Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το αυτόγραφο και τα μάτια σου, Γιωργάκη!

Με ανακλαστικά γατόπαρδου ο ΓΑΠ δήλωσε πως ΘΑ παραιτηθεί (μόλις χθες!) από το διοικητικό συμβούλιο του... φιλανθρωπικού ιδρύματος Saif al-Islam, που είχε ιδρύσει ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των TIMES του Λονδίνου. (πηγή: madata.gr) Στο άρθρο των Times αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον στρατηγό Καντάφι στη Λιβύη τον περασμένο Ιούνιο, με τον οποίο υπέγραψε στρατηγικό μνημόνιο για θέματα ενέργειας, κατασκευών και τουρισμού.

Εκείνο που δεν αναφέρει το άρθρο είναι πως ο σοσιαλισταράς μας ΓΑΠ είχε πάρει και... αυτόγραφο από τον Καντάφι! Το θυμάστε; Αν όχι, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να θυμήσω μια ακόμα στιγμή που αισθάνθηκα εθνικά υπερήφανος για την πρωθυπουργάρα μας, από το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ δείγμα δημοσιογραφικού αυνανισμού της εφημερίδας "Το Βήμα" δια χειρός της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη: Απολαύστε και ξεράστε ελεύθερα: 

(πηγή)
"Εκεί είναι στημένες οι δύο σκηνές του προέδρου κ. Μοαμάρ Καντάφι. Σε μια από αυτές υποδέχτηκε χθες τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Οι σκηνές από καραβόπανο, λευκές εξωτερικά και σε αποχρώσεις του πράσινου εσωτερικά, δεν είναι ακριβώς παραδοσιακές. Βεβαίως δεν λείπουν τα χειροποίητα σκουροκόκκινα χαλιά, που τις σκεπάζουν από άκρη σε άκρη, ούτε τα χαμηλά καθίσματα ή τα φανάρια που κρέμονται από την οροφή. Η σκηνή όμως διαθέτει υπερσύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα-στήλες («τουρκικής κατασκευής», όπως έσπευσαν να μας ενημερώσουν, καθώς οι Λίβυοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πείσουν τους Ελληνες συνομιλητές τους ότι θα προτιμούσαν ελληνικές επενδύσεις στη χώρα τους)
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχαν στηθεί τρεις ροτόντες διακοσμημένες με γαλλική φινέτσα. Εκεί ο πρόεδρος Καντάφι παρέθεσε το επίσημο γεύμα στον κ. Παπανδρέου και στους κκ. Χ. Παμπούκη , Γ. Πεταλωτή και Δ. Δρούτσα που τον συνόδευαν.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός είχε φέρει μαζί του μια μεγάλη φωτογραφία από τη συνάντηση στην Ελούντα με τον Ανδρέα Παπανδρέου , τον Φρανσουά Μιτεράν και τον Μοαμάρ Καντάφι και ζήτησε αυτόγραφο. Ο πρόεδρος της Λιβύης έγραψε «με εκτίμηση» στα αραβικά, ενδιαφέρθηκε για την υγεία της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου και άρχισε να διηγείται ιστορίες από εκείνη την εποχή.

Στο γεύμα οι δύο ηγέτες κάθισαν μόνοι τους στη μία ροτόντα και συζήτησαν όλα τα πολιτικά θέματα: Μεσανατολικό, Κυπριακό, σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, οικονομική κρίση. «Θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο την Ελλάδα» είπε ο κ. Καντάφι μέσω του βαθύφωνου μεταφραστή του.

Εξω από τη σκηνή η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία και ένα αεράκι που στροβίλιζε την άμμο στον αέρα. Στο εσωτερικό η θερμοκρασία φαίνεται ότι ήταν πολύ ευχάριστη καθώς το γεύμα- μια σπάνια κίνηση εκ μέρους του κ. Καντάφι προς Πρωθυπουργό άλλου κράτους- διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες και έβγαλε εκτός προγράμματος την ελληνική αποστολή.

Ο πρόεδρος Καντάφι ξεπροβόδισε με θερμά λόγια και ακόμα θερμότερο εναγκαλισμό τον κ. Παπανδρέου, όπως ακριβώς τον υποδέχθηκε.

Στη συνέχεια μπήκε μόνος του σε ένα κλειστό αυτοκινητάκι του γκολφ και αυξάνοντας ταχύτητα εξαφανίστηκε στο βάθος του προεδρικού κήπου." (Το Βήμα, 10/6/10)
{- Τι να χέσουν τα Άρλεκιν, ε; Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και ξερό ψωμί, ωρέ!}
- Το αυτόγραφο και τα μάτια σου Γιωργάκη... Τα αυτόγραφα των τέως πιάνουν τρελές  τιμές και σε λίγο καιρό, εσύ, ως πατριώτης...  ξέρεις, τι να σου λέω...

6 σχόλια:

  1. Μ' έφτιαξες! Αναδημοσιεύω ένα τμήμα με παραπομπή σ' εσένα βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυναίκα ήταν η συγγραφέας του πονήματος;
    Έτσι εξηγείται! Μπορεί η κυρία να ονειρευόταν μικρή να χαθεί στα στιβαρά μπράτσα αυτού του μελαμψού αρσενικού, κολλητού του λατρεμένου της Παπανδρέικου.
    (Ο άνθρωπος ήταν για το Δρομοκαείτειο από τότε. Ουδείς άνθρωπος με στοιχειώδες IQ θα το παρέβλεπε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxaxaxa καλά Ρήγα, είναι τέλειο! Τι να πω, έγραψε!... Σίγουρα, αν την άφηναν από το Συγκρότημα να γράψει περισσότερο, θα μας έλεγε με γλαφυρότητα και τί περιείχε αυτό το γεύμα (που σπανίως δίνει ο Καντάφι σε αρχηγό κράτους!)
    Κάτι του στυλ: Στο γεύμα, Νούβιοι βαστάζοι με καλλίγραμμα οπίσθια προσέφεραν στους καλεσμένους ψητό φασιανό σε μια σπάνια πιατέλα του 18ου αιώνα, ενώ ένα γλυκίγευστο, αισθησιακής υφής φουά γκρά συνόδευε την προσφερόμενη σαμπάνια. Η ηδονή μας απογειώθηκε όταν ο Πρόεδρος μάς ενημέρωσε ότι γευθήκαμε μερικά ποτήρια από τη σαμπάνια που είχε ανασυρθεί από το βυθό της Βαλτικής, από ένα ναυάγιο διακοσίων ετών! Πράγματι, όταν η σαμπάνια σερβιρίστηκε στα κολωνάτα ποτήρια βαυαρικής πορσελάνης, το μεθυστικό άρωμα μοσχομύρισε σε όλο το χώρο. «Τα μπουκάλια που φυλάσσονται στο βυθό της θάλασσας, κρατούνται σε καλύτερη κατάσταση ακόμα και από το καλύτερο κελάρι κρασιών στον κόσμο», δήλωσε ο βαθύφωνος οινοχόος του Προέδρου!

    τέλος αφήγησης... :)

    Υ.Γ. Ξέρω γιατί τα κάνεις Ρήγα αυτά, ζηλεύεις τη σκηνή του Προέδρου Καντάφι γιατί εμείς ρημάξαμε σε μλκ σκηνές τα καλοκαίρια από 'δω κι από κει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνα, τι κάθεσαι πουλάκι μου; Είσαι έτοιμη ρεπόρτερ για τον ΔΟΛ για να καλύπτεις τα ΓΑΠια (!) ταξίδια! :)

    -Λες να έχει τέτοιες... φροϋδικές ρίζες η ζήλια μου; :)

    @ Ανατολή... πάντως, αν το είχε γράψει άνδρας θα ήταν πιο kinky το ανάγνωσμα... Ίσως μάλιστα μας έλεγε περισσότερα για το τι κάνανε τα καυτά αγόρια στις 2,5 ώρες που έμειναν μόνα τους -με τον βαθύφωνο δραγουμάνο βεβαίως-βεβαίως...

    Το ξεφτίλισα, αλλά... είναι και για κάτι καλύτερο;

    Όχι μόνο το άρθρο σε στυλ "διάβασέ με" (ξέρουν οι παλιοί χαχαχαχα) αλλά και ο πρωθυπουργός που μαζεύει αυτόγραφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανησυχώ που κανείς δεν μου σχολίασε τα φούξια γράμματα! :):):)

    Τσάμπα πήγε η προσπάθεια για δημιουργία κλίματος;
    :P
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρήγα, πρώτον, βεβαίως προσέξαμε τα φούξια γράμματα, είναι εντελώς ροζ... όπως αρμόζει στο ανάγνωσμα! Δεύτερον, έχω εντυπωσιαστεί από την kinky περιγραφή σου στην Ανατολή, για τα καυτά αγόρια και τον βαθύφωνο δραγουμάνο!... Αντί να μου λές εμένα να πάω να καλύπτω τα ΓΑΠια ταξίδια στον ΔΟΛ, κοίτα και το δικό σου ταλέντο στην περιγραφή και πάμε μαζί να δούμε ποιόν θα προτιμήσουν. Ελπίζω να μας πάρουν και τους δυο μας για να γευτούμε μαζί τα ουρί -και ό,τι άλλο πρόσφορο- του Παραδείσου. Εγώ θα κρατήσω τον βαθύφωνο καθόσον μ' αρέσει η μουσική και το τραγούδι. Πάλι καλά να λες που δεν είναι καστράτο! :)
    Άντε και εις ανώτερα! χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή