για να συνδράμει το έργο των παρακρατικών δεν το είδαν οι αριστεροί; Αυτούς που πέταγαν μπουκάλια και πέτρες στο ΠΑΜΕ, δεν τους είδαν οι αριστεροί; Το ότι βρίσκονταν ανάμεσα σας, δεν το είδατε;

    Εκτός δηλαδή του ότι βάλατε την ιδεολογία σας στα σκέλια σας για να εμφανιστείτε σαν ακαπέλωτοι-ακομάτιστοι υπέρ της κατάργησης των κομμάτων, μήπως επιπροσθέτως τυφλωθήκατε για τους παρακρατικούς που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι μέσα στις γραμμές σας και πετροβόλησαν το ΠΑΜΕ για να ξεκινήσουν "εμφύλιο" στην πλατεία;
    Μήπως τελικά αυτό επιθυμείτε;

    Το βαρέλι του ξεπεσμού δεν έχει πάτο

    Πέτρος Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απο τη μιά δεν θέλετε το ΠΑΜΕ στην πλατεία . Κιαπο την αλλη κλαίγεστε γιατι δεν "υπερασπίστηκε" αυτούς που το γιουχάιζαν και το λιθοβολούσαν !!!!! Η υποκρισία στο έπακρο αλλά καικαι οι μύχιες σκέψεις και επιθυμίες ....που ξεσκεπάστηκαν και φανερώθηκαν σ' όλο τος το μεγαλείο !!!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ επί τέλους !!!Το ΠΑΜΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΆ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ "πρώην " και "δήθεν " που τους έπιασε ο πόνος για την κθοδήγηση του λαού ... Εξ άλλου "φίλοι μου " τόσες μέρες στην πλατεία γιατι δεν οργανώνετε και δεν περιφρουρειτε τον κόσμο, για να μην έχετε ανάγκη τους "κνιτόμπατσους" και το... "ΚΚΕ Το κόμμα του χαφιέ " ;;;;;;;;;; Ηρεμήστε γιατι οι προβοκάτσιες και οι "νουθεσίες" δεν πιάνουν τόπο. Οσον αφορά τη ΒΑΡΚΙΖΑ... Εχουν οι φύλακες την γνώση και την πείρα ...Δεν θα συρθούν από κανέναν εκεί οπου άλλοι θέλουν!!! ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΗ , ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επειδή "ήμουν κι εγώ εκεί", μερικές απαντησεις στον "Ανώνυμο" της 3 Ιουλίου 4.24μμ
    1. Δεν είμαι του ΠΑΜΕ ούτε του ΚΚΕ
    2. Δεν γιούχαραν οι 50-100 φασίστες, οι φασίστες ήταν καμία 20αριά, οι υπόλοιποι 50-100 ή 200 που γιούχαραν ήταν από τον κόσμο της πλατείας, που μην ξέροντας καλά-καλά ούτε τι γίνεται ούτε αν θέλουν το ΠΑΜΕ στην πλατεία, γενικώς γιούχαραν, άλλοι γιατί το ΠΑΜΕ δεν προχωρούσε και άλλοι για να φύγει.
    3. Η νεολαία του Συνασπισμού, που ήταν ακριβώς μπροστά, φώναζε (ορισμένα από) τα συνθήματα του ΠΑΜΕ, προφανώς για να δείξει οτι δεν θα επρεπε να υπάρχει αντιπαλότητα αλλά κοινή στάση.
    4. Για να προχωρήσει το ΠΑΜΕ με τις σημαίες του (εκτός και αν τις ...υπόστειλλε, πράγμα που κανείς λογικός δημοκρατικός πολίτης δεν θα μπορούσε να το θεωρήσει εύλογο, άλλωστε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ πολύ σωστά, ήταν εκεί με τα πανώ τους) θα έπρεπε να πέσει ξύλο!!!
    5. Φαντάζεστε μερικές χιλιάδες ανθρώπους που ήταν στην πλατεία, αν έβλεπαν το ΠΑΜΕ να ρίχνει ξύλο, και μην ξέροντας βέβαια το γιατί, πως θα αντιδρούσαν; Δεν θα θεωρούσαν (...για τους γνωστούς λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε...) οτι "επιτίθεται για να καταλάβει την πλατεία"; Και δεν θα γινόταν μακελειό;
    6. Τελικά απ` ότι έμαθα και διάβασα (γιατί έπρεπε να φύγω και δεν το είδα) το ΠΑΜΕ δεν έφυγε τελείως, αλλά οπισθοχώρησε λίγο πριν την πλατεία. Και γι` αυτό θα πρέπει να ...καταγγέλλλεται;
    7. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΚΙ` ΕΓΩ ΕΚΕΙ, ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ 1979 (...κάποιοι θα θυμούνται τις καταλήψεις για τον περίφημο ν.815...) τότε πάλι ορισμένοι "ρηγάδες" (που σήμερα τους βρίσκουμε καλοβολεμένους συμβούλους σε στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος...) αλλά και Πασόκοι (...νυν κυβερνητικά στελέχη...), βάλαν την ΚΝΕ να καθαρίσει και να κάνει ντου στο ΧΗΜΕΙΟ, και μετά οι ίδιοι βγήκαν ως οι πιο σφοδροί καταγγέλλοντες την "φασιστική επίθεση" της ΚΝΕ, που είχαν όλοι μαζί αποφασίσει, και απλά υλοποίησε η ΚΝΕ, γιατί ήταν η μόνη που είχε συγκροτημένες δυνάμεις!!!
    Και, (μετά από τόσα χρόνια, για να ευθυμήσουμε λίγο), έλεγαν του κόσμου τα παραμύθια, οτι είχαν έλθει οικοδόμοι και οι ομάδες της ΚΝΕ ήταν οργανωμένες σε τρείς ομάδες με τους κωδικούς "Αθήνα", "Πάτρα" και "Θεσσαλονίκη" [προφανώς κάποιος ανόητος άκουσε τους Κνίτες της Οργάνωσης της Αθήνας που έλεγαν "η (οργάνωση της) Αθήνα(ς) να μαζευτεί εδώ", όπου ανήκαν τότε ΤΕΙ, ενώ η Σπουδάσουσα που ανήκαν τα ΑΕΙ και συμπέρανε οτι πρόκειται για ...κωδικές ονομασίες των ταγμάτων εφόδου!!!]. -Παρεπιπτόντως ούτε τότε ήμουν Κνίτης...-
    Ακόμα και να υπήρχε λοιπόν κάποια προσυννενόηση με ΑΝΤΑΣΡΥΣ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ΤΟ ΝΑ ΠΑΊΞΕΙ ΞΎΛΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΘΑΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ" ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ"!!!
    Χαιρετίσματα λοιπό στην εξουσία, και δεν αρκεί να έιναι κάποιος εκεί, για να βλέπει κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το σύστημα, και ενώ ήμουν στην προεπισκόπηση για να κάνω διορθώσεις, ξαφνικά είδα το κείμενο ...δημοσιευμένο!!! (εννοείται χωρίς τις διορθώσεις..)
    Συμπαθά τε με λοιπόν για τα "τυπογραφικά λάθη" που δεν πρόλαβα να διορθώσω, και να διευκρινίσω, εκεί που αναφέρομαι στα γεγονότα του ΧΗΜΕΙΟ το 1979, ότι οι Κνίτες των ΑΕΙ ανήκαν σε ξεχωριστή οργάνωση από τους Κνίτες των ΤΕΙ, την "Σπουδάζουσα", που τότε ήταν στην Τζώρτζ νομίζω, και οι Κνίτες των ΤΕΙ ανήκαν στην οργάνωση της Αθήνας, στην οδό Σολωμού, όπου εκεί νομίζω ανήκαν και οι οργανώσεις των συνοικιών.
    Ο Ανώνυμος της 4 Ιουλίου 2011 12:42 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στους φίλους από το ΚΚΕ που καταδέχονται να δέχονται ως δικαιολογία της αποχώρησης το ό,τι 50-100 άτομα τους κάνανε μπου και φύγανε οι 10.000 δεν θέλω να απαντήσω...

    Ούτε καν σε αυτόν που με αποκαλεί ψεύτη κι ότι βάζω λόγια στο στόμα της Παπαρήγα. Ας ψάξει να βρει αν είπε αυτά που αναφέρω στην ανάρτηση, στη Βουλή.

    Στον φίλο Χρήστο όμως να θυμίσω πως ο Χαρίλαος Φλωράκης βγαίνοντας από το συνέδριο που -δυστυχώς για μένα- εξέλεξε γραμματέα την Παπαρήγα, είπε πως "πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την ενότητα του Συνασπισμού". Ναι ή όχι Χρήστο; :)

    Αλλά εν προκειμένω δεν έβαλα κανένα ζήτημα πολιτικής (κομματικής) ενότητας. Αλλά -αλίμονο- το ελάχιστο, ενότητα στη δράση. Όλοι ξέραμε πως το καθεστώς θα σταματήσει το χάιδεμα και θα χρησιμοποιήσει τερατώδη βία, καταστολή και προβοκάτσια όταν σκουρίνουν τα πράγματα. Και αφήνουμε απροστάτευτο τον κόσμο να ξανατρομοκρατηθεί και να ξαναπάει σπίτι του; Οι οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς οφείλουν να είναι εκεί και όχι θεατές. Εγώ αυτό ήξερα ως αριστερά... Τώρα αν στην μεταπολιτική εποχή αλλάξαν τα πράγματα και η αριστερά κάνει μόνο ακίνδυνες λιτανείες και βγάζει πύρινες ανακοινώσεις, ε συγγνώμη δεν θα πάρω... Το πρόγραμμα του πιο ολοκληρωτικού νεοφιλελευθερισμού ψηφιζόταν που είναι το σχέδιο για τις επόμενες δεκαετίες. Κομβική στιγμή, ιστορική ήττα, ιστορική απουσία. Σε 5-10 χρόνια θα θυμηθούμε την στάση όλων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή