Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μας κοροϊδεύουν κοντρ λα μουτρ!..

σκίτσο του Στάθη από την Ελευθεροτυπία
του Δημήτρη Χρήστου
από την Αυγή

Η κρίση, της κρίσης ω, ρεζιλίκι! Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευή προς Σάββατο και ενώ από τα πρώτα λεπτά του δελτίου ειδήσεων του MEGA έως και η καθώς πρέπει Όλγα έτρεμε από αγανάκτηση για τον εξευτελισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τους τροϊκανούς, εδέησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απευθυνθεί στους κοιμωμένους Έλληνες για να διαμαρτυρηθεί για την απρέπεια. Και ποια ήταν η απρέπεια; Βιάστηκαν να πουν πρώτοι, ό,τι έπρεπε να ανακοινώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Διαδικαστικό είναι το θέμα. Το θέμα δεν είναι τι μας κάνουν; Είναι που φωνάζουν δυνατά “Τι σου κάνω μάνα μου!” Καταλάβατε; Αυτό είναι προσβλητικό! Κυρίως όμως είναι επικίνδυνο, γιατί μας παίρνουν χαμπάρι και στους καφενέδες. Και άμα σε πάρουν χαμπάρι στα καφενεία, δεν γλυτώνεις.

ΕΣΠΕΥΣΕ όμως ο πρόεδρος Γιώργος και τηλεφώνησε, μετά το μπρέκφαστ του Σαββάτου στις προϊστάμενες αρχές των τροϊκανών και διαμαρτυρήθηκε εντόνως, όπως μας πληροφόρησε ως αυτήκοος μάρτυς ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, την Κυριακή το βράδυ. Τι μπορεί να είπε ο κ. πρωθυπουργός της υπερήφανης αυτής πολιτικής, στους δανειστές; Μη μας κάνετε ζημιά, γιατί δεν θα βρείτε καλύτερους να τηρήσουν το Μνημόνιο που υπογράψαμε; Την αλήθεια θα έλεγε άλλωστε. Όλα αυτά που μας είπαν τα παιδιά των δανειστών, περιλαμβάνονται χαρτί και καλαμάρι στο Μνημόνιο! Πάντως το MEGA, στο δελτίο των οκτώ την Κυριακή, επιστράτευσε τον Εμμανουήλ Καψή για να μας καθησυχάσει. Δεν είναι τίποτε σοβαρό, μας είπε. Άλλωστε, προσέθεσε, καλό πράγμα είναι να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία διότι έτσι δεν θα μας κόψουν και άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις! Και μετά; Μετά ο Γιώργος τους κούφανε όλους απαγορεύοντας την πώληση ελληνικής γης, σε συσκευασία μεγαλύτερη των 50 κιλών! Πώς το λένε οι γαλλομαθείς; Μας κοροϊδεύουν κοντρ λα μουτρ...

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του 23 Μαΐου του 2010, ο Βρετανός ακαδημαϊκός και συγγραφέας Ντέιβιντ Χάρβεΐ απορούσε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα σταματούσε να πληρώνει τον ίδιο της τον πληθυσμό. Όλοι υποστηρίζουν ότι η παύση πληρωμών είναι αδύνατη. Αυτό που στην πραγματικότητα εννοούν είναι, ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τις τράπεζες, αλλά μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τους πολίτες. Με αυτούς τους όρους πρέπει να μιλάμε, γιατί διαφορετικά δεν κατανοούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι όπως όταν έχεις ένα χαλασμένο δόντι. Είτε το βγάζεις απότομα και σου προκαλεί πόνο για λίγο ή ζεις με αυτό και πονάς για είκοσι χρόνια”.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ μετά, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου ο ΣΕΒ και οι οικονομικοί υπουργοί, κατέληξαν, πως το μεγάλο διακύβευμα για την ελληνική οικονομία είναι η ανάπτυξη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, δεν δίστασε (τότε) να δηλώσει και να εισηγηθεί σε Παπακωνσταντίνου - Κατσέλη, πως η οικονομία και οι εργαζόμενοι δεν σηκώνουν άλλες περικοπές αμοιβών και νέους πρόσθετους φόρους! Δύο μήνες αργότερα ο πρωθυπουργός της χώρας μας, εξερχόμενος του ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου παρέστη στην εορτή για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης δήλωσε. «Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή. Δίνουμε αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τη δουλεία και κάθε είδους επιτήρηση». Συνεπέστατοι, φιλαλήθεις και υπεύθυνοι όλοι τους!

ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε αυτά τα ποσά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και δεν αναρωτιόμαστε γιατί το κάνουν. Και τώρα που δειλά-δειλά, θα εφαρμόζονται οι όροι του Μνημονίου για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιος θα το ανακοινώνει πρώτος! Να δεις που θα βιαστούν να πάνε σε εκλογές πριν μπούμε στα... χειροτερότερα, με βασικό επιχείρημα, αυτό που λέει ο ιμιτασιόν Ξανθόπουλος στη διαφήμιση του τηλεφωνικού καταλόγου. “Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου...”. Αν στον ελληνικό λαό έχει απομείνει εθνική συνείδηση και φιλότιμο και αν οι δυνάμεις απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου θέτουν υπεράνω όλων, τα συμφέροντα του τόπου και της κοινωνίας, τώρα είναι η ώρα της ενότητας και του πολιτικού αγώνα.

d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου