Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αl tsantiri politics


 του Γαλαξιάρχη
Διώξτε τα τσαντίρια από το Σύνταγμα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα του Τρίτου Κόσμου
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπ. Δικαιοσύνης, 8/7/2011

Ένας ακόμη ιδιοκτήτης κοινοβουλευτικού εδράνου (από το '81 βουλευτής), ανύπαρκτος παραγοντίσκος και εκπρόσωπος του απύθμενα βαθέως πασοκισμού, καβαλίκεψε το άρμα του διορισθέντα εξουσιαστή και κουνά το δάκτυλο ωσάν την πύρινη ρομφαία του Αρχάγγελου. 

Για να ακολουθήσει ο παγκοσμίως άγνωστος διάδοχος της Άντζελας του Τόλη, προσθέτοντας και τον απαραίτητο ρατσιστικό τόνο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του νεοπασοκικού πολιτικού πολιτισμού:
Τα τσαντίρια δεν συνάδουν με την αισθητική του Έλληνα
Γιώργος Νικητιάδης, υφ. Τουρισμού, 9/7/2011

Σε όλη τη διάρκεια της 21μηνης διακυβέρνησης και σταδιακά μεταλλασσόμενης ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν οι ανανήψαντες ζιβαγκοφόροι, οι νεοφώτιστοι μεσσιανιστές, οι αναμορφωμένοι εργατοπατέρες, οι εκσυγχρονισμένοι παλαιοσοσιαλιστές, οι εθνικόφρονες πατριδοπώλες, οι διανοητές του αρχοντοχωριατισμού και οι πραίτορες της αντεξουσίας. Όλος αυτός ο συρφετός της υπερτριαντάχρονης δημαγωγίας, ενός μόνιμα αρριβίστικου κομματικού μορφώματος που λατρεύει την εξουσία όσο και τα πιασάρικα λαϊκίστικα τσιτάτα της πλατείας αλλά και του πεζοδρομίου.

Τα τσαντίρια της κομματοκρατίας

Αυτά τα περιφερόμενα κοράκια της πολιτικής , που θα ήταν έτοιμα να υπηρετήσουν ακόμη και το ναζισμό με τον ίδιο ζήλο, αρκεί να τους εξασφάλιζε ένα διοικητικό πόστο με αυτοκινητάκι και γραμματέα για μερικά τέρμηνα και το ονόρε του "πρώην" υπουργού, υφυπουργού, προέδρου, διοικητή, για να μοστράρονται στα καφενεία της περιφέρειάς τους και τα βλαχομπαρόκ στέκια του Κολωνακίου.

Ο κύριος Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (νυν και πρώην) υπουργός δικαιοσύνης! Και μόνο η εικόνα είναι υβριστική και μόνο το φαίνεσθαι είναι ικανό να απαντήσει για την κατάντια της νεοελληνικής πολιτείας. Τρόφιμοι των κομματικών μηχανισμών, ανύπαρκτες συνειδήσεις και εξαφανισμένες αξιοπρέπειες. Πραγματικά τσαντίρια της εξουσίας.

Κι αν οι πρώην και νυν πρωθυπουργοί, τα μεγαλοστελέχη και οι μεγαλοϋπουργοί συμπεριφέρονται σα νονοί και αρχινταβατζήδες, ένας ολόκληρος κομματικός στρατός ανθυποϋφυπουργών και απλών ενοικιαστών βουλευτικής έδρας, απαρτιζόμενος από κλεφτρόνια, πορτοφολάδες και πλανόδιους απατεώνες, τροφοδοτεί την κεντρική εγκληματική οργάνωση.

Αν αναρωτιέσαι γιατί η χώρα σου βουλιάζει, ρίξε μία ματιά στα μούτρα του ανθρώπου που έστειλες στην εξουσία για να υπερασπίζεται και να ορίζει το δίκαιο και τη δικαιοσύνη.

Δεν είναι μόνο η διακυβέρνησή τους αναποτελεσματική. Δεν είναι μόνο τα μέτρα τους αντιλαϊκά. Δεν είναι μόνο η πολιτική τους ακραία νεοσυντηρητική. Είναι η ίδια η ύπαρξή τους εξωφρενικά εξοργιστική. Είναι ο λόγος (και η δράση) τους εξοργιστικά προσβλητικός για την κοινή λογική.
  • Το κράτος κατηγορεί τους πολίτες του για παρακρατική δράση.
  • Ο θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αναζητά την εθνική συναίνεση για την διάλυση κάθε συνταγματικής αρχής.
  • Πρωθυπουργός επικαλείται το πατριωτικό καθήκον προκειμένου να πουλήσει έως και την τελευταία παραλία της χώρας του, στο πρώτο κοράκι του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού
  • Υπουργός θεωρεί τα συνθήματα βία, αλλά τους επίσημους κρατικούς δολοφόνους υπηρέτες της δημοκρατίας
  • Κυβερνητικά στελέχη εκτελούν -και πάλι από πατριωτικό καθήκον- εντολές του φασιστικού κράτους του Ισραήλ, στέλνοντας κομμάντος να συλλάβουν άοπλους πολίτες, ακόμη και θύματα της πραγματικής ναζιστικής θηριωδίας
  • Βουλευτές με ταυτότητα σοσιαλιστή απαιτούν από άνεργους ναυτεργάτες να το βουλώνουν και να στείλουν τα παιδιά τους, ντυμένα τσολιαδάκια, να υποδέχονται τουρίστες στις προβλήτες
  • Φαντάροι του κομματικού στρατού, αγκαλιάζουν τις πιο απεχθείς πολιτικές, στο όνομα της σωτηρίας εκείνων που εξοντώνουν με τις πολιτικές αυτές
  • Αχυράνθρωποι της τραπεζικής μαφίας, βαφτίζουν τη διάλυση των κρατικών υποδομών "μεταρρύθμιση" και την επιστροφή στη βικτωριανή εποχή "εκσυγχρονισμό"
Μπάστα, ρε!

Ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη από τους Ρομά , αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα του νεοπασοκικού πολιτικού πολιτισμού για να εκφράσω μεγαλοφώνως την αγανάκτησή μου. Όχι ως αριστερός. Όχι ως εργαζόμενος. Όχι ως θύμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Αλλά ως έλλογο -για την ώρα- ον:

Ρε βοϊδόγυφτοι, σταματήστε να παίζετε με τη λογική και να εξοργίζετε όσους διαθέτουν μισό δράμι εγκέφαλο. Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει και δε θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε!


Zaphod

Υ.Γ. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν θα πέσω από τα σύννεφα αν τα στρατεύματα του Παπουτσή ξηλώσουν τις σκηνές από την πλατεία και μπαγλαρώσουν τους σκηνίτες με πρόσχημα το νόμο που απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου