Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Δεν ξαναπληρώνω!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, πηγή)
του Θ. Μαράκη
από ISKRA

Μεταξύ σοβαρού και αστείου; Όχι! Εντελώς σοβαρά, όλοι γνωρίζουμε ότι το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για τα ΜΜΜ δεν ισχύει γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε πληρώσει!

Συγκεκριμένα το κράτος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού έχει αναλάβει την ευθύνη και αυτό είναι νόμος και όχι απλά ευθύνη, να επιδοτεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής σε ποσοστό 70%. Τα χρήματα για την επιδότηση έχουνε προβλεφτεί στα έσοδα του κάθε ετήσιου προϋπολογισμού και έχουν εισπραχθεί μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Και όπως όλοι γνωρίζουμε τα «υποζύγια» της φορολογίας είμαστε – ζωή να έχουμε – οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και τα πλατειά λαϊκά στρώματα. Είμαστε οι μόνοι που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την τσιμπίδα της εφορίας με τίποτα! Γιατί δεν έχουμε φοροαπαλλαγές, γιατί έχουμε φορολογικό συντελεστή μέχρι και 45%(!) όταν τα άνομα κέρδη του κεφαλαίου φορολογούνται –όσα τελικά καταφέρνουν να φτάσουν προς φορολόγηση – με 20%(!), γιατί δεν μας περισσεύουν να στείλουμε στην Ελβετία ,στη Κύπρο, κλπ, γιατί δεν ξέρουμε να φτιάνουμε εταιρείες φαντάσματα – «ofsore» κάπως έτσι τις λένε- γιατί…, γιατί είμαστε «μαλάκες»!!

Συγκεκριμένα στοιχεία από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ: Το 2006 πληρώσαμε στο κράτος, πέρα από τα εισιτήρια, 525. 890.000 ευρώ για να επιδοτήσει τα ΜΜΜ της Αττικής και από αυτά η κυβέρνηση έδωσε μόνο 130. 000.000(!). Το 2007 πληρώσαμε 502 εκατ. και δόθηκαν μόνο 132 εκατ.(!). Το 2008 πληρώσαμε 534 εκατ. Και δόθηκαν μόνο 135 εκατ.(!). Το 2009 610 εκατ. Και δόθηκαν μόνο 140 εκατ.(!). Συνολικά από το 2002 οι κυβερνήσεις παρανομώντας, δηλαδή παραβιάζοντας τις αποφάσεις του κρατικού προϋπολογισμού που είναι νόμος του κράτους, δεν κατέβαλαν το ποσό της επιδότησης, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έλλειμμα στα ΜΜΜ ύψους 2,5 δις ευρώ!!

Οι διορισμένες διοικήσεις εκτελώντας τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πήγανε για δανεικά -που αλλού;- στις τράπεζες με το τοκογλυφικό επιτόκιο του 10%, με αποτέλεσμα το τοκοχρεολύσιο να είναι γύρω στα 100 εκατ(!).

Εμείς έχουμε πληρώσει και γι αυτό είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι, οι κυβερνήσεις που παραβίασαν το νόμο του προϋπολογισμού είναι οι παράνομοι. Έχουμε καθήκον και δικαίωμα να μην θέλουμε να ξαναπληρώσουμε. Γιατί ξαναπληρώνοντας νομιμοποιούμε τους παράνομους κυβερνήτες, δίνουμε άφεση στις αμαρτίες τους και τους επιτρέπουμε να ξεπλένουν τις παρανομίες τους σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΜ και των επιβατών, των λαϊκών στρωμάτων! Τους εξοπλίζουμε με απύθμενο θράσος και τους επιτρέπουμε να αντιστρέψουν την πραγματικότητα για να βγάλουν παράνομη την καθ’ όλα νόμιμη διαμαρτυρία μας: ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Εσείς δεν πληρώσατε!!

Και κάτι που μου ήρθε προς το τέλος. Στην Ελβετία μάθαμε ότι οι μη φορολογούμενοι Έλληνες έχουνε κάτι ψιλά γύρω στα 600 δις από τις «οικονομίες τις αιματηρές» που έκαναν, δεν χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΜ στις μετακινήσεις τους για να γλυτώσουν το εισιτήριο, απέφευγαν να πληρώνουν φόρους κλπ για να μαζέψουν αυτά τα λεφτουδάκια για μια δύσκολη στιγμή! Το χρέος σας είναι 350 δις και στην Ελβετία έχετε 600δις! Λεφτά υπάρχουν, φτάνουν για να ξεχρεώσετε – εμείς δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί πάντα πληρώναμε- και περισσεύουν κιόλας για να δώσετε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δεν χρειάζεται να πουλήσετε την Ακρόπολη!!

Συμπέρασμα: Για να καλυφθούν τα ελλείμματα πρέπει να συλλάβουμε αυτούς που Δεν πληρώνουν πραγματικά χωρίς να το φωνάζουν, παριστάνοντας τους νομοταγείς και όχι εμάς το «Λαουτζίκο» που μπορεί με το δίκιο μας να φωνάζουμε: Δεν πληρώνω…, αλλά έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε, μέσα από τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και όχι μόνο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου