Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...

του AntistaChef
“Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς”, λέει το σχετικό απόφθεγμα. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Καλή ώρα... ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος δεν έχει πει κουβέντα για τη μέγγενη του Μνημονίου, κάτω από την οποία στενάζει η κοινωνία, ή βάζει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατεδαφίζει το δημόσιο ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο.

Με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και ημερομηνία 3.7.2009 ζητεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει "νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ" διότι υπέστη ζημιά από "την παράνομη συμπεριφορά της διοικήσεως".

Η παρανομία, κατά τον δήμαρχο Αθηναίων, βρίσκεται στο γεγονός ότι από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Στα επιχειρήματα που προβάλλει είναι κι αυτό: ότι, ως πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, "πρέπει να περιβάλλεται από μείζονες εγγυήσεις ανεξαρτησίας" και το χρήμα με ουρά που ζητάει αποτελεί μία εξ αυτών "μισθολογική εγγύηση". Η αγωγή κοινοποιήθηκε χθες στον Συνήγορο του Πολίτη και βεβαίως προκλήθηκε σάλος.

Λ.ΣΤ 

2 σχόλια:

  1. Θυμήθηκα τώρα που ο Άγγελος Μανταδάκης είχε γράψει πως είναι ένας συντηρητικός τυπολάτρης σαν τον Σαρτζετάκη

    Από τότε βέβαια έχει δείξει και πολλά άλλα "χαρίσματα" (περιορισμός διαδηλώσεων, δεν μπορεί στην Αθήνα να υπάρχουν πόρνες και αδέσποτα και για αυτό φροντίζει να τα εξοντώσει δια της δίψας κόβοντας τις παροχές νερού κεντρικά, άφαντος στην απεργία πείνας 300 ανθρώπων στην πόλη του, κουβέντα για το σακάτεμα των πολιτών και τη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο χημικών στην απεργία τον Μάη, στις 15/6, στις 28/6 και στις 29/6, αλλά άμεση αντίδραση στο κάλεσμα Παπαίωάννου για τις σκηνές στο Σύνταγμα, κουβέντα για τις νύχτες κρυστάλλων με τις αγέλες των νεοναζί να λυντσάρουν και να μαχαιρώνουν όποιον είναι λίγο πιο μελαχρινός, εντόκως αναδρομικά ως κίνητρο που δεν λαδώθηκε κι έκανε την δουλειά για την οποία πληρωνόταν κ.λπ) που κάνουν μπροστά του τον Σαρτζετάκη να φαίνεται Τσε. Όπως εκείνο το απίστευτο που είχε πει σε εκείνη την εκπομπή του -γελοίου- Θεοδωράκη πως πρέπει να βάλουμε το στρατό να εμποδίζει τους πρόσφυγες να μπουν στη χώρα κι ένα παιδάκι που ήταν στην εξέδρα της εκπομπής τον ρωτάει "δηλαδή θέλετε να βάλουμε οπλισμένους να πυροβολούν εξαθλιωμένους" και του απαντά ο τρισάθλιος αυτός τύπος "καταλαβαίνω τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά... "

    Να τον χαίρονται οι αριστεροί και οι "αριστερούληδες" που τον ψήφισαν... Ήθελα να ήξερα, μέσα τους έστω, δεν ντρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... ας ελπίσουμε τώρα, μετά από όλα αυτά τα τραγελαφικά..., όσοι τον ψήφισαν (για να μην μας πάρουν τα σώβρακα οι Χρυσαυγίτες και εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού, αυτό ήταν το επιχείρημα) να έχουν καταλάβει το λάθος τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή