Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος με εγκύκλιο του (Αρ. 18) προς τον ιερό κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αναφέρεται στους κινδύνους του διαδικτύου και της τεχνολογίας, τα οποία όπως σημειώνει «καλπάζουν εις τους καιρούς μας».
Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος αναφέρει: «Η πρόοδος και η τεχνολογία καλπάζουν εις τους καιρούς μας. Δώρον Θεού η Τεχνολογία αλλά και ευθύνη και απειλή δια το πώς και πόσον υπευθύνως διαχειριζόμεθα αυτήν».
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, στην εγκύκλιο αφήνει υπονοούμενα κατά του «Facebook», τονίζοντας ότι «Ιδιαιτέρως αναφέρομαι εις το θέμα του διαδικτύου και δη του λεγομένου «Facebook».
Επίσης, συνεχίζει «Δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησίαν, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσους το χρησιμοποιούν χωρίς διάκρισιν.»
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, κλείνοντας προσθέτει: «Προτείνομε, παρακαλούμε και εντελλόμεθα, όπως μη χρησιμοποιήτε το μέσον τούτο, δια τους ανωτέρω λόγους, όσοι δε εξ υμών έχετε χρησιμοποιήσει αυτό, παρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθήτε από αυτό και μη χρησιμοποιήτε αυτό πλεόν, δια την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας»
Πάντως ο παπούλης είναι τουλάχιστον ειλικρινής. Λέει καθαρά πως... δεν γνωρίζει για τι πράγμα μιλάει, αλλά γνωρίζει τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα που προκαλεί αυτό το κακό πράγμα που δεν γνωρίζει!
Απλό ε; Βγαίνει νόημα όπως σε όλα της εκκλησίας! :)
...κι όμως, τελευταία αρχίζουν να γίνονται απλές οι εξηγήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ο αρχιεπίσκοπος γινόταν εθελοντής στο πείραμα "... Η μικτή νευροεπιστημονική-φιλολογική ομάδα ετοιμάζει μέσα στο 2010 ένα πείραμα, στο οποίο μια ομάδα εθελοντών φοιτητών θα κληθούν να διαβάσουν μια σειρά από επιλεγμένα κείμενα (του Μαρσέλ Προυστ, της Βιρτζίνια Γουλφ, του Χένρι Τζέημς κ.α.) και στη συνέχεια ο εγκέφαλός τους θα «σκαναριστεί» σε κάποιο νοσοκομειακό εργαστήριο για να «χαρτογραφηθούν» οι νευρολογικές επιπτώσεις της ανάγνωσης."
(Διαβάστε περισσότερα: http://ostria-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html#ixzz0loO8Z4Q1), τότε σίγουρα θα μαθαίναμε πολλά για τις "βουλές του κυρίου"