Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μακριά τα χέρια σας από τα παιδιά μας, κ. Παπουτσή

του AntistaChef
του Άγγελου Μανταδάκη
από την Αυγή
 
Συμπαραστέκομαι ολόψυχα στον κ. Παπουτσή, αν πράγματι υπήρξαν άφρονες, αδίστακτοι ή όπως αλλιώς θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω αυτούς που απείλησαν το παιδί του και τη σύζυγό του. Είμαι στο πλευρό του σαν να πρόκειται για τη δική μου οικογένεια.

Θα ήθελα όμως να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη απευθυνόμενος στον ίδιο ως υπουργό αρμόδιο για την προστασία του πολίτη: «Μακριά τα χέρια από το δικό μου παιδί και τη δική μου οικογένεια, κ. Παπουτσή!».

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ημέρα που θα μείνει σημαδιακή στην πολιτική σταδιοδρομία του υπουργού, αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η δική μου οικογένεια -όπως και χιλιάδες άλλες- βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση των δυνάμεων καταστολής που κατηύθυνε ο κ. Παπουτσής. Μια επίθεση με νέα στοιχεία, που οφείλουμε όλοι να τα επισημάνουμε και να ανησυχούμε. Επίδειξη ισχύος, ανηλεές κυνηγητό διαδηλωτών ακόμα και μέσα σε σοκάκια, εισβολή σε φαγάδικα και άλλα καταστήματα, χτυπήματα κατακέφαλα και βεβαίως η εκτόξευση μιας τεράστιας ποσότητας νέου τύπου χημικών, με άγνωστες προς το παρόν επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκατοντάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία, τραυματισμένοι συνδικαλιστές, λιποθυμίες.

Κάποιοι από τους άνδρες του κ. Παπουτσή ψέκασαν μια ομάδα παιδιών -ανάμεσά τους και το δικό μου- με αυτά τα νέα χημικά και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με ακατονόμαστες φράσεις που αποδεικνύουν την προέλευσή τους και τη διαπαιδαγώγηση που έχουν στην υπηρεσία τους. Δεν είναι μόνο «δειλοί, ανέντιμοι και ανήθικοι», όπως σωστά αποκάλεσε αυτούς που απείλησαν τη γυναίκα και το παιδί του ο κ. Παπουτσής. Είναι και αλήτες και επικίνδυνοι για τη ζωή και τη ασφάλεια των παιδιών μας. Και την ευθύνη για τη «δράση» τους και ό,τι κακό συμβεί την επιφορτίζεται στο ακέραιο ο κ. υπουργός.

Οι «τσαμπουκάδες» των ΜΑΤ δεν είχαν απέναντί τους κουκουλοφόρους με μολότοφ. Η οικογένειά μου, οι παραδόσεις μας, μας έχουν τοποθετήσει ασυμβίβαστα απέναντι σε εκείνους που χρησιμοποίησαν την κουκούλα. Είμαστε στην άλλη πλευρά, όχι σε εκείνη που στη διάρκεια της Κατοχής χρησιμοποιούσε τις κουκούλες. Και σήμερα, όταν συμμετέχουμε οικογενειακώς στις διαδηλώσεις, δεν φοράμε κουκούλες ούτε κρατάμε μολότοφ. Διεκδικούμε με τη φωνή μας και την παρουσία μας. 

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους πραιτωριανούς του κ. Παπουτσή. Αυτοί πήραν την εντολή «χτυπήστε, τσακίστε, να ξεμπερδεύουμε με τις πλατείες»!. Και την εκτέλεσαν παντοιοτρόπως. Αδιαφορώντας αν έχουν απέναντί τους οικογένειες με παιδιά. 

Θεωρώ τουλάχιστον γελοίους όσους σκέφτηκαν ότι επιτρέπεται στην πολιτική αντιπαράθεση να εμπλέκουν και τις οικογένειες. Μου προκαλούν απέχθεια. Αλλά την ίδια απέχθεια μου προκαλούν όσοι υποκρίνονται. Όσοι κόπτονται κατά της βίας, κατά των απειλών, κατά των προπηλακισμών βουλευτών και υπουργών, αλλά δεν έχουν βρει ούτε λέξη να πουν για τα γεγονότα της Τετάρτης 29 Ιουνίου. Η υποκρισία και η διγλωσσία, εκτός των άλλων, συνιστούν και μέγιστη προσβολή της νοημοσύνης του πολίτη... 




.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: 


1 σχόλιο:

  1. Και να ήταν μόνο τα χημικά που ψεκάζουν στις συγκεντρώσεις... όλος ο πλανήτης ψεκάζεται επί μονίμου βάσεως - σχέδιο υποτίθεται του ΝΑΤΟ για την δήθεν Κλιματική Αλλαγή (την ακούτε συχνά τον τελευταίο καιρό; Είναι γιατί θα το ανακοινώσουν κι επίσημα όπου να'ναι) Τα χημικά αυτά είναι βαρέα μέταλλα άκρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο αλλά και για τον πλανήτη. Οι αρρώστιες όπως καρκίνος, αλτσχάιμερ, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονία έχουν εκτιναχτεί στα ύψη σ' όλο τον κόσμο. Αν δεν ξεσηκωθούμε κι αν δεν απαιτήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία οι μέρες μας θα είναι μετρημένες, η αγανάκτηση δεν θα είναι πια καν εφικτή.... δείτε περισσότερα στο μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή