Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Μπάτσοι, Αρχίδια, Ψυχασθενείς... {Δεν υπάρχει αυτό!}

Εγώ με τις θρησκείες όπως η γάτα με το νερό... Αλλά μετά το σημερινό που μου έμαθε η φίλη Ανιρέτα αρχίζω να το ξανασκέφτομαι μήπως κάτι ξέρει η Εκκλησία... :)

Αυτό εδώ που βγήκε στον αέρα πρόσφατα θα το θυμάστε. Ο ΓΑΠ γεννήθηκε του Οσίου Μνημόνιου!
(πηγή) --- Και για τους άπιστους Θωμάδες (σαν κι εμένα) ορίστε δύο λινκ
με το εορτολόγιο (κοιτάξτε στις 16 Ιουνίου εδώ κι εδώ)
Ωραία, λες, μία τραγικά αστεία σύμπτωση... Σύμπτωση επαναλαμβανομένη παύει όμως να είναι σύμπτωση. Και ιδού φίλοι και φίλες μια ακόμα εκκλησιαστική σύμπτωση (;) που όλοι θα αγαπήσουμε:

Μπάτσοι, Αρχίδια, Ψυχασθενείς (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ -ακόμα) έχουν τον ίδιο άγιο ως προστάτη, τον  Άγιο Αρτέμιο!!! 

Το ξαναλέω προς τέρψιν! 

Η Εκκλησία έχει τον ίδιο Άγιο, τον Άγιο Αρτέμιο, ως προστάτη για Μπάτσους, Αρχίδια,Ψυχασθενείς!!! 

Δεν κάνω πλάκα αλλά θα με πιάσει καμιά κήλη από τα γέλια! Ο Άγιος Αρτέμιος είναι προστάτης των Μπάτσων, των αρχιδιών, της κήλης και όσων πάσχουν από ψυχοπαθολογικά νοσήματα!!! Δεν με πιστεύετε; Διαβάστε (πηγή:Προστάτες άγιοι):

Άγιος Αρτέμιος – Προστάτης της Αστυνομίας, της κήλης και των… όρχεων
Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν τον Άγιο Αρτέμιο, λόγω του ότι είναι ο «προστάτης» της Ελληνικής Αστυνομίας. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι είναι «προστάτης» της κοίλης και (κρατηθείτε!) των…όρχεων! Ο Αρτέμιος είχε ειδικότητα στη θαυματουργή θεραπεία νόσων που αφορούσαν τα «δίδυμα»!
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στον Συναξαριστή του Άγιου Νικόδημου του Αγιορείτου:
«Άξιον δε είναι να προσθέσωμεν εδώ και μερικών θαυ­μάτων τού αγίου διήγησιν άνθρωπος τις έχων τα δίδυμά του πολλά εξογκωμένα από το σπάσημον, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου κλαίων και ζητών την ιατρείαν. Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω είς στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τόν άγιον Άρτέμιον εις τόν ύπνον του λέγοντα αύτο, δείξον μου το πάθος σου, ό δε έδει­ξε τόν τόπον, όπου είχε τό πάθος. Τότε ό άγιος κύφας (έσκυψε) και πιάσας επιτήδεια μέ τάς δύο του χείρας τό σπάσιμον τών διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον έδύνατο, ό δέ ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας τό, ούαί μοι, έξύπνησε και εύρε τόν ε­αυτόν του υγιή δοξάζων τόν θεόν και τόν άγιον».
Kαι παρακάτω: 
Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.
Επιτέλους. Ας γίνουμε καλοί Χριστιανοί και ας σταματήσουμε να βρίζουμε τα γουρούνια ταυτίζοντάς τα με τους μπάτσους.  

Ό,τι λέει η Εκκλησία μας από εδώ και εμπρός:  

Μπάτσοι, Αρχίδια, Ψυχασθενείς!


Για ακόμα περισσότερες αποδείξεις πως η Εκκλησία ορθά έκρινε πως έπρεπε να έχουν τον ίδιο προστάτη Μπάτσοι, Αρχίδια, Ψυχασθενείς δείτε και τα παρακάτω: 


Οι ηρωικοί άνδρες των ΜΑΤ με κίνδυνο της ζωής τους υπερασπίζονται την δημοκρατία:

Πολίτης; Κλωστάμε! Γιατί; Γιατί έτσι!


9 σχόλια:

 1. Ανιρέτα όπως κατάλαβες μου έφτιαξες τη μέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να σαι καλα!!!Ειχα αναγκη λιγο γελιο.Το στελνω αμεσα σε οποιον ξερω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είμαι ευτυχισμένος. Επίσης, καθώς θυμήθηκα τον γιο του Αντρέα(?) και της Μαργαρίτας, "είμαι βαθιά συγκινημένος". Πάω να κατουρήσω να μου περάσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντώνης (Νάξος)3 Ιουλίου 2011 - 5:06 μ.μ.

  Είσαι τρελός!!! Που το βρήκες ρε συ; Έχω ψοφήσει μαθές από το γέλιο! Απίστευτο και του ΓΑΠ και των μπάτσων! ΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ
  49.000 Μελη ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  http://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%A1%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%91%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3/112585775449910?sk=wall

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κι εγώ , ακόμη γελάω Ρήγα ..
  είπαμε ..
  όποιος κι αν είναι πίσω από αυτό, έχει χιούμορ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χαχαχαχαχαχαχα... Ό,τι λέει η Εκκλησία μας από εδώ και εμπρός:
  Μπάτσοι, Αρχίδια, Ψυχασθενείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή