Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Καλή πτώχευση...

ΦΤΩΧΟΙ ΞΑΝΑ!
Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου
(από LIFO)



Επισήμως λοιπόν, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού (χοντροκομμένα σκηνοθετημένο), οι Ελληνες μπαίνουν σε μια μακρά περίοδο φτώχειας. Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί και διόρθωση μιας κατάστασης νοσηρής και διεφθαρμένης.  
Θα μπορούσε κανείς να νοιώσει έως και ανακούφιση, εάν δεν ήξερε τον ατίθασο χαρακτήρα του Ελληνα, που παντα γλυστράει και μηχανορραφεί. Τι θα εφεύρει και θα σκαρφιστεί για να ξεφύγει από τη δαγκάνα της μοίρας; Τι νέα κόλπα θα εμφανιστούν στην ψωραλέα αγορά προκειμένου να κάνουν ταμείο οι διεφθαρμένοι πολιτικοί (ή εξαφανίστηκαν αίφνης όλοι;) και τα άνομα πελατάκια τους; Νέες μορφές παρανομίας και υπεκφυγής θα αναφυούν, νέες παλυμήχανες πανουργίες.  
Στο μεταξύ, η μεγάλη μάζα θα αναθεωρήσει τα τηλεοπτικά όνειρά της. Θα τα βάλει στο κρύο ντους της πραγματικότητας. Και θα θυμηθεί βιαίως αυτά που έπρωχνε κάτω απ' το χαλάκι: Την Ελλάδα πριν την χρηματιστηριακή ρεύση, πριν το lifestyle, πριν την ιδιωτική τηλεόραση -δηλαδή την Ελλάδα των πατεράδων μας, του σπιτιού στο οποίο μεγαλώσαμε -μιας ζωής που αντι να εξελιχθεί ομαλά, πήδηξε πίστα και αποχαυνώθηκε.  
Κάθε ύβρις θέλει το γερμανό της. Εμείς τον βρήκαμε. Καλά να πάθουμε, τώρα ας βάλουμε το DNA μας να καθαρίσει. Η Σταχτοπούτα επιστρέφει στο παραγώνι της κι υπάρχουν δέκα πλυντήρια να περιμένουν.

Καλό ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου