Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απόφαση, λίγα κότσια και λίγο από όραμα...

Για τους φίλους που όλο τ' αναβάλουν, μάζεψα τα "απαραίτητα" σε αυτή την ανάρτηση... :) 

Βρείτε 2,5 ώρες για σας, για τα παιδιά σας. Πείτε πως ακούτε ραδιόφωνο, βλέπετε τηλεόραση, διαβάζετε στα πεταχτά μια εφημερίδα... Έτσι απλοϊκά το λέω πια... Βρείτε 2,5 ώρες και ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή για το I.M.F. (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), δείτε την ταινία για το δράμα της Αργεντινής με την επέμβαση του Δ.Ν.Τ., διαβάστε τι συνέβει σε όσες χώρες παραδόθηκαν στο ΔΝΤ, διαβάστε τι σενάρια εξυφαίνονται στους υπονόμους των think tank και των μέσων ενημέρωσης, και μετά αποφασίστε αν θα κατεβείτε ή όχι, αύριο στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά... Αποφασίστε αν θα κατεβείτε ή όχι, στη συγκέντρωση για να φωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν θέλουμε να παραδώσουμε στη βαρβαρότητα το αύριο των παιδιών μας. Αν θα κατεβείτε ή όχι να φωνάξουμε όλοι μαζί ΟΧΙ στουςInternational Mother Fuckers, International Misery Feeder, International Mullet Frenzy, Imperial Manipulative Fund, Διεθνείς Νομισματικούς Τραμπούκους... Ακούστε, δείτε, διαβάστε ποιά βαρβαρότητα μας λέει ο Πάγκαλος, η Ντόρα και ο Ντομινίκ Στρος Καν να μην δαιμονοποιούμε, για ποιά βαρβαρότητα δήλωσε ευτυχής ο Παπακωνσταντίνου, και αποφασίστε. Αυτοί, στο δίλημμα που θέσανε μόνοι τους πριν τις εκλογές, διάλεξαν την βαρβαρότητα. Εμείς;

Ακούστε την εκπομπή: infowar του Άρη Χατζηστεφάνου (21/02/2010)

Δείτε την ταινία: H ώρα της κρίσης του Φερνάντο Πίνο Σολάνας (2004)

Διαβάστε για τις επεμβάσεις του ΔΝΤ 1976-2010 και τις συνέπειές τους...

Διαβάστε τα σενάρια εκτροπής του πολιτεύματος που εξυφαίνονται στους υπονόμους: εδώ κι εδώ 

Διαβάστε, ενημερωθείτε και... ραντεβού αύριο στη συγκέντρωση! Γιατί, όπως όμορφα έκλεινε την εκπομπή του ο Άρης Χατζηστεφάνου, "το μόνο που χρειάζεται είναι μια απόφαση, λίγα κότσια και λίγο από όραμα..."

Αν τα ξαναβρούμε εμείς, μπορεί να τα ξαναθυμηθεί και η κυρά-μάνα μας...


από Thanasis1212

"Ελλάδα" (Λένγκω Λένγκω) από τον πρώτο δίσκο της Χαρούλας το 1975 σε στίχους, μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου...

Στην κυρά μάνα μας μη δίνεται βοήθεια
ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
κι όταν μιλάω θα με λέει αληταρά
κι αν δέρνει κάθε που γουστάρει τα παιδιά της
θα καταντήσουνε εμπόροι δουλικοί
τα νιάτα χάνονται στα βρόμικα σοκάκια
για να μετρήσουν με το μπόι τους τη γη

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
πάψε να με κυβερνάς
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
πάψε να με τυραννάς

Κι αν θέλω τώρα να ακούγεται η φωνή μου
με πιάνει τρόμος από ίσκιους μακρινούς
χρυσάφι μοιάζει η συντροφιά σου στη ζωή μου
κι η ομορφιά σου μου γιατρεύει τους καημούς
ρε μπάρμπα κάτσε να μας πεις μιά ιστορία
πως ήταν τότες η μανούλα μας παλιά
έπεφτε ξύλο σα γινόταν φασαρία
ή σας νανούριζε με χάδια και φιλιά

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
μου σπαράζεις την καρδιά
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
μου πληγώνεις τη χαρά

Κι ο μπάρμπας τότε σοβαρεύτηκε λιγάκι
τη κούτρα ξύνει και παράγγειλε καφέ
η μητέρα είπε ήταν ένα κοριτσάκι
που ορφανό μάζευε άνθη σε μπαξέ
τ΄άνθη στόλιζαν το αγέρωχο κεφάλι
μα όταν κοιμόταν πάλι πέφτανε στη γη
κι από τα λούλουδα που ο χάρος είχε βάλει
εμένα κράτησε να βλέπω τη ζωή

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
μου΄χεις φάει τη ψυχή
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω
φίλοι θα βρεθούμε όλοι μαζί

Αυτή παιδιά μου ήταν τότες η μανούλα
ο κήπος ύστερα εγέμισε ληστές
το κοριτσάκι μας το ντύσανε γριούλα
κι απ΄τα κουρέλια φαινότανε οι πληγές
κι αν μας χτυπάει με μανία και φωνάζει
τη βάζουν άλλοι με συμφέροντα πολλά
το όνειρο που φεύγει τη τρομάζει
να αναζητάει μιά χαμένη ελευτεριά

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω μάνα
στο καμίνι της φωτιάς
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω μάνα
πες μας πάλι τι ζητάς

"Οι κοινωνικές κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν με θυσίες από τον λαό τα τελευταία 60 χρόνια, θα  χaθούν σε λίγους μήνες" Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε την ανάπτυξη που υπήρχε στη χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός αυτή την ανάπτυξη δεν την είδε να μετουσιώνεται ούτε σε καλύτερα νοσοκομεία, ούτε σε καλύτερα σχολειά, ούτε σε υπηρεσίες
κοινωνικής πρόνοιας, ούτε σε εισόδημα στην τσέπη του. Κάποιοι κέρδισαν πάρα πολλά χρήματα με τις φοροαπαλλαγές, με τα δημόσια έργα, με τις μίζες και μετέτρεψαν αυτή την οικονομική ανάπτυξη σε κέρδη τα οποία αυτή τη στιγμή «ξεκουράζονται» σε τραπεζικές θυρίδες έξω από τη χώρα". (ΑΥΓΗ)


Θα δεχτούμε αυτό το πλιάτσικο να το πληρώσουν τα παιδιά μας;
Απλή η ερώτηση, η απάντηση δική σας...








Σφαγιασμός μισθών και εργασίας.

Tων Ανδρέα Πετρόπουλου και Θάνου Παναγόπουλου (από ΑΥΓΗ)

Στα πρώτα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας υποχρεώνονται βιαίως να επανέλθουν 4,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι, μετά τη γνωστοποίηση μέτρων σφαγιασμού των θεμελιακών δικαιωμάτων και του εργατικού δικαίου που μετέφερε ο πρωθυπουργός στους "κοινωνικούς εταίρους", ως τελεσίδικες απαιτήσεις της τρόικας των επιτηρητών.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την απόφαση Ε.Ε. και ΔΝΤ για "τριετές πάγωμα των συμβάσεων", αλλά και της δυνατότητας προσφυγής στη Διαιτησία, την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα και στις συντάξεις, την αύξηση του ορίου των απολύσεων, την θέσπιση πλαφόν αμοιβής 350 - 400 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ιδιωτικό τομέα για "μαθητεία". Επίσης ανέφερε την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% όσον αφορά τον ανώτατο συντελεστή και 1% για τον χαμηλό, αλλά και νέες αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Ουσιαστικά το πακέτο της κυβέρνησης αποτελεί την πλέον οδυνηρή σύνταγή δραματικής μείωσης των μισθών και δικαιώματων που θα οδηγήσει σε τεράστια ύφεση την οικονομία και θα διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις.
Αναλυτικά, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν:
1. Πάγωμα για τρία χρόνια της εθνικής συλλογικής σύμβασης που διαμορφώνει τα κατώτερα ημερομίσθια στον ιδιωτικό τομέα, μέτρο που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν προσωπικό με αποδοχές κάτω από τα 740 ευρώ που ορίζει η ΕΓΣΣΕ. Το μέτρο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε δραματική μείωση των μισθών, κυρίως για τους νέους που θα μπούν στην αγορά εργασίας, ενώ οι πλέον ευάλωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτιικού τομέα θα οδηγηθούν σε "αλά καρτ" συμβάσεις και μείωση των αμοιβών τους. Ταυτόχρονα οι καταβολές των Δώρων (13ου και 14ου μισθού) ενσωματώνονται στις μηνιαίες καταβολές.
2. Για να θωρακιστούν οι αλλαγές και να μην έχουν διέξοδο διαφυγής οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση "ξηλώνει" τον ΟΜΕΔ, δηλαδή το όργανο της Διαιτησίας που υφίσταται από το 1990 (Ν. 1876/1990) και παρεμβαίνει δίνοντας λύσεις στα αδιέξοδα των διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων σε κλάδικό επίπεδο. Με αποφάσεις του ΟΜΕΔ τα δύο τελευταία χρόνια χορηγήθηκαν αυξήσεις στους τραπεζοϋπάλληλους, καθώς οι τραπεζίτες αρνούνταν τη διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ, ενώ πάλι με προσφυγή στον ΟΜΕΔ, οι εργαζόμενοι στις τεχνικές εταιρείες λαμβάνουν αυξήσεις, ανεξαρτήτως του τρόπου που αμείβονται (είτε ως υπάλληλοι, είτε με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ως "συνεργάτες").
3. Καθιερώνεται πλαφόν αμοιβών για νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα που θα κυμαίνεται μεταξύ 350 και 400 ευρώ. Οι προσλήψεις αυτές που θα βαφτιστούν ως "μαθητεία" θα έχουν διάρκεια μέχρι και 18 μήνες, προκειμένου οι εργοδότες να προσλαμβάνουν φθηνό εργατικό δυναμικό, αφού πρώτα (με τις μειωμένες αποζημιώσεις) ξεσκαρτάρουν υψηλόμισθους υπαλλήλους.
4. Περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, αλλά και των αντίστοιχων Δώρων στους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα προβλέπεται περαιτέρω μείωση κατά 10% όλων των επιδομάτων. Οι νέες περικοπές θα βυθίσουν κυριολεκτικά τις αποδοχές της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στο δημόσιο. Με τις νέες περικοπές οι απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων ξεπερνούν τους 4 μισθούς σε σύνολο 14, καθώς ήδη στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας, έχουν "ψαλιδιστεί" κατά 30% τα Δώρα Χριστογέννων και Πάσχα, καθώς και το Επίδομα Αδείας.
5. Μείωση της αποζημίωσης για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στο μισό και απελευθέρωση των απολύσεων με αύξηση του ποσοστού από το 2% τον μήνα που ισχύει σήμερα για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 200 εργαζόμενους, σε 4%. Την αύξηση του ορίου των απολύσεων ζητεί επιτακτικά εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ, με ταυτόχρονη μείωση της αποζημίωσης των εργατών στα επίπεδα των υπαλλήλων. Σήμερα για 20 χρόνια προϋπηρεσίας, οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων αντιστοιχούν σε 18,5 μισθούς και τώρα θα μειωθούν στην χειρότερη περίπτωση σε 4,5 μισθούς, εκτός και αν υπάρξει συμψηφισμός και για τις δύο κατηγορίες στους 11,5 μισθούς.
6. Άμεση εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο (με ψήφιση του νόμου μέσα στον Μάιο). Εκτιμάται ότι με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με 5-15 έτη. Ετσι θα είναι πλέον υποχρεωμένες να συνταξιοδοτούνται είτε στα 60 με μειωμένη σύνταξη, είτε στα 65 με πλήρη. Μεγάλες χαμένες θα είναι οι «παλαιές ασφαλισμένες», δηλαδή όσες άρχισαν να εργάζονται την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1992. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες θα δουν τα όρια συνταξιοδότησής τους να αυξάνονται, ακόμη και αν υποβάλουν αίτηση για μειωμένη σύνταξη.
7. Αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα θα αυξηθεί κατά δύο μονάδες, δηλαδή στο 23%, ο ανώτατος συντελεστής και κατά μία μονάδα ο κατώτατος που θα φθάσει στο 11%.
8. Νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στα καύσιμα, τα ποτά και τα προϊόντα καπνού.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους.
"Κυβέρνηση, ΔΝΤ και η Ε.Ε. σφαγιάζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας για το κεφάλαιο και τις αγορές", οδηγώντας την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι Γ. Γαβρίλης και Η. Βρεττάκος, καλώντας τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους. "Καταργούν τον 14ο και 13ο μισθό στο Δημόσιο καθώς και την 14η και 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους, παγώνουν τους μισθούς του Δημοσίου για τα επόμενα 3 χρόνια, προωθούν την κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τους μετατρέπουν σε επίδομα παραγωγικότητας, καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυξάνουν εκ νέου τον ΦΠΑ και τον φόρο στα καύσιμα, αυξάνουν το ποσοστό των απολύσεων στο 4% στον ιδιωτικό τομέα, περιορίζουν τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα.

2 σχόλια:

  1. Νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας: Ντομινίκ Σροςς- Καν

    Γραμματέας Α΄: Γεώργιος Α. Παπανδρέου

    Γραμματέας Β΄: Γεώργιος Καρατζαφέρης

    Λοποί Γραμματείς και Φαρισσαίοι: Οικογένεια Μητσοτάκη
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σημ: Ρήγα, επειδή μπορεί να μην είδες το χτεσινό μου σχόλιο, σου ξαναγράφω την διεύθυνση από την οποία μπορείς να αναρτήσεις το κείνενό μου, εγώ δεν έχω δικό μου μπλογκ. (απλά μάρκαρέ το και κάνε αντιγραφή- επικόλληση και θα το βρεις).

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/04/blog-post_27.html#more

    Ευχαριστώ
    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A, ευχαριστώ anatoli! Κρίμα, δεν ειχα δει όντως το σχόλιό σου... Και ταιριάζει τόσο ο εφιάλτης σου με την Ελλάδα (Λέγκω)...
    Όσο για την κυβέρνηση που λες... Ποιος θα μας το έλεγε πως θα ζούσαμε κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή