Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς...

Στην περιγραφή του BBC για τις πυρκαγιές στην βορειανατολική Αττική ακούσαμε το εξής:
"Στην Ελλάδα έχουν μπει σε έναν φαύλο κύκλο υπερθέρμανσης, Κάθε δένδρο που χάνεται είναι ένα φυσικό κλιματιστικό που η απώλειά του οδηγεί σε άνοδο της θερμοκρασίας που με την σειρά της φέρνει τέτοιες καταστροφές"












Αχ! Ποτέ δεν θα μας καταλάβουν αυτοί οι κουτόφραγκοι. Το λοβοτομημένο ανάδελφο κράτος μας, έχει φροντίσει "πριν πεινάσει". Πάνε ελάχιστες μέρες που η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επιτυχία του προγράμματος επιδοτούμενης αντικατάστασης των κλιματιστικών. 25000 κλιματιστικά λέει αγοράστηκαν έτσι. Πανηγύρι δηλαδή για τις Ιαπωνικές και άλλες κατασκευαστικές εταιρείες. Πανηγυρίζουμε κι εμείς για τον πακτωλό των χρημάτων που φύγανε στο εξωτερικό για να εισαγάγουμε τεχνητή δροσιά!

Οπότε; Τι; 150.000 στρέμματα λιγότερη βλάστηση στην Αττική; 150.000 στρέμματα περισσότερη καμμένη, μαύρη γη που θα υπερθερμάνει την περιοχή; Ε, και; Εμείς έχουμε 25.000 νέα κλιματιστικά, inverter παρακαλώ, που θα δουλεύουν στο φουλ στα τρύπια ενεργειακά σπίτια μας!

No problem ρε κουτόφραγκοι!

Μόνοι εμείς στον πλανήτη αναπτύξαμε ένα νέο δόγμα πυρόσβεσης! Οι φωτιές σβήνουν μόνο με εναέρια μέσα αποφάσισε κάποτε ο Λαλιώτης και διαλαλούν συνεχώς οι τηλεκατίνες. Οι -προφανώς- ηλίθιοι Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι που ρίχνουν το βάρος στις επίγειες δυνάμεις και έχουν ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ τις εναέριες, δεν ξέρουν! Είναι ηλίθιοι! Εμείς οι λοβοτομημένοι, αργυρώνυτοι, αργυραμοιβοί, εκφυλισμένοι Νεοέλληνες είμαστε οι έξυπνοι! Να και η απόδειξη.
Κοιτάξτε τις εστίες πυρκαγιών στη Μεσόγειο τις τελευταίες 3 μέρες













Πολλαπλάσιες οι εστίες στους κουτόφραγκους. Πολλαπλάσιες οι καταστροφές στους έξυπνους νεοέλληνες. Οι δικοί μας πάλι καπνοί φτάνουνε μέχρι την Αφρική παρά τις πολύ λιγότερες εστίες! Γιατί; Στην ΝΕΤ ακούσαμε πως μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες στην Πορτογαλλία. Κάηκαν λέει 2500 στρέμματα και στην μάχη είχαν ριχθεί 350 πυροσβέστες! Εμείς εδώ είχαμε 150 πυροσβέστες στη μάχη. Εκεί με ειδικά αντιπυρικά κράνη, ειδικές αντιπυρικές στολές, ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες, αντιπυρικά γυαλιά και γάντια και δύο αεροπλάνα. Εδώ με τίποτα από αυτά αλλά με 19 αεροπλάνα & ελικόπτερα! 2500 εκεί, 150000 εδώ τα στρέμματα της καμμένης γης... Τι σχόλιο να κάνεις;

"Πρώτα οι ανθρώπινες ζωές" είπαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι υπεύθυνοι (είναι μπροστά κι οι εκλογές...). Οπότε οι γραμμές άμυνας μπαίνουν γύρω από τις κατοικίσιμες περιοχές. Το δάσος; Ε, άστο να καεί! Άχρηστα δένδρα και θάμνοι είναι, ό,τι γλύτωσε από τις προηγούμενες φωτιές από το 77 και μετά, χάρις στις οποίες έχουν χτιστεί όλα αυτά τα αυθαίρετα με τα inverter κλιματιστικά που βλέπουμε δυό μέρες τώρα γύρω από την λίμνη Μαραθώνα...

Ουπς! Λίμνη; Πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή; Ουπς! Πρόβλημα!

ΔΙΟΞΙΝΕΣ!
Οι διοξίνες είναι μια οικογένεια χημικών ουσιών εξαιρετικά ύποπτη για καρκινογενέσεις, ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο και ανθεκτική στην βιολογική αποσύνθεση. Η ημιπερίοδος ζωής της, δηλαδή η μείωση στο 50% της αρχικής ποσότητας, διαρκεί 10 έως 30 χρόνια. Οι διοξίνες δεν διαλύονται στο νερό, αλλά είναι λιποδιαλυτές, συσσωρεύονται στους λιπώδεις ιστούς των ζωντανών οργανισμών και, μέσω της τροφικής αλυσίδας, καταφέρνουν να "πολλαπλασιάζουν" τις ποσότητές τους. (...) Βιοχημικές έρευνες έχουν δείξει πως οι διοξίνες δρουν ως ισχυρές «περιβαλλοντικές ορμόνες». Όπως και οι φυσικές ορμόνες, οι διοξίνες μπορούν να διαπεράσουν τη μεμβράνη των κυττάρων και να αλλάξουν τη δράση των γονιδίων που ρυθμίζουν τη διαδικασία της ανάπτυξης. Ακόμη και απειροελάχιστες συγκεντρώσεις διοξινών μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα των οργανισμών. Σε πειραματόζωα, η έκθεση σε διοξίνες έχει προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα τοξικολογικών επιπτώσεων. Μερικές απ' αυτές εμφανίστηκαν σε εξαιρετικά μικρές δόσεις διοξινών, της τάξης των λίγων τρισεκατομμυριοστών του γραμμαρίου. Στις επιπτώσεις αυτές συγκαταλέγονται η ενδομητρίωση και η ενίσχυση θηλυκών χαρακτηριστικών σε αρσενικά πειραματόζωα (πηγή:wikipedia)

Mετά τις πυρκαγιές του 2007 διαβάζαμε (π.χ. στην "Καθημερινή"):
--- η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Πολυξένη Νικολοπούλου - Σταμάτη: "Το ανησυχητικό είναι ότι οι διοξίνες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύονται στο λίπος των ζώων αλλά και των ανθρώπων, προκαλώντας μεταλλάξεις και τερατογενέσεις".
---Aμμωνία και φωσφορικά έως και πενήντα φορές πάνω από τις κανονικές συγκεντρώσεις που παρατηρούνται στα δένδρα και τα φυτά καθώς και βαρέα μέταλλα καταγράφηκαν στην τέφρα που σκεπάζει το χώμα στις καμένες εκτάσεις κατά τις μετρήσεις που διεξήγαγε στη Λακωνία επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Oπως εξηγεί στην «Κ» ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Νικολαΐδης, οι κάτοικοι των περιοχών οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην επαφή τους με τη στάχτη, να προσέχουν ιδιαίτερα να μην την εισπνέουν και να ανακατεύουν την τέφρα με το χώμα ώστε σε ενδεχόμενο πιθανής καταιγίδας να μην παρασυρθεί μολύνοντας έτσι γεωτρήσεις, πηγάδια και επιφανειακά ύδατα. "Δεν χρειάζεται να συμβεί ό,τι συνέβη στο χωριό Αγριάδες της Λακωνίας, όταν πριν από λίγες ημέρες μια δυνατή καταιγίδα μέτεφερε την τέφρα σε απόσταση έως και σαράντα χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα τη μερική ρύπανση των πηγών στην ευρύτερη περιοχή".

Χμ... Μάλιστα!

Για να δούμε βρε αδέλφια, την περιοχή που καίγεται από εχθές μέσω google earth:
















Ωχ... Αν δεν κάνω λάθος η λίμνη του Μαραθώνα, είναι ο ταμιευτήρας όλης της καμμένης περιοχής. Ή, για να το πω αλλοιώς, πέρα από τους αιωρούμενους ρύπους που έχουν πέσει ΗΔΗ μέσα στις λίμνη, με τις πρώτες βροχές θα καταλήξουν σε αυτήν, χιλιάδες τόνοι τέφρας με επικίνδυνες τοξικές ουσίες και, ανάμεσά τους, διοξίνες από την καύση πλαστικών μπουκαλιών καλωδίων, μουσαμάδων, λάστιχων, συσκευασιών, σκουπιδιών και όλων των άλλων στολιδιών που στολίζουμε τα περιαστικά μας δάση!
Δηλαδή, αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος, με βάση την απλή λογική, ο ταμιευτήρας από τον οποίο υδρεύεται μια πόλη 5.000.000 κατοίκων θα δεχθεί άγνωστες ποσότητες ιδιαίτερα τοξικών παράγωγων της οικοκαταστροφής που βιώνουμε δυό μέρες τώρα!

Δηλαδή η λογική (;), δεν δίνουμε την μάχη για να σώσουμε το δάσος, βάζοντας κύριο στόχο την διαφύλαξη των οικισμών, οδήγησε πέρα από το να καούν τα πάντα και στην βάσιμη "πιθανότητα" να γίνει μια τοξική σούπα η λίμνη από την οποία πίνουμε νερό! Με άκρως επικίνδυνα τοξικά, που συσσωρεύονται στα σώματα! Άρα; Τι;

Στο διάβολο τα δένδρα, έχετε κλιματιστικά συνέλληνες!

Νεράκι;



Υ.Γ. Όσο προχωράει η καταστροφή τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές για ύποπτους. Όπως το 2007! Και όπως τότε, ήδη ο ΛΑ.Ο.Σ. θύμισε στην κυβέρνηση να "ξαναθυμηθεί" τους τότε φανταστικούς υπεύθυνους και το θλιβερό Κ.Κ.Ε. μίλησε πάλι για τα σκοτεινά σχέδια καταπατητών. Και γιατί να μην συνεχίζουν την πολιτική αγυρτεία; Είναι τόσο πρόσφατη η εκλογική επιβράβευσή τους από τον "σοφό λαό" που θα ήταν παράδοξο να μην το κάνουν... Άλλωστε να και οι αποδείξεις! Βρέθηκαν λέει 4 γκαζάκια στα καμμένα! Συγκλονιστικό! Πρωτοφανές! Που ακούστηκε να υπάρχουν πεταμένα γκαζάκια (κι ό,τι άλλο φανταστεί κανείς) στα ελληνικά περιαστικά -κι όχι μόνο- δάση και τα εγκατελελλειμένα οικόπεδα! Άρα, ύποπτον! (Έλεεεος!) Οι του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ακόμα απλωτές απολαμβάνοντας την ενδοσκοπική βουτιά τους (αδιαφορώντας αν οι απλωτές αυτές τους οδηγούν στον πάτο κι όχι στην επιφάνεια), οι Οικολόγοι (ποιοι;) άφαντοι (μετά όπως και πριν) από τις ευρωεκλογές, ο Παπανδρέου προετοιμάζεται για την βόλτα του στα καμμένα την επαύριο του σβυσίματος για να πει πάλι κάτι αναλόγου ευφυίας με το ιστορικό "αυτά εδώ είναι όλα καμμένα, ε;" που είχε πει στην κατάμαυρη Ηλεία, κι ο Καραμανλής προβληματίζεται σοβαρά για το αν θα φορέσει το χακί στρατιωτικό μπουφάν αλά Μπους όπως το 2007, ή ένα απλό κοστούμι χωρίς γραβάτα αλά Ομπάμα... Ωιμέ!

Υ.Γ.2 Κάνω copy paste τα όσα έγραφα 2,5 μήνες πριν εδώ με τίτλο "επικίνδυνοι σαλτιμπάγκοι":
Και ακόμα είναι στη θέση τους... Κι αύριο μεθαύριο θα τους ξαναψηφίσουν...
Γιατί όλα τα 'χουνε σωστά καμωμένα...
Μήπως δεν έχουν καθαρισθεί οι πυροσβεστικοί δρόμοι; Μήπως δεν έχουν καθαρισθεί τα δάση από τα φυσικά ή ανθρωπογενή "προσανάματα"; Δεν έχουν ελεχθεί οι κρουνοί, δεν γεμίσανε οι δεξαμενές; Οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες που ακόμα διαδηλώνουν για τα στοιχειώδη δεν (ξανα)πήραν υποσχέσεις ικανοποίησης αιτημάτων τους για όσους από αυτούς επιζήσουν μετά τον Σεπτέμβρη; Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν εξοικειωθεί με τις τοπικές μορφολογικές συνθήκες εδαφών και ειδών; Δεν έχουν μελετήσει "σε βάθος" ποια τμήματα των δασών είναι πιο πυρογενή για να προ-χαραχθούν οι γραμμές άμυνας; Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι πάλι σε "ετοιμότητα" όπως το... 2007; Δεν είναι όλα έτσι όπως έπρεπε να ήταν;
Τα μηνύματα από Καλιφόρνια χτυπήσανε το καμπανάκι... Ας ελπίσουμε φέτος να λυπηθεί τούτο τον τόπο ο... στρατηγός άνεμος.
Γιατί, ποιος αντέχει να βλέπει νέες καμμένες-ερημοποιημένες εκτάσεις, νέα εγκλήματα απέναντι σ' ό,τι μας συντηρεί, νέα στέρηση πόρων ζωής για τους επόμενους και... (πάλι) ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, Κακλαμάνηδες, κυβερνητικούς, Λαζόπουλους & Εισαγγελάτους να μιλούν για συνωμοσίες με τις σημαιούλες να κυματίζουν στα δελτία αποβλάκωσης με υπότιτλους "στόχος η Ελλάδα"...


ΥΓ3 Στις πρωινές εκτιμήσεις προστέθηκε μια... καμμένη Πάρνηθα.













Από 120.000 στρέμματα το μεσημέρι, φτάσαμε ήδη στις 150.000 (για κατανόηση μεγεθών...25.000 ήταν τα καμμένα στρέμματα της Πάρνηθας το 2007).
Και η υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη να δηλώνει μεγαλοπρεπώς πως "πρέπει να αγοράσουμε έναν μεγάλο στόλο από αεροπλάνα για να μην ξαναγίνει αυτό το κακό!".

Αποκλείεται να είναι τόσο κυνικοί πορτοφολάδες. Απλώς είναι ηλίθιοι!


Υ.Γ.4 Ο δήμαρχος Μαραθώνα ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό εσωτερικών γιατί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του, δεν στάλθηκαν κάποια εναέρια μέσα στην περιοχή. Η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου σοκάρει! Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα (Μέγα 20:27) ο υπουργός είπε πως "μπέρδεψαν τις περιοχές"
Σοκ και δέος μπροστά στο απύθμενο της βλακείας!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το blog σου, αλλά έχει καιρό να ενημερωθεί. Φταίει η καταραμένη η... πρεσβυωπία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή