Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Το βαθύ μαύρο του αθέατου κόσμου…

Τυχαία είδα σε φόρουμ στο διαδίκτυο τον εξής τίτλο: “Κ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ: ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ”!!! Αναζήτησα την εκπομπή για να δω τι ακριβώς ειπώθηκε αλλά και γιατί ξαφνικά ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος άφησε τις έρευνές του για φαντάσματα, ξωτικά, μάγια κι εξωγήινους κι ασχολήθηκε με το θέμα των μεταναστών...

Τη βρήκα, λοιπόν, την εκπομπή (“Αθέατος κόσμος”, Τρίτη 16/06/09) και μεταφέρω εδώ τα όσα εξωφρενικά ειπώθηκαν:
Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή ο νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, προς μηνός είχε επισκεφθεί την περιοχή του εφετείου (Σωκράτους) μετά από πρόσκληση του κ. Χαρδαβέλλα. Κάποια στιγμή είδε στο εφετείο τον Θανάση Κούρκουλα, μέλος της κίνησης “Απελάστε τον ρατσισμό” και της επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο τελευταίος, τον πλησίασε, του συστήθηκε και του εξέθεσε τα προβλήματα των μεταναστών που μένουν υπό άθλιες συνθήκες στο εφετείο και κάποια αιτήματα, όπως π.χ. παροχή νερού για λόγους υγιεινής κ.α. Ο κ. Σγουρός είπε πως θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον δήμο Αθηναίων για να δουν τι μπορεί να γίνει... Την επόμενη μέρα, Σγουρός, Χαρδαβέλλας και δύο υγειονομικοί υπάλληλοι πάνε στο εφετείο. Έπειτα από προειδοποιήσεις καταστηματαρχών «να μην πάμε μέσα γιατί θα φάμε πέτρες στο κεφάλι», ο κ. Σγουρός προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Θανάση Κούρκουλα, λόγω της επαφής του με τους μετανάστες, αλλά χωρίς επιτυχία. Τελικά, αφού δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τον Θ. Κούρκουλα, Χαρδαβέλλας και Σγουρός μπαίνουν στο εφετείο και χωρίς κανένα πρόβλημα, (ούτε... πέτρες στο κεφάλι!), κάνουν το ρεπορτάζ...

Αυτά είναι τα γεγονότα, όπως τα μετέφερε ο ίδιος ο νομάρχης στην εκπομπή. Σε όλα αυτά συμφώνησε και ο Θανάσης Κούρκουλας.

Πώς τα παρουσίασε ο “δημοσιογράφος-ερευνητής” της δράσης των UFO και λοιπών φαντασμαξωτικών;
Ότι ο ίδιος και ο νομάρχης Αθηνών χρειάστηκαν να πάρουν «έγκριση από τον κύριο Κούρκουλα», «τρελάθηκα όταν είδα τον κύριο νομάρχη να προσπαθεί να πάρει έγκριση από τον κύριο Κούρκουλα» (Θ. Κούρκουλας. «Έγκριση προσπαθούσατε να πάρετε κύριε Σγουρέ;» Γ. Σγουρός: «Όχι, όχι τηλέφωνο…») και ότι ο Θανάσης Κούρκουλας παίζει τον ρόλο του «κουμανταδόρου», «ελέγχει την κατάσταση εκεί μέσα» και είναι «αρχινονός» του εφετείου!

Στην οφθαλμοφανή απάτη του “δημοσιογράφου” αντέδρασε ο κ. Κούρκουλας ("Έλεος, κύριε Χαρδαβέλλα", φώναζε εις μάτην...) αλλά, μην ξέροντας τα τηλεοπτικά κολπάκια της τηλεκατινίασης, βρέθηκε και... χαμένος.

Βλέπετε, ο ίδιος ο κ. Σγουρός, (που όπως είπε ο Θ. Κούρκουλας, τον χαρακτήρισε «πορτιέρη του εφετείου»!) παρά το ό,τι, όσα είπε, διέψευδαν τον παρουσιαστή, στη συνέχεια είπε:
“Και το θέμα όλο πιο είναι; Πώς εσείς τότε μου λέγατε θα με βοηθήσετε για να μπούμε μέσα , ένα το κρατούμενο, και δεύτερον, ποιες είναι οι επαφές οι δικές σας με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πετάνε τις πέτρες; Άρα λοιπόν ο κύριος Χαρδαβέλλας πολύ σωστά μίλησε, εγώ με κάθε ειλικρίνεια μίλησα, εσείς κάνετε μια λάθος πολιτική εκτίμηση στην οποία νομίζετε, ότι όλο το πρόβλημα αναγάγεται σε εσάς! Κανένα πρόβλημα με εσάς! (…) Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η παραβατικότητα; Πορνεία! Τι λέτε εσείς ας πούμε που εκδίδουνε 15χρονα χωρίς να έχουνε άδεια, χωρίς τίποτα;” (!!!)

Αλλά ο Θ. Κούρκουλας (υποκλίνομαι στην υπομονή του) είχε και το υπόλοιπο πάνελ να αντιμετωπίσει...
Ο Κυριάκος Βελόπουλος (βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.), αγανακτισμένος από την “αποκάλυψη”, φώναζε «Θα τρελαθούμε εδώ μέσα! Πήρε άδεια ο δημοσιογράφος από πολίτη για να κάνει ρεπορτάζ! Απίστευτο!» κι έλεγε τα δικά του παρανοϊκά: «ο χριστιανισμός ήταν στη Συρία από το μηδέν προ Χριστού, από το μηδέν, το δέκα, το εκατό!» αλλά... έχασε τις εντυπώσεις καθώς οι άλλοι καλεσμένοι του κ. Χαρδαβέλλα τον υπερκέρασαν από... πολύ ακροδεξιά!...
Η Θέμις Σκορδέλη, (κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα!), αφού είπε στην αρχή για τον Θ. Κούρκουλα «είναι ο υπεύθυνος που χρειαζόσασταν την άδεια για να μπείτε στο εφετείο απ’ το σύριζα» (άρα γνώριζε από πριν την… αποκάλυψη του Χαρδαβέλλα…), μίλησε για «φασισμό του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α», αναρωτήθηκε «γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο Κούρκουλα τι σημαίνει ρατσισμός ενατίον των Ελλήνων και ελληνοφοβία που μας έχει επιβάλει από τον Νοέμβρη και μας έχει τρελάνει το σύριζα» (sic), για να φτάσει στο τέλος να πει: «Πρέπει η συμμορία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α…», (ο Θ. Κούρκουλας διαμαρτυρήθηκε, σηκώθηκε να φύγει, ο Χαρδαβέλλας της είπε πως δεν έχει δικαίωμα να λέει συμμορία ένα εκλεγμένο κόμμα στη Βουλή, οπότε η καλεσμένη του το επαναδιατύπωσε σε…) «πρέπει να σταματήσουν τα κόμματα της αριστεράς να δυναμιτίζουν την κατάσταση», κ.λπ., κ.λπ.
Ο Γιάννης Λαϊνιώτης από την Πάτρα, (πρόεδρος της οργάνωσης “Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ”), που στις 11/06/09 είχε απειλήσει στον ραδιοσταθμό “Ιόνιον FM” πως «θα μπούμε στο καταυλισμό και θα τα σπάσουμε όλα» (http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=29329&Narea=) και στον ΣΚΑΪ Πάτρας «αν θέλουν να χυθεί αίμα, αυτό θα γίνει. Ας τολμήσουν να μην προχωρήσουν για να χυθεί αίμα» (http://www.skaipatras.gr/patra/modules.php?name=News&file=article&sid=1434), είπε πως οι λαθρομετανάστες έχουν πολλά λεφτά από την διακίνηση ναρκωτικών, πως μετακινούνται με μερσεντές κι άλλα πολυτελή αυτοκίνητα λαθρέμπορων, ότι τράκαρε με αφγανό μετανάστη που δεν είχε δίπλωμα και του έδωσε «1800 ευρώ σε 50ευρα για να φτιάξω το αυτοκίνητο» πως «ανοίγουν τα σακκάκια τους και μέσα έχουν θήκες με δόσεις», κ.λπ.!
Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς αναφερόμενος στα πολλά άτυπα μέρη προσευχής των μουσουλμάνων μεταναστών είπε «άλλο η ανεξιθρησκεία και άλλο η μεδοθευμένη δημιουργία εστιών» για να επαναλάβει φωναχτά ο Χαρδαβέλλας «άρα λοιπόν μιλάτε, για μεθοδευμένη δημιουργία εστιών!»


Στην εκπομπή βγήκαν και “αγανακτισμένοι πολίτες”,
όπως η Γεωργία Λαϊνιώτη (μέλος κι αυτή της οργάνωσης ‘Η πόλις εάλω’) που είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ Πάτρας «εμείς θα φέρουμε μπουλντόζες και θα γκρεμίσουμε τον καταυλισμό»(http://www.skaipatras.gr/patra/modules.php?name=News&file=article&sid=1434)
ο Νίκος Μαρούδας που προειδοποίησε πως "θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας",
o Γιάννης Λαϊνιώτης (κάτοικος Πάτρας, συνονόματος του παραπάνω προέδρου ή έγινε λάθος στις κάρτες; ) που είπε «έχουν δεχθεί επιθέσεις ακόμα και παιδιά» κ.λπ., κ.λπ.

Τέλος, να σημειώσω πως, όπως είπε ο Θανάσης Κούρκουλας, στη προηγούμενη εκπομπή του Χαρδαβέλλα για τους μετανάστες, είχε προσπαθήσει να "βγει στον αέρα" για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη αλλά το επιτελείο της εκπομπής δεν τον άφησε. Αντίθετα -σε εκείνη την εκπομπή- βγάλανε στον αέρα τον νεοναζί αργηγό της “Χρυσής Αυγής”, Νίκο Μιχαλολιάκο!

Τώρα θα μου πείτε, γιατί αφιερώνω τόσο χρόνο και χώρο σε μια εκπομπή, όπως ο "Ο αθέατος κόσμος"; Γιατί έκατσα και είδα την εκπομπή-εμετό του Χαρδαβέλλα, που από το πολύ ρεπορτάζ στην ομίχλη βρέθηκε να κολυμπά στον αθέατο υπόνομο της ακροδεξιάς;...

Γιατί -για όσους είχαν αμφιβολίες- φαίνεται πια καθαρά πως όλοι αυτοί οι τύποι της τηλεκατινίασης δεν είναι μόνο φαιδροί καιροσκόποι. Πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και βραδυνά αποχωρητήρια έχουν πετάξει τις μάσκες, μεθυσμένα από την άνοδο των -μονίμως καλεσμένων τους- ακροδεξιών στις ευρωεκλογές.

Είναι ε-πι-κίν-δυ-νοι! Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα χωρίς απάντηση! Το αυγό του φιδιού επωάζουν, και τα ραγίσματα στο κέλυφοςείναι πια ορατά! Η ιστορία υπάρχει και διδάσκει...

...

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του επίμαχου σημείου της εκπομπής:


Δ. Χαρδαβέλλας «Θα σας περιγράψω ένα γεγονός για να δείτε που έχουμε φτάσει. Πριν από 3 Κυριακές δίνω ένα ραντεβού με τον κύριο Σγουρό απέναντι από το εφετείο που μένουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, για να μπούμε μέσα.(…) Μου λέει, νομάρχης τώρα, πρέπει να πάρουμε κάποιον άνθρωπο τηλέφωνο για να μπούμε μέσα, γιατί αν δεν πάρουμε την έγκριση του ανθρώπου αυτού, ο οποίος ελέγχει την κατάσταση, δεν θα είμαστε και τόσο ασφαλείς. Και τρελαίνομαι εγώ! Ο νομάρχης αττικής, πρέπει να τηλεφωνήσει σε κάποιον ιδιώτη ‘χι’, ο οποίος είναι άραγε εκεί πέρα τι; Κουμανταδόρος; Ο κύριος…» και δείχνει τον Θ. Κούρκουλα!
Θ. Κούρκουλας «Είναι κρίμα, είναι κρίμα…Αυτό είπατε κύριε Σγουρέ στον κύριο Χαρδαβέλλα;»
Γ. Σγουρός «Θα μιλήσω, θα μιλήσω μόλις ολοκληρώσει» (ακολουθούν διαπληκτισμοί)
Δ. Χαρδαβέλλας. «Λέω ακριβώς πως έγινε το επεισόδιο… Μου δίνει την αίσθηση πως υπάρχει ένας άνθρωπος που ελέγχει την κατάσταση εκεί μέσα και προσπαθούμε να τον βρούμε στο τηλέφωνο, αλλά δεν τον βρίσκουμε και λέμε πάμε μέσα! Τι, θα περιμένουμε τώρα τον κύριο να μας επιτρέψει και να τους ηρεμήσει; Που; Στο κτήριο του εφετείου για να μπούμε με τον νομάρχη;…» Διαμαρτύρεται πάλι ο Θ. Κούρκουλας, διαπληκτίζεται με τον Κ. Βελόπουλο του ΛΑ.Ο.Σ. και ωρυόμενος ο Χαρδαβέλλας φωνάζει:
Δ. Χαρδαβέλλας «Θα μιλήσετε! Εγώ θέλω να περιγράψω όλη την κατάσταση για να δούμε που έχουμε φτάσει! Αν πρόκειται δηλαδή ο νομάρχης να παίρνει τηλέφωνο τον κύριο Κούρκουλα»
Θ. Κούρκουλας. «Το περιγράφεται με τον δικό σας τρόπο κύριε»
Δ. Χαρδαβέλλας. «‘Ετσι έγινε! Κύριε νομάρχη λέω τίποτα που δεν ισχύει;»
Γ. Σγουρός «Όχι, όχι ακριβώς έτσι έγινε»!!!
(ακολουθούν διαπληκτισμοί)
Δ. Χαρδαβέλλας. «Το θέμα μας είναι πως Σάββατο πρωί πρέπει να πάρουμε έγκριση από τον κύριο Κούρκουλα που (νέοι διαπληκτισμοί) Εγώ έχω τρελαθεί όταν βλέπω τον κύριο νομάρχη να προσπαθεί να πάρει έγκριση από τον κύριο Κούρκουλα»
Θ. Κούρκουλας. «Έγκριση προσπαθούσατε να πάρετε κύριε Σγουρέ;»
Γ. Σγουρός: «Όχι, όχι τηλέφωνο…»
Θ. Κούρκουλας «Άρα όχι έγκριση κύριε Χαρδαβέλλα! Έλεος επιτέλους! Έλεος!»
Δ. Χαρδαβέλλας (έξαλλος ουρλιάζει) «Γιατί να σας πάρει κύριε τηλέφωνο; Για να σας πει καλημέρα; Για να σας πει καλημέρα; Μου λέτε έλεος εμένα;»
(διαπληκτισμών συνέχεια…)
Θ. Κούρκουλας «Γιατί την προηγούμενη μέρα είχαμε συναντηθεί με τον κύριο Σγουρό…»
Γ. Σγουρός (προς Θ.Κούρκουλα.) «Είσαι λάθος! Προκαλείς χωρίς λόγο!» (!!!) (νέοι διαπληκτισμοί)
Δ. Χαρδαβέλλας (ουρλιάζοντας) «Είπε θα πάρουμε τον Κούρκουλα τηλέφωνο για να μπούμε μέσα! Τι είναι αυτό;»
Θ. Κούρκουλας «Γιατί κύριε Χαραβέλλα, εγώ έχω επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί προσπαθούνε να βρούνε νερό για να κάνουν καθαριότητα, τα ξέρει ο κύριος Σκιαδάς, προσπαθούνε να βρούνε σίτιση…»
Λ. Σκιαδάς «Ναι αλλά όπως το παρουσιάζει ο κύριος Χαρδαβέλλας, έχει…»
Θ. Κούρκουλας «…και την προηγούμενη μέρα κύριε Χαρδαβέλλα έτυχε να είμαι εκεί την ώρα που ήρθε και ο κύριος Σγουρός. Πήγα με ένα χαμόγελο και τον χαιρέτησα και του λέω, γεια σας, σας γνωρίζω, εδώ υπάρχουνε άνθρωποι με πολύ σημαντικό πρόβλημα! Δεν έχουν νερό να καθαρίσουν… Και μου λέει ο κύριος Σγουρός, αφήστε τη συνάντηση αυτή, μην της δώσετε δημοσιότητα, θα κοιτάξω να δω τι θα κάνω για να βρω νερό! Και την επόμενη μέρα πηγαίνετε μαζί και παρουσιάζετε στην εκπομπή σας κύριε Χαρδαβέλλα, το θέμα του εφετείου με έναν τρόπο όπου ας πούμε αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι το μόνο που θα είχαν να κάνουν είναι να σηκωθούν να φύγουν ή να τους πετάξουν έξω γιατί είναι βόμβα δημόσιας υγείας, που έλεγε ο κύριος Σγουρός, και ούτε μισή λέξη για το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα λύσουνε το πρόβλημα της στέγης…»
Δ. Χαρδαβέλλας «Τελεία! Βάλτε το βίντεο σας παρακαλώ για αυτά που λέει ο κύριος Κούρκουλας, διότι μου λέει εμένα τώρα πως έκανα ένα βίντεο προβοκατόρικο για τους ανθρώπους που ζούνε εκεί πέρα, που εγώ έχω δώσει μάχη για τους ανθρώπους αυτούς…»
Θ. Κούρκουλας «Γιατί δεν μας καλέσατε κύριε Χαρδαβέλλα;» (διαπληκτισμοί)
Δ. Χαρδαβέλλας «Τι είστε εσείς κύριε; Τι είστε εσείς κύριε;» (!!!)
Κ. Βελόπουλος «Τι εκπροσωπείς; Ποιος είσαι;»
Θ. Κούρκουλας «Είμαι μέλος της κίνησης "απελάστε τον ρατσισμό"…»
Κ. Βελόπουλος «Άντε πάλι! Δέκα άτομα!»
Θ. Κούρκουλας «…και το ξέρει ο κύριος Σγουρός και την συγκεκριμένη μέρα που με τον συγκεκριμένο τρόπο κάνατε την εκπομπή σας αυτή, πήρα τηλέφωνο για να σας εξηγήσω αυτά που προσπαθώ να εξηγήσω και τώρα, αλλά οι συνεργάτες σας δεν με πέρασαν στον αέρα και πέρασαν τον κύριο Μιχαλολιάκο της "χρυσής αυγής" για να λέει αυτά τα οποία λέει η "χρυσή αυγή". Αυτό έγινε!»
Κ. Βελόπουλος «Θα τρελαθούμε εδώ μέσα! Πήρε άδεια ο δημοσιογράφος από πολίτη για να κάνει ρεπορτάζ! Απίστευτο!»
Δ. Χαρδαβέλλας (προς Σγουρό). «Έπαιρνες τηλέφωνο και γιατί;»
Γ. Σγουρός «Δέκα φορές! Για να μπούμε μέσα για να μην φάμε πέτρες»
Δ. Χαρδαβέλλας (σε εντελώς έξαλλη κατάσταση) «Τότε τι μου λέτε εμένα έλεος και έλεος; Έγκριση δεν είναι αυτό;»
Ακολουθεί το βίντεο…
Τελειώνει το βίντεο (που είναι ακριβώς όπως το περιέγραψε ο Θ. Κούρκουλας) κι αρχίζει ένα λογύδριο ο Δ. Χαρδαβέλλας
Δ. Χαρδαβέλλας. «Έδειξα αυτό το βίντεο, σε απάντηση των όσων είπε ο κύριος Κούρκουλας. Κύριε Κούρκουλα ακούστε να σας πω. Ο κάθε ένας από εμάς που εκτίθεται δημόσια, έχει την ιστορία του. Και την ξέρετε όλοι σας την ιστορία και την δική μου! Δεν επιτρέπω λοιπόν σε κανέναν Κούρκουλα, μα σε κανέναν Κούρκουλα, να αμφισβητήσει την ανθρώπινή μου ευαισθησία, τους αγώνες που έχω κάνει 40 χρόνια στη δημοσιογραφία για τέτοιες ιστορίες και να μου λέτε ότι ετοίμασα ένα βίντεο προβοκατόρικο, εναντίον αυτών των ανθρώπων»
Θ. Κούρκουλας. «Δεν σας είπα αυτό!»
Δ. Χαρδαβέλλας. «Αυτό μου είπατε! Και με προκαλέσατε! Διότι μου είπατε έλεος κύριε Χαρδαβέλλα»
Θ. Κούρκουλας. «Το έλεος σας το είπα όταν με κατηγορούσατε…»
Δ. Χαρδαβέλλας. «Δεν έχω τίποτα μαζί σας. Είμαι δίπλα σας εφόσον αγωνίζεσθαι, όπως είπατε, για να έχουν νερό, για να έχουν περίθαλψη… Δίπλα σας!»
Θ. Κούρκουλας. «Χαίρομαι…»
Δ. Χαρδαβέλλας. «Δεν είμαι δίπλα σας να κάνετε τον κάπο σε αυτή την ιστορία!»
Θ. Κούρκουλας. «Τι εννοείται τον κάπο;»
Δ. Χαρδαβέλλας. «Ξέρετε τι θα πει κάπο;
Θ. Κούρκουλας. «Όχι!»
Δ. Χαρδαβέλλας. «Αυτό κατάλαβα εγώ από τον κύριο νομάρχη! Θα πάρουμε τον αρχινονό να μην φάμε πέτρες»
Θ. Κούρκουλας. «Μα τώρα σας είπε πως δεν πρόκειται περί αυτού»
Γ. Σγουρός (προς Θ.Κούρκουλα) «Αφήστε με να μιλήσω εγώ, μην εκφράζεται εσείς την δική μου την άποψη! Λοιπόν, πρώτα από όλα μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του κυρίου Χαρδαβέλλα πήγαμε μαζί το Σάββατο πριν από ένα μήνα περίπου για να επισκεφθούμε το εφετείο με την προπτική να μπούμε μέσα. (…) Την προηγούμενη μέρα κάναμε έναν έλεγχο σε όλη την περιοχή και καταλήξαμε στο κτήριο του ΙΚΑ, (…) ανέβηκα στον έβδομο όροφο και είδα την πίσω πλευρά. Αυτά που είδα δεν μπορούν να ειπωθούν δημοσίως (…) κατέβηκα κάτω, λέω, θέλω να δω από πού ακριβώς μπαίνουνε μέσα. Μπαίνοντας λοιπόν μέσα βλέπω πίσω από τα κάγκελα τον κύριο Κούρκουλα (…) έρχεται προς το μέρος μου, μου λέει «γεια σας κύριε Σγουρέ, τι κάνετε» κ.λπ. Εγώ δεν ήξερα τι είναι και μου λέει, είμαι εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη μεταναστευτική πολιτική κλπ κλπ Και πιάνουμε μια κουβέντα, λέω πως είναι εδώ πέρα η κατάσταση, για ποιο λόγο ζούνε έτσι; Πως ανέχονται αυτή τη βρωμιά από τη μια να υπάρχει αυτή η δυσωδία και από την άλλη να υπάρχουν άνθρωποι να διαχειρίζονται αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να γίνεται τίποτα; Και μου λέει πως εάν υπάρχει νερό… »
Θ. Κούρκουλας. «Και τι σας απάντησα;»
Γ. Σγουρός «Μισό λεπτό… Ξέρουμε… Να σας πω…Κύριε Κούρκουλα, έχετε πολύ θράσος!» (???)
Θ. Κούρκουλας. «Γιατί το λέτε αυτό;»
Γ. Σγουρός «Έχετε πολύ θράσος! Το θράσος αυτό, μπορεί να γυρίσει ανάποδα. Να είστε πιο ευγενής! Δεν θέλω ούτε να μου πείτε καλές κουβέντες, αλλά να είστε σωστός, όπως είμαι εγώ σωστός από την αρχή! Κι ούτε κανείς εδώ μέσα πρόκειται να πει ψέμματα! Κι αυτό που είπε ο κύριος Χαρδαβέλλας, πρέπει να τιμάμαι όλοι μας όλους μας ανάλογα με την ιστορία την μικρή ή την μεγάλη. Ο σεβασμός είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορούμε να βρισκόμαστε»
Θ. Κούρκουλας. «Συμφωνώ»
Γ. Σγουρός. «Λοιπόν από εκεί και μετά πλέον, αν είχαμε νερό θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και λέω καλά ρε παιδιά, είναι δυνατόν να μην υπάρχει νερό; Μην δώσετε δημοσιότητα γιατί μπορεί να έχουμε αντιδράσεις και να κοιτάξω με τον δήμαρχο τον κύριο Κακλαμάνη να βρούμε νερό για να καθαρίσουμε εδώ μέσα γιατί υπάρχει κίνδυνος επιδημιών (…) Λέω, αύριο το πρωί ενδεχομένως να έρθουμε, που θα σας βρω να μας βοηθήσετε να μπούμε μέσα; Μου δίνει το κινητό του. Την άλλη μέρα βρισκόμαστε με τον κύριο Χαρδαβέλλα, είμαστε στο ξενοδοχείο, έρχονται πολίτες, καταστηματάρχες, μας πιάνουν από τα χέρια, ωρυόμενοι για την κατάσταση που σε μια περιμετρική 100 μέτρων εκεί πέρα δεν μπορείς να περπατήσεις, δεν μπορείς να αναπνεύσεις, και μένα η απορία μου είναι πως είναι δυνατόν να μένουν οι άνθρωποι εκεί την ίδια στιγμή που θες μαντήλια για να μπορέσεις να περπατήσεις… Έρχονται καταστηματάρχες, τους ησυχάζουμε, τους λέμε είμαστε εδώ για το καλό σας κι όχι για να δημιουργήσουμε φασαρία και θέλουμε να λύσουμε προβλήματα. Συζητήσεις, συζητήσεις κ.λπ, έρχεται λοιπόν ο ίδιος ο ξενοδόχος μαζί με άλλα δύο άτομα και λέει «μην μπείτε μέσα γιατί θα φάτε πέτρες, εγώ προχθές πήγα να μπω μέσα κι έφαγα πέτρες». Τότε λοιπόν σας παίρνουμε τηλέφωνο και το τηλέφωνό σας είναι κλειστό. Και το θέμα όλο πιο είναι; Πως εσείς τότε μου λέγατε θα με βοηθήσετε για να μπούμε μέσα , ένα το κρατούμενο, και δεύτερον ποιες είνει οι επαφές οι δικές σας με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πετάνε τις πέτρες; Άρα λοιπόν ο κύριος Χαρδαβέλλας πολύ σωστά μίλησε, εγώ με κάθε ειλικρίνεια μίλησα, εσείς κάνατε μια λάθος πολιτική εκτίμηση στην οποία τι νομίζετε, ότι όλο το πρόβλημα αναγάγεται σε εσάς! Κανένα πρόβλημα με εσάς! (…) Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η παραβατικότητα; Πορνεία! Τι λέτε εσείς ας πούμε που εκδίδουνε 15χρονα χωρίς να έχουνε άδεια, χωρίς τίποτα! Ποιος τα λέει όλα αυτά εδώ; (…) Εγώ σηκώνω την φωνή (…) και δεν αφήνω ειλικρινά κύριε Χαρδαβέλλα ούτε εγώ προσωπικά κανέναν μα κανέναν να εκμεταλλευτεί εις βάρος των λαθρομεταναστών, εις βάρος των κανονικών μεταναστών την εκμετάλλευση την οποία γίνεται είτε από κόμματα, είτε από οτιδήποτε άλλο. Καθαρισμένα πράγματα αυτά! Πρέπει η κοινωνία να αντιδράσει σωστά όπως αντιδράει, να λύσει το πρόβλημα με ανθρώπινο πρόσωπο και αυτά που είπε ο κύριος Χαρδαβέλλας στην αρχή περί σκούπας είναι αποσπασματικά και δεν δίνουνε λύσεις»
Θ. Κούρκουλας «Συμφωνώ με τον κύριο Σγουρό πως αυτά είναι αποσπασματικά και δεν δίνουνε λύσεις. Δεν ξέρω ποιος σας είπε ότι θα φάτε πέτρες, τελικά μπήκατε μέσα, δεν συνεννοηθήκατε μαζί μου διότι ήταν το τηλέφωνό μου κλειστό, μπήκατε μέσα και δεν φάγατε πέτρεεες… Αυτό σημαίνει ότι κακώς είχατε αυτούς τους φόβους…»
Τον διακόπτει ο Χαρδαβέλλας για να του πει πως πετάξανε σε άλλο τηλεοπτικό συνεργείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή «για να σκοτώσουν τα παιδιά του συνεργείου», ο Θ. Κούρκουλας δεν ξέρει κάτι για αυτό κι αρχίζουν πάλι οι αντεγκλήσεις…
Δ. Χαρδαβέλλας. «Θανάση, μαζί είμαστε, δεν είμαστε απέναντι! Απέναντι είμαστε στο εξής πράγμα, που είπες αυτό λίγο πριν. Με πήρε τηλέφωνο αλλά δεν με βρήκε, αλλά δεν πειράζει που δεν με βρήκε, μπήκατε μέσα και δεν φάγατε ξύλο»
Θ. Κούρκουλας «Λέτε ότι πήρατε άδεια από εμένα και δεν πήρατε! Γιατί εγώ να μην εκνευρίζομαι;»

...

Πέρα από την αθλιότητα του Χαρδαβέλλα...

Σγουρός: Τι λέτε εσείς ας πούμε που εκδίδουνε 15χρονα χωρίς να έχουνε άδεια, χωρίς τίποτα;

Ο κυρ-νομάρχης έθεσε σωστά το πρόβλημα! Εκπορνεύονται 15χρονα χωρίς να κερδίζει το κατιτίς της και η πολιτεία!

Έλεος...

2 σχόλια:

  1. Εκεί έχουμε φτάσει Έλληνες. Είναι στο χέρι των κυρίων αυτών, το αν οι λαθρομετανάστες θα επιτίθενται ή όχι στους δημοσιογράφους και σε όποιον πολίτη τολμάει να τους πλησιάσει....;; http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/06/blog-post_3788.html &
    http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/06/blog-post_4396.html

    ΣΧΟΛΙΟ...ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ...ΚΑΙ ΕΙΠΕ..ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΤΑ (ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ)..ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΦΤΑΕΙ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΥ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ, ΑΡΧΙΣΕ .ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.. ΕΕΕΕΕ ΟΟΟΟ ΚΑΙ...... ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ......ΟΙ ΑΑΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙΙΙΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΑΑΑΑ...ΚΑΙ ΕΓΩΩΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΑΛΛΑ ΕΕΕ ΦΤΑΕΙ Ο .ΣΓΟΥΡΟΣ ....ΟΧΙ..ΟΧΙ..ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙΑ ....ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΑΕΙ.... ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ .......ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΕΕΕΕΕ .......Ε ΟΧΙ...ΕΕΕΕ ΟΜΩΣ....ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑ...ΟΜΩΣ ΟΧΙ...ΟΧΙ ΙΣΩΣ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.......
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ..........ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΡΧΙΝΟΝΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.......ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ...... ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι σίγουρος πως είδες την εκπομπή; Την έχω κι αν θες να στην στείλω για να μην λες ανακρίβειες (...) και εκτίθεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή