Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Λεονταρισμοί και σφαλιάρες...

του Στάθη 
από την  
Ελευθεροτυπία

Μια αυτοπροσωπο-
γραφία του μακαρίτη Γουώρχολ πουλήθηκε για 12.800.000 δολάρια. Την ίδια ώρα (και) στο Ουισκόνσιν οι δημόσιοι υπάλληλοι (οι εκεί «διεφθαρμένοι» και «κοπρίτες») οδηγούνται στο σφαγείο της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών σωματείων - κάτι δεν πάει καλά εδώ, κάτι είναι «Σατυρικόν», κάτι παραπέμπει στη Ρώμη της παρακμής.

Φαίνεται ότι για την κατάρρευση του προϋπολογισμού στο Ουισκόνσιν φταίνε οι δάσκαλοι, οι ταχυδρομικοί, οι αστυνόμοι και οι οδοκαθαριστές! Το ίδιο στην Καλλιφόρνια, στην Αριζόνα, στο Τέξας, στην Ινδιάνα, στο Οχάιο κι όπου αλλού καταρρέουν οι προϋπολογισμοί! Σατυρικόν! 

«Η δημοκρατία ξεκοιλιάζεται» διαπιστώνει ο Τσόμσκι, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί (με τις κρυφοφάνερες ευλογίες Ομπάμα) κατηγορούν το 12% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ (τόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι) ότι «μαζί τα φάγανε» με τον Μίκυ Μάους και τον Ντάφυ Ντακ ενώ αντιθέτως οι πλούσιοι της χώρας, που απ' το 2008 έως σήμερα έχουν πλουτίσει πολύ περισσότερο, δυσπραγούν! 

Κάτι δεν πάει καλά εδώ, πάει παράλογα, πάει ανήθικα, Σατυρικόν.

Το ίδιο και στα καθ' ημάς! 

Πιάνεται ο Παπανδρέου στα πράσα, να λέει ψέματα, πιάνεται με το δάχτυλο στο γλυκό, «δεν είναι δάκτυλο» λέει ο Πεταλωτής, «δεν είναι γλυκό» γράφουν τα παπαγαλάκια - Σατυρικόν!

Κάτι δεν πάει καλά, πάει χειρότερα απ' όσον πήγε η Μέρκελ στο Αμβούργο ή πιθανόν στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης - Σατυρικόν και Σατυρικόν αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό κρατίδιο (πλέον) της Βαϋμάρης...

Σατυρικόν! Δεν αφήνουν τον Πρωτόπαπα να φάει, τον κράζουν! γιουχάρουν τον Παπανδρέου στη Θράκη και στη Γερμανία - Σατυρικόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου