Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Βάσανα που 'χει η αγάπη!

σκίτσο του Πάνου Μαραγκού από το Έθνος
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Ούτε τα εισιτήρια δεν έβγαλε τελικά ο Παπανδρέου από τα ταξίδια του στη Γερμανία και στη Φιλανδία. Από την μεν Άγγελα Μέρκελ εξασφάλισε μόνο μια ταπεινωτική δήλωση κακιάς πεθεράς, ότι «η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της - το παρακολουθούμε με ικανοποίηση». Στο ίδιο πεθερικό μήκος κύματος (τι σύμπτωση!!) και η Φινλανδή πρωθυπουργός Μαρί Κιβινιέμι εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες της Ελλάδας και ζήτησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς «υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα».

Παγερές δηλαδή οι κυρίες, κι ας επιστράτευσε ο Γιώργος όλη του τη γοητεία. Και την πληρωμή των δανείων με τόκο υποσχέθηκε. Και την αναδιάρθρωση του χρέους αποκήρυξε, γιατί αυτό «έχει να κάνει με την αξιοπιστία μας απέναντι στους πιστωτές μας». Και τούμπες για τη μεταρρυθμιστική του αποφασιστικότητα έκανε. Και δάκρυα έχυσε για τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα - γιατί κατανοεί τον πόνο του ελληνικού λαού. Ενώ κατέπληξε την κυρία Κιβινιέμι με τη δήλωσή του ότι ώρες-ώρες του τη δίνει να διαδηλώσει κι ο ίδιος, επειδή δεν είναι «καθόλου ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν».

Κρίμα στα όνειρα και στις θυσίες του όμως. Συνεχίστε την καλή προσπάθεια -κατά του λαού σας...- ήταν η παγωμένη ανταμοιβή του από τις δυο κυρίες. Ούτε ένα χαμόγελο, ούτε μια υπόσχεση για φως στο βάθος του τούνελ, βρε αδελφέ. Μόνο χτυπήματα στην πλάτη του υπερήφανου παιδονόμου, που έχει το θάρρος να δέρνει τα άτακτα παιδιά και να βάζει τάξη στην τάξη. Κατά τα άλλα ακόμα και η επαιτεία της επιμήκυνσης πήγε στο συνολικό πακέτο του Μαρτίου -εν τη παλάμη και ούτω επιμηκύνωμεν.

Ουδέν πρόβλημα πάντως. Σύμφωνα με τη γραμμή του Μαξίμου, ο Παπανδρέου ταξίδεψε για να πείσει τις δυο κυρίες ότι «έχουν απέναντί τους µια υπεύθυνη κυβέρνηση… που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της». Το πιστεύετε; Πήγε να τις γοητεύσει ότι εξακολουθεί να είναι «ο άνθρωπός τους στην Αθήνα». Την ίδια στιγμή που ο Προβόπουλος ζητούσε νέα σκληρά μέτρα, ο Παπακωνσταντίνου ανακοίνωνε επικαιροποιημένη αγριότητα, ο Παπουτσής έδειχνε στο Σύνταγμα τι θα πει Ελλάδα και η χώρα συγκλονιζόταν από διαδηλώσεις, αυτός έπαιζε τον γόη των Αθηνών και το γητευτή των γηγενών. Βάσανα που 'χει η αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου