Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μουλάρι ο Αστραχάν

σκίτσο του Πάνου μαραγκού από το Έθνος
από την Αυγή
 

"Μέχρι κεραίας και με τόκο" θα πληρώσουν οι Έλληνες "με θυσίες" τα χρέη τους, επανέλαβε σε τρεις διαβαθμίσεις δουλικότητος ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στο ακροατήριο και στους συνομιλητές του στο Βερολίνο και στο Ελσίνκι. Αυτά ήθελαν να ακούσουν από τον βραβευμένο "άνθρωπό τους στην Ελλάδα", αυτά άκουσαν: Ότι δηλαδή δεν υπάρχει ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους, πλεονασμάτων κ.λπ., όλα αυτά που ακόμα και το ΠΑΣΟΚ έφτασε να παραδεχθεί εσχάτως, αλλά πως είμαστε ένοχη χώρα, ενόχων κατοίκων, που δικαίως τιμωρούνται για να εξιλεωθούν κατά την προτεσταντική αντίληψη.

Και το ζήτημα δεν είναι τόσο ότι είναι κωλοτούμπας ο πρωθυπουργός, άρα και μειωμένης αξιοπιστίας. Το πρόβλημα είναι ότι έχει προσδεθεί στο γερμανικό άρμα τόσο ερμητικά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, ούτε καν στους δικούς του. Το φατούρο που έφαγε ο Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και η μοιρολατρική στάση που κράτησε, είναι ενδεικτικά της κατάστασης απελπισίας στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.
 
Και με τον αστυφύλαξ...
 
"Η χθεσινή απεργία πιστεύω ότι ήταν πετυχημένη και η συγκέντρωση επίσης και δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά", είπε χθες ο πολύς Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο. "Και το θεωρώ θετικό και υγιές", συνέχισε, "διότι όχι μόνο δίνει σήμα και παρών, που σημαίνει ότι είναι αγωνιστικός, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση, από τη μεριά της, η οποία είναι αναγκασμένη και έχει πάρει όλη αυτή την πολιτική αυτόν τον χρόνο, έχει ένα ατού επιπλέον στις διαπραγματεύσεις που κάνει".

Αλλάζει το τροπάριο λοιπόν. Από τις "αναγκαίες και ώριμες μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν μας τις υπαγορεύει" περάσαμε στην "πολιτική που είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση".

Αφήστε που διαπίστωσε και "διαπραγματεύσεις"...
 
Τι 80, τι 90, τι 95...

Μέχρι προ ολίγων ημερών ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου μας "καθησύχαζαν" ότι "έχουμε κάνει το 90%-95%" αυτών που ζητούν ως γενική πολιτική ολόκληρης της Ευρωζώνης οι Γερμανοί. Προχθές όμως στο Ελσίνκι είπε ότι έχουμε κάνει το 80%. Έμαθε κάτι καινούργιο ή δεν θυμόταν τι έλεγε;


Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου