Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η Νορβηγία προειδοποιεί: όχι ανοχή στους νεοναζί

του Π. Κωνσταντίνου
από tvxs

Η θλίψη και το σοκ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για το χαμό πάνω από ενενήντα ανθρώπων από το δολοφονικό χέρι των νεοναζί, οι περισσότεροι από το κάμπινγκ νεολαίας του Εργατικού Κόμματος προκαλεί τώρα την οργή για τους υπεύθυνους. Η ανοχή των κυβερνήσεων στα φασιστικά κόμματα και τους νεοναζί στην Ευρώπη είχε ξεπεράσει κάθε όριο το προηγούμενο διάστημα. Γίνονταν αποδεκτά ακόμη και ως κυβερνητικοί εταίροι, ως εργαλεία για την απομόνωση των εργατικών αντιστάσεων και της αριστεράς που στη περίοδο της κρίσης επέμενε να προβάλει εναλλακτικές λύσεις υπέρ των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας των κατόχων του πλούτου.


Οι αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις του Αντερς Μπρείβικ στη Νορβηγία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των φασιστών στη πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αστυνομία και τα ΜΜΕ διοχέτευαν πληροφορίες για «ισλαμική τρομοκρατία» ενώ ακόμη και μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του ναζί δολοφόνου δεν καταλογίζουν ξεκάθαρα το έγκλημα στη φασιστική τρομοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, η ανοχή και οι συνεργασίες με τα νεοφασιστικά κόμματα είχαν τη ρίζα τους στη προσπάθεια των αρχουσών τάξεων και των κυβερνήσεων να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που εξοργισμένοι από την πολιτική των κυβερνήσεων να τους φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης βγήκαν στον δρόμο της μαζικής αντίστασης.

Ο ρατσισμός κατά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο πήγε χέρι-χέρι με την ισλαμοφοβία, την στοχοποίηση των μουσουλμάνων ως διαφορετικών που δεν χωράνε στις «αξίες του χριστιανικού ευρωπαϊκού πολιτισμού». Οι κυβερνήσεις έφτασαν σε μέτρα σκληρά κατά των μεταναστών με πολιτικές απελάσεων και στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη FRONTEX να επιτηρεί τα σύνορα ενώ ένα κυνήγι μαγισσών κατά των μουσουλμάνων εξαπολύεται παντού ταυτίζοντας τους με τη τρομοκρατία. Όλα αυτά βέβαια την ίδια περίοδο που μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ διατηρούσαν στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία και στήριζαν το αποκλεισμό της Γάζας κατά της κυβέρνησης της Χαμάς των Παλαιστίνιων.

Ο Αντερς Μπρέιβικ είναι ένας ναζιστής δολοφόνος που έδρασε με σχέδιο και «άποψη». Ήταν ενεργό μέλος του νεοφασιστικού Κόμματος της Προόδου μέχρι το 2006 και στέλεχος της νεολαίας του.

Πριν τις δολοφονικές επιθέσεις έστειλε το βιβλίο-μανιφέστο του 1516 σελίδων σε μια μεγάλη λίστα παραληπτών ενώ μόλις μία ώρα πριν τη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο έστελνε μήνυμα εισαγωγικό. Σε αυτό εξηγούσε πόση προσπάθεια και λεφτά χρειάστηκε να ξοδέψει για να το ολοκληρώσει και παρότρυνε να γίνει συγκεκριμένος τρόπος χρήσης. Το είχε στείλει στον δημοσιογράφο πολιτικό του Φινλανδικού Κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί» Τέρχι Κιεμούκι. Εκθειάζει ξανά και ξανά τον αρχηγό του κόμματος αυτού Τζούζι Χάλλα Αχο για τη κάθετη τοποθέτηση του ενάντια στη πολυπολιτισμική κοινωνία ως παράγοντας διάλυσης της δυτικής κοινωνίας.

Σε βίντεο όπου κρατάει όπλο εμφανίζεται να υποστηρίζει:« Ο πολυτισμικός μαρξισμός όπως τον υποστήριξε η Σχολή της Φρανκφούρτης έχει διασπείρει την άποψη για «θετική δράση», «πολυπολιτισμό» και «διαφορετικότητα». Δεν είναι δυνατό να ξεφύγουμε από αυτές τις έννοιες σήμερα. Αυτές οι έννοιες έχουν καταστρέψει την οποιαδήποτε άμυνα της ευρωπαϊκής κοινωνίας, κάτι που έχει ανοίξει το δρόμο για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

Την ίδια μέρα των επιθέσεων υπογράφει ως υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία των ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων. Δηλώνει ότι πήρε υποστήριξη για τη συγγραφή του φασιστικού μανιφέστου από «αδελφούς και αδελφές» από άλλες χώρες, όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Αυστραλία, Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία και ΗΠΑ.

Συνεχίζει: «Η ώρα για διάλογο τελείωσε. Δώσαμε στη ειρήνη μια ευκαιρία. Εφτασε η ώρα για ένοπλη αντίσταση. Ο PCCTS, οι Ιππότες Ναΐτες για λογαριασμό του ελεύθερου λαού της Ευρώπης κηρύσσουν προληπτικό πόλεμο ενάντια στα Μαρξιστικά πολιτιστικά/πολυπολιτισμικά νεοαποικιακά καθεστώτα στη Δυτική Ευρώπη. Αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη τεχνικά βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 1999, όταν οι Ευρωπαίοι και αμερικανοί Μαρξιστές πολιτιστικοί /πολυπολιτισμικοί μέσω του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν τις επιθέσεις ενάντια στις Χριστιανικές Σερβικές δυνάμεις και τους στέρησαν το δικαίωμα να σταματήσουν το Ισλάμ στην χώρα τους.»

Ο Αντερς Μπέιβικ είναι ένας ναζιστής δολοφόνος. Δεν είναι απλά ένας παρανοϊκός και ακραίος χριστιανός φονταμενταλιστής. Το σύγχρονο πρόσωπο του νεοναζισμού χρησιμοποιεί το προσωπείο πότε του χριστιανού και πότε του πατριώτη για αποκρύψει το πραγματικό που είναι μόνο ΕΝΑ: ο ναζισμός. Η επίθεση στη πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το σύγχρονο ρατσιστικό εργαλείο, το ιδεολογικό πολοστάσιο που στοχοποιεί τους μετανάστες με βάση τη διαφορετική θρησκεία.

Η τραγωδία στη Νορβηγία με τις μαζικές δολοφονίες των μελών της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος είναι και μια προειδοποίηση ότι η ανοχή στη νομιμοποίηση των φασιστικών κομμάτων δεν τα απαλλάσσει από το χιτλερικό σύνδρομο της εξόντωσης των διαφορετικών που οδήγησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα Νταχάου και τα Άουσβιτς.  

Οι σύγχρονοι ομογάλακτοι τους στην Ελλάδα, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες που έχουν κάνει σημαία τους τη μάχη ενάντια στο Ισλάμ και οργανώνουν επιθέσεις με εμπρησμούς λατρευτικών χώρων πρέπει να βγουν εκτός νόμου εδώ και τώρα.  

Αυτές τις μέρες κλείνουν τα 37 χρόνια της πτώσης της χούντας. Οι ίδιοι φασίστες στελέχη της Χρυσής Αυγής που έβαζαν βόμβες στο σινεμά ΕΛΛΗ για να δηλώσουν τη στήριξη τους σε χουντικούς βασανιστές βρίσκουν τώρα την ΕΛΑΣ να τους κάνει πλάτες για να προβοκάρουν τις Πανεργατικές Απεργίες και να εξαπολύουν πογκρόμ κατά των μεταναστών και επιθέσεις κατά αριστερών. Είναι αυτή η ανοχή που μπορεί να τους αποθρασύνει να μιμηθούν τον ομογάλακτο τους στη Νορβηγία.

Είναι ώρα να δράσουμε πριν να είναι αργά!




.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


- Ο σαλεμένος φασίστας και ρατσιστής (άλλωστε αυτά τα τρία πάνε μαζί) δεν έστησε το σκηνικό της φρίκης σε ένα 48ωρο. Η "σωτηρία" της χώρας του και της Ευρώπης ήταν για αυτόν έργο ζωής. Χρόνια το δούλευε... Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν κι ένας και πέντε και δέκα σαλεμένοι όταν αφήνεται να δηλητηριάζεται ο δημόσιος λόγος κι ο κοινός νους από κρωγμούς ακροδεξιών. Τρίτο κόμμα η ξενοφοβική ακροδεξιά δεν έγινε τυχαία στη Νορβηγία. Κι εκεί όπως εδώ, αλήτες και τυχοδιώκτες από τα ΜΜΕ και την πολιτική χάιδεψαν, στρογγυλοποίησαν, νομιμοποίησαν και πρόβαλαν τον λόγο τους. Κι από την στιγμή που σπείρανε τον σπόρο του μίσους στην κοινωνία αναμενόμενο το "βλαστάρι" που ξεπετάχτηκε... 

Πόσο απέχουν τα λεγόμενα του από τα λεγόμενα του υστερικού τηλεβιβλιοπώλη το κόμμα του οποίου έχουν εκθειάσει ξανά και ξανά Πάγκαλοι και Παπουτσήδες; Πόσο απέχει ο λόγος του από αυτόν των νεοναζί που, εμφανιζόμενοι ως "κάτοικοι", βρίσκουν πρόσφορο βήμα στο ΆΛΤΕΡ, στο ΚΟΝΤΡΑ, στο BLUE SKY, στον ΑΝΤ1 (Παπαδάκης); Πόσο απέχει ο λόγος του από το λόγο του στρατόκαβλου υποψηφίου της ακροδεξιάς που μας έβγαλε το δίδυμο Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη να μας σχολιάσει σε κατάσταση ηδονής το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση κοινωνικών αναταραχών και τις ασκήσεις κατά διαδηλωτών; 

Τα ίδια αυτά ΜΜΕ, τα ίδια αυτά τσογλάνια που έχουν βάλει την νεοναζιστική και την ακροδεξιά ατζέντα σε κάθε σπίτι, τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους που είπε ο νεοναζί δολοφόνος πως υπάρχουν θύλακες σε όλη την Ευρώπη. Την ώρα που έχουμε δεκάδες αποδείξεις πως στη χώρα μας υπάρχει πλήρης συνεργασία των δυνάμεων καταστολής με ακροδεξιές αγέλες φασιστοπιθήκων. Όχι ανοχή, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Και δύο τουλάχιστον εκλογικές αποδείξεις πως οι ακροδεξιοί θύλακες είναι εντός των ειδικών δυνάμεων καταστολής

Κι είμαστε στην αρχή σε όλη την Ευρώπη με την τυφλότητα των ελίτ, τυφλότητα ίδια κι απαράλλακτη με της δεκαετίας του 30 που όλοι ξέρουμε σε τι ποταμούς αίματος οδήγησε... 



 

1 σχόλιο:

  1. Πες τα χρυσοστομε! Κι εγω τα ιδια γραφω, αλλα λιγοι μ ακουνε..Φταιει λες και η ζεστη που εχετε εκει κατω; :)
    Xαιρετισμους απο Σουηδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή