Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

250-700.000.000 πρόσφυγες στα επόμενα 40 χρόνια!

"Oι κλιματικές αλλαγές θα αναγκάσουν, τις προσεχείς δεκαετίες, εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες και από ξηρασία και απαιτείται νέος σχεδιασμός για τη μαζική μετανάστευση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες.

Για να σωθούν οι πληθυσμοί αυτοί από τις φυσικές καταστροφές που θα επιδεινωθούν και θα απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα, απαιτούνται κεφάλαια, αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών,το πανεπιστήριο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και την ανθρωπιστική οργάνωση CARE Ιnternational.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2010 ο αριθμός των ανθρώπων που θα μετακινηθούν για τους λόγους αυτούς θα αυξηθεί από 25 σε 50 εκατομμύρια και μπορεί να φθάσει στα 700 εκατομμύρια ώς το 2050. Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (IOM) κάνει μια ενδιάμεση εκτίμηση για περίπου 250 εκατομμύρια.

Στην έκθεση με τίτλο "Αναζητώντας ένα Καταφύγιο", που εκπονήθηκε ύστερα από μελέτες σε 23 χώρες, αναφέρεται ότι η μετανάστευση και η εγκατάλειψη των εστιών τους από τους κατοίκους εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών μπορεί να εξελιχθεί σε ένα χωρίς προηγούμενο φαινόμενο."Τις προσεχείς δεκαετίες, οι κλιματικές αλλαγές θα υποκινήσουν ή θα αναγκάσουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας ασφάλεια και τα αναγκαία προς το ζην" επισημαίνει η έκθεση."

Απόσπασμα από άρθρο της ΑΥΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου