Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΑΥΓΗ: Δύο ρεπορτάζ για την στάση Κούγια...

Χθες, μετά την επιχείρηση του Αλέξη Κούγια να στήσει δίκη πολιτικών φρονημάτων, την κατασυκοφάντηση και εκφοβισμό -ανήλικων- μαρτύρων, την προσβολή στον νεκρό Αλέξη Γρηγορόπουλο, την κατηγορία προς τους συνηγόρους της οικογένειας Γρηγορόπουλου πως συμμετέχουν σε σκευωρία σε συνεργασία με μάρτυρες, την αναγόρευση του ΝΑΡ σε ακραία,  εξτρεμιστική. επικίνδυνη οργάνωση, την αθλιότητα της ανώνυμης επιστολής κ.λπ, θυμήθηκα το κατάπτυστο "διήγημα" του Ριζοσπάστη που "αθώωνε" τον Κορκονέα. και κάποιες από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει. Στο τέλος του ποστ, έλεγα πως ήμουνα περίεργος -ακόμα...- για το πως θα καλύψει ο Ριζοσπάστης τα παραπάνω... 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον Ριζοσπάστη τίποτα από αυτά δεν ήταν άξιο σχολιασμού! Ούτε μία επικριτική λέξη, πουθενά!


Υπό τον τίτλο "Διαταγή ακόμα και για βίαιη προσαγωγή αυτόπτη μάρτυρα" σφυρίζει αδιάφορα για την απαράδεκτη τακτική του συνήγορου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, αφού πουθενά στο άρθρο δεν ασκεί καμμία κριτική για αυτήν!
Από την πρώτη μέχρι την τρίτη παράγραφο, το ρεπορτάζ αναφέρεται στην κλήτευση του 17χρονου φίλου του Αλέξη και αυτόπτη μάρτυρα.
Στην 4η παράγραφο παρουσιάζει τον οχετό του Κούγια κατά του 17χρονου μάρτυρα χωρίς ο συντάκτης να ασκεί καμμία κριτική!
Στην 5η παράγραφο συνεχίσει την καταγραφή των προκλητικών απόψεων Κούγια κατά των μαρτύρων κατηγορίας χωρίς και πάλι καμμία κριτική!
Στην 6η παράγραφο τα ίδια!
Τέλος στις παραγράφους 7 και 8 παρουσιάζει την αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου!

Αντίθετα η ΑΥΓΗ υπό τον τίτλο "Δίκη φρονημάτων επιχειρεί να στήσει ο Αλ. Κούγιας"  προτάσσει την άθλια στάση του Κούγια τόσο στο ρεπορτάζ από τη δίκη, όσο και στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, "Σκοτώνουν" και πάλι τον Αλέξη!" ασκώντας δριμεία κριτική στην υπερασπιστική τακτική του!


Είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς αντίληψης των γεγονότων, πως, αυτό που η ΑΥΓΗ βάζει σαν τελευταίο μεσότιτλο στο ρεπορτάζ της δίκης (την προσαγωγή του 17χρονου μάρτυρα) είναι ο κύριος τίτλος του ρεπορτάζ στον Ριζοσπάστη. Αντίθετα, τίτλοι της ΑΥΓΗΣ και μεσότιτλοι είναι η αισχρή στάση Κούγια, ενώ για τον Ριζοσπάστη μεσότιτλος είναι μόνο το αίτημα Κούγια! 

Όπως το βλέπει ο καθείς...

1 σχόλιο: