Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος

σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου (πηγή)
από την Αυγή
 
Σημάδια πανικού εμφανίζει η κυβέρνηση. Τα απανωτά στραπάτσα και οι αποκαλύψεις του περασμένου δεκαημέρου, από τα 50 δισ. προς εκποίηση μέχρι την Εθνική και την Άλφα Μπανκ και τις αποκαλύψεις Στρος Καν για τον ρόλο του Γ. Παπανδρέου, επισφραγίστηκαν από την πανωλεθρία του Βερολίνου και οδήγησαν για πρώτη φορά την κυβέρνηση στην ομολογία ότι το Μνημόνιο απέτυχε και μαζί του όλες οι παραδοχές πάνω στις οποίες είχε στηριχθεί.

Σήμερα η κυβέρνηση ομολογεί ότι οι θυσίες στις οποίες υποβάλλει τους εργαζόμενους και η υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας σε βάθος γενεών δεν εγγυώνται θετική έκβαση. Και τί προτείνει; Τη συνέχιση και την ένταση της ίδιας αδιέξοδης πορείας. Μαζί με την ομολογία της αποτυχίας ήρθε το νέο Μνημόνιο 4 μέχρι το 2015. Τα δισεκατομμύρια έχουν γίνει στραγάλια. Από τα 15 πήγαμε στα 50 και από τα 50 στα 70 μέσα σε διάστημα ημερών. Και ο πρωθυπουργός καθησυχάζει τους πιστωτές ότι θα κάνουμε ό,τι ζητήσουν, τη στιγμή που η κυβέρνησή του ομολογεί ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Πώς απαντά σ' αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση; "Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα" σκέφτονται. Χθες ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "κουτσομπολιά" τις αποκαλύψεις Στρος Καν, τις οποίες η κυβέρνηση του έχει επιβεβαιώσει και επιτέθηκε στον Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το είδος της αριστεράς που χρειάζεται, πως είναι τόσο ανεύθυνος που τα έχει βάλει με τον καπιταλισμό και πως δεν έχει μέτωπο απέναντι στις μίζες. Κάπου εκεί τελειώνει η λογική και ξεκινάει το ΠΑΣΟΚ, θα σκεφτεί κανείς. Και όμως έχει συνέχεια. Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην πρόταση Τσίπρα να γίνει δημοψήφισμα για το γερμανικό σχέδιο, ώστε η Αθήνα να έχει ένα, το τελευταίο, διαπραγματευτικό χαρτί στην Ε.Ε. Απάντησε όμως αργότερα ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος, αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον πέντε φορές ότι το μέλλον είναι σκοτεινό και αβέβαιο, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση για δημοψήφισμα, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί, όπως διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του και ο ΓΑΠ.

Και αφού κατακεραύνωσε τον Τσίπρα, που ζητάει δημοψήφισμα, η κυβέρνηση, βγήκε μετά απο λίγη ώρα ο κ. Παμπούκης να εξαγγείλει δημοψήφισμα για το Ελληνικό. Και για όποιον σκεφτεί ότι ο κ. Παμπούκης δεν είναι πρωθυπουργός για να εξαγγέλλει τέτοιας σημασίας κινήσεις, να προσθέσουμε ότι κάλεσε και τους αρχηγούς των κομμάτων να τους ενημερώσει για τις επαφές του στο Κατάρ. Ίσως πρέπει να βιαστούν οι αρχηγοί να συναντήσουν τον πρωθυπουργό(;) Παμπούκη μπας και καταρρεύσει κάνας εμίρης και χάσουμε τους πελάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου