Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Όλοι φταίνε, όλοι ίδιοι; Ε, όχι δα!


"Συμφωνώ μαζί σας ότι σήμερα υπάρχει ένα πρόβλημα πόρων και πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός ακόμη και στο ένα ευρώ. Συμφωνούμε. 
Υπάρχουν υπεύθυνοι γι΄ αυτά και είστε συνυπεύθυνοι σε εθνικό επίπεδο γι΄ αυτή την έλλειψη πόρων και γι΄ αυτή την κατασπατάληση, γι΄ αυτή την τεράστια φούσκα η οποία έγινε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Ακούσαμε ξαφνικά 28 δις και πολλοί σκέφτηκαν ότι ίσως βγαίνουν από καπέλο ταχυδακτυλουργού, βγάζουμε ένα κουνέλι, βγάζουμε και 28 δις.
Έχει γίνει αισθητό -και νομίζω ότι όλοι το έχουν καταλάβει- ότι αυτά είναι χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία θα τους ζητηθούν, όταν χρειαστεί να καλύψουμε τις υπερβολικές τελικά χρεώσεις που έχουν σχέση με το δημόσιο χρέος. Σε συνθήκες όπου οι όροι δανεισμού του δημοσίου θα είναι πολύ χειρότεροι από ό,τι ήταν πριν.
Με αυτή την έννοια εμείς θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το σύνδρομο Ουγγαρίας που μπορεί να έχει έρθει στην Ελλάδα. Δηλαδή την ανικανότητα τελικά, την αδυναμία να ανταποκριθεί σε μια πάρα πολύ υψηλή ανάγκη να καλύψει τα τοκοχρεολύσιά της. Στη μεν Ουγγαρία ή την Ισλανδία οδήγησε στον κλονισμό του εθνικού νομισματικού συστήματος, σε μας όμως λόγω συμμετοχής στην ευρωζώνη και στο ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρότατους κανόνες πειθαρχίας, σε πλήρη ξένη εποπτεία πάνω στην ελληνική οικονομία, σε συνθήκες ύφεσης, ανεργίας και σε μια σκοτεινή περίοδο. Επομένως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε να δοθούν τόσο πλουσιοπάροχα, τόσα πολλά κονδύλια  σε τόσους λίγους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για τα παιχνίδια που έπαιξαν και μέσα στην Ελλάδα και μέσα στα Βαλκάνια και αλλού."



Ε, τι να κάνουμε, κάποιοι προειδοποιούσαν, κάποιοι φώναζαν πως είχαμε βάλει ρότα για το παγόβουνο, κάποιοι πάλευαν να αποτρέψουν την τραγωδία. Και τώρα οι τηλεπαπαγάλοι τους δείχνουν ως συνυπεύθυνους! Έλεος...

10 σχόλια:

  1. "Κατ αρχήν γραφω "βασικό κορμό" το ΠΑΣΟΚ , αρα δέν θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ .Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία αλλη πολιτική απο αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος .Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές;Δέν είμαστε αυτόχειρες .Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974 , απο όλους τους πολιτκούς χώρους .Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες ,για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ "ΕΚΤΟΣ" Η ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου , πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(πχ πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας ,απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις )Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα . Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης" ,λμπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος . Η μόνη προυπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια"



    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΡΗΓΑ?Ο ΤΑΣΟΣ Ο ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟ http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=37

    Προετοιμαζουν το εδαφος για νεα χουντα,μακαρι να το κανουν αυτο που προτεινει ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ κ να καταλαβει ο λαος μια ωρα αρχυτερα τι του ετοιμαζουν κ να αντιδρασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ celin για την υπόδειξη... Χρειάστηκα κάποια ώρα για να ξεπεράσω το σοκ του κειμένου, κι ας ήταν αναμενόμενο... Η γραμμή άλλωστε του συγκροτήματος Αλαφούζου είναι αυτή. Και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο βρηκα απο την αναδημοσιευση του Αντωνη στο radical desire,εννοειται οτι πηγα κατευθειαν κ εκανα σχολιο,για να δουμε αν θα μου το εμφανισουν!
    Εγω ειλικρινα ανατριχιασα,να λεγεται τοσο ωμα κατι τετοιο απο γνωστο δημοσιογραφο κ οχι πχ απο τον Αδωνη,ειλικρινα δεν το περιμενα!
    Αλλα,ισως ειναι καλυτερα,για να ξυπναει ο κοσμος κ να δει τι τον περιμενει με τον δικομματισμο
    Καλημερα,ξεχασα να σου πω!αντε να δουμε τι αλλο θα δουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. celin δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το άρθρο στο λινκ που έγραψες... τα κοίταξα όλα του Τέλλογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε στο radical desire το βρίσκω! :) Τι έγινε, εξαφανίστηκε; Μπορείς να μου δώσεις το λινκ που το βρήκες και σχολίασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sτο αρθρο ¨"το τιμημα της εκλογης" του Τελογλου θα πας
    κ θα δεις τα σχολια για αυτο το αρθρο

    το σχολιο που σου αντεγραψα δεν ανηκει στο βασικο αρθρο αλλα ειναι σχολιο του ιδιου του Τελογλου πανω σε αυτο το ιδιο το αρθρο !
    μπορεις να το διαβασεις κ στο http://radicaldesire.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://radicaldesire.blogspot.com/2010/04/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sto συγκεκριμενο αρθρο του Τελογλου,εχει απο κατω ενα + συν[το συμβολο της προσθεσης,πατησε το κ θα εμφανιστουν τα σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, καλά, στραβομάρα! :) Ε, άμα είναι άυπνος κανείς! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρακαλω!δε φταις εσυ,ολοι μεσα στην αυπνια ειμαστε με αυτους που μπλεξαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή