Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ιδανικοί αυτόχειρες αλλά και πιόνια στη παγκόσμια σκακιέρα!

 Σκίτσο από το Ποντίκι

Είδα την Δευτέρα στην εκπομπή του Πρετεντέρη έναν από τους "οικονομικούς εγκεφάλους" επί Σημίτη, τον κ. Χριστοδουλάκη, (που τώρα διδάσκει κάπου στη Γερμανία τι; πως να διαλύσετε μια χώρα;)  να δηλώνει με απίστευτη βεβαιότητα ότι μετά τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης και την ενεργοποίηση του περιβόητου μηχανισμού στήριξης, τελειώσαμε με το ΔΝΤ κ.λπ. Ο Πρετεντέρης προσπάθησε να τον προστατέψει από την απίστευτη κοτσάνα που έλεγε, και του εξηγούσε πως άλλα έλεγε η απόφαση λέγοντάς του μάλιστα το κείμενό της στα αγγλικά! Παραδίπλα ο καθηγητής Τσακαλώτος προσπαθούσε να μην πάθει εγκεφαλικό από τον ισχυρισμό του τέως υπουργού!
72 μόλις ώρες μετά το αποτέλεσμα το ξέρετε. Πάμε με ελαφρά πηδηματάκια, έως άλματα εις τριπλούν, προς τα σαγόνια του ΔΝΤ...

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ  
Ερχεται την Δευτέρα το ΔΝΤ
thumb«Μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών αποφάσισα να στείλω τη Δευτέρα στην Αθήνα ομάδα του ΔΝΤ για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο, στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τέτοια βοήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
«Η ελληνική απόφαση να αναλάβει την πρωτοβουλία για ανάμειξη σε πρόγραμμα του Ταμείου συνάδει με τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι η οικονομική υποστήριξη από μέλη της ευρωζώνης πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα με την εμπλοκή του Ταμείου και τη δική του οικονομική βοήθεια», τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.
Η αποστολή αξιωματούχων του ΔΝΤ στην Αθήνα έχει στόχο να αποσαφηνίσει το ύψος του δανείου που πιθανώς να χρειασθεί η Ελλάδα, αλλά και να εξετάσει τις πολιτικές που ενδεχομένως να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, τόνισε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον.

Και αναρωτιέμαι στα αλήθεια. Εγώ ως παντελώς άσχετος με τα οικονομικά, έψαχνα μάταια να βρω κάποιον να μου πει γιατί πανηγυρίζει όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση και τηλεκατίνες/γραφιάδες φερέφωνα), αφού με το δικό μου μπακάλικο τεφτέρι το ταμείον παρέμενε μείον και μάλιστα πιο... μείον από πριν! Αυτοί οι τύποι είναι στα αλήθεια τόσο ανίκανοι ή απλά ΑΧΡΕΙΟΙ; Η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική, αφού το άλλοθι της ανικανότητας χρησιμοποιείται για να καλύψει το γεγονός πως πράσινοι και μπλε, ακολούθησαν -πιστά- συγκεκριμένη πολιτική, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων. 

Να δούμε και κάτι παλιότερο από την ΑΥΓΗ
Η χρηματιστηριακή κρίση απειλεί την οικονομία



«Η διαρκής, μέρα με τη μέρα, δραματική επιδείνωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με αφορμή τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια της Subprime αγοράς των ΗΠΑ, διαμορφώνει όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία" τονίζει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά. "Αυτή η κρίση", συνεχίζει ο Π. Λαφαζάνης, "μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις και για την Ελλάδα, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία έχει παραδοθεί στο έλεος των ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, αλλά και στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών και πολυεθνικών συμφερόντων.
Η διεθνής χρηματοπιστωτική, κρίση που έχει κύρια αιτία της μια απίστευτη συσσώρευση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια, μαζί με την αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία η οποία κυριαρχεί στις παγκόσμιες αγορές, καταδεικνύει τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αλλά και αναδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν να περιπέσει ο πλανήτης σε μια καταστροφική οικονομική κρίση, ανάλογη με αυτές του προηγούμενου αιώνα.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδας και οι εποπτικές αρχές εφησυχάζουν, είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα να ζήσει εφιαλτικές οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις από ενδεχόμενη μαζική φυγή κερδοσκοπικών κεφαλαίων, από την ανεξέλεγκτη και ληστρική υπερχρέωση των νοικοκυριών, αλλά και από τη 'φούσκα' που έχει διαμορφωθεί στις τιμές των ακινήτων".

Πότε τα είπε αυτά ο Λαφαζάνης; 18/12/2007 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2008!

Κι έρχομαι τώρα και αναρωτιέμαι... Αυτός ο Λαφαζάνης, (και όλη η αριστερά) προείπε 2,5 χρόνια πίσω το τι μας συμβαίνει τώρα. Τα πρασινομπλέ λαμόγια "καθηγητάδες" που διέλυσαν την χώρα, ούτε... 2,5 ημερών πρόγνωση δεν έχουν την εντιμότητα να κάνουν για να μην γίνονται τουλάχιστον ρόμπα ως οικονομικοί "επιστήμονες"... Και ο λαός, που θα φτύσει αίμα από εδώ και εμπρός, τι έκανε; Ψήφισε με 80 τόσο % τα λαμόγια που διέλυσαν το κράτος πουλώντας φούμαρα και ευημερίες με κλεμένα από το μέλλον μας χρήματα και πόρους!

Ιδανικοί αυτόχειρες λοιπόν και όχι απλώς θύματα κάποιας κακής πολιτικής ελίτ, όπως ισχυρίζεται η Λαζοπούλια σάτιρα του εξυπνόπουλου, γλύφοντας το κοινό της, αλλά και προστατεύοντας όσους "καταγγέλει" (αφού στις κρίσιμες στιγμές, αντί για μαύρισμα στις κάλπες στέλνει τον κόσμο για μαύρισμα στις παραλίες...).

'Οπως έστρωσες, έτσι θα κοιμηθείς!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

Το εξώφυλλο τα λέει όλα. "Στόχος είναι τα... ευρά" παραλλάσοντας το άσμα της Τζούλιας...

Έτοιμοι για νέο γύρο κερδοσκοπίας (Από Το Ποντίκι)
Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου – αναλυτή
Με την απόφαση των κρατών - μελών της ευρωζώνης να υποσχεθούν 40-45 δισ. ευρώ, ώστε να μην αφήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε επίσημη πτώχευση, φαίνεται να ηρέμησαν οι διεθνείς αγορές. Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Όμως το νέο θαύμα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τρίτο στη σειρά, δεν κράτησε αυτή τη φορά ούτε καν ένα 24ωρο. Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων κινήθηκαν ελάχιστα προς τα κάτω, ενώ το πολύτιμο ευρώ ανατιμήθηκε οριακά σε σχέση με το δολάριο.
Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη ήταν ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επιθετικής κερδοσκοπίας με επίκεντρο όχι μόνο το ελληνικό χρέος, αλλά κυρίως το ευρώ. Ενώ τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή ενός νέου κύκλου που αυτή τη φορά θα εκβιάσει τη χρησιμοποίηση του «μηχανισμού στήριξης» από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ

Η συνέχεια στο Ανεμογκάστρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου