Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Όταν θέλει...

Από τη χθεσινή ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου στο Γραμματικό (από ΕΟΣ)

«Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σήμερα αισθάνονται συγκεχυμένοι, αμήχανοι, ένοχοι, απαισιόδοξοι.

Στην πιο δύσκολη όμως θέση βρίσκονται όσοι και όσες ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί, την εκλογική στήριξή τους επικαλείται μια κυβέρνηση που άλλη πολιτική διακήρυξε, και εντελώς άλλη πολιτική εφαρμόζει.

Γιατί, αν η ΝΔ έπαιρνε τα μέτρα Παπανδρέου, θα ήταν από τους πρώτους, από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο και στις κινητοποιήσεις.

Γιατί, η πιο ακραία και άγρια επίθεση για την πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους από την λήξη του πολέμου μέχρι σήμερα, πάνω από μισό αιώνα, δεν έγινε από την δεξιά αλλά από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι εκφράζει τον σοσιαλιστικό χώρο.

Γιατί, το ιδρυτικό τρίπτυχο και διακήρυξη του Ανδρέα Παπανδρέου της 3ης Σεπτέμβρη «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση» ποδοπατείται και εξευτελίζεται όχι από τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά από την ίδια την κυβέρνησή του.

Γιατί, «Εθνική Ανεξαρτησία» δεν είναι η παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στους τραπεζίτες και τους ιμπεριαλιστές της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Γιατί, «Λαϊκή Κυριαρχία» σημαίνει ότι τις τύχες της χώρας τις καθορίζει ο ελληνικός λαός κι όχι η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μπαρόζο, ο Όλι Ρεν, ο Στρος Κάν.

Γιατί, «Κοινωνική Απελευθέρωση» δεν είναι η σύνταξη των «περήφανων γερατειών» στα 67, η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού για τις νέες και τους νέους, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων με τον Καλλικράτη, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης." 


Σε αυτά καμμιά αντίρρηση;

1 σχόλιο:

  1. Καμμία!! Α ρε Αλέκο πόσα δεν έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια από σένα! Και πόσο δίκιο έχεις πάντα! Πού βρίσκεται η απορρόφηση και του ΕΣΠΑ που είναι η ανάπτυξη και ποιες προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση;;; Σσσσσ μιλάτε σιγά! Θα τους ξυπνήσετε και θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή