Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

"Ποτέ δεν υμνούν τα καλά τραγούδια τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη"

από το Γρέκι
 
Μετά τη Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του αξέχαστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου που με ανοιχτή επιστολή της πριν από τρεις ημέρες απαγορεύει στο εξής στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε», αντίστοιχη απόφαση πήρε και ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος θέτοντας βέτο με μία επιστολή-καταπέλτη ως προς τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» σε στίχους του ποιητή Μάνου Ελευθερίου από το ΠΑΣΟΚ στο εξής.

Ολόκληρη η δήλωση του Ηλία Ανδριόπουλου έχει ως εξής:
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.  
 
Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. 
 
Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.  
 
Έχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη.

Ηλίας Ανδριόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου