Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Περί βαρβαρότητας (4)


Στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας κάποιοι Ελληναράδες, πιάσανε 2 μετανάστες και μετά από βασανισμούς, τους δέσανε πίσω από μια μοτοσυκλέτα και τους σύρανε στους δρόμους της πόλης...

Αντιγράφω -με δικές μου επισημάνσεις- από την ιστοσελίδα της εφημερίδας 19/06/09 

"Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Μανωλάδα.
Εικόνες ωμής βίας με θύματα ανθρώπους που θέλησαν να ζήσουν στην Ηλεία το όνειρο, που είδαν τη Νέα Μανωλάδα ως ‘Γη της Επαγγελίας’ και όμως έμελε να βρουν απάνθρωπη τιμωρία.
Οι αγρότες της περιοχής πήραν το νόμο στα χέρια τους και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με το δικό τους, απάνθρωπο τρόπο, οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Τους γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια τους έδεσαν από δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημα τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές...
Η άμεση επέμβαση των ανδρών του Α.Τ. Βάρδας, που ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό, ήταν αυτή που λύτρωσε τους μετανάστες...
Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι υποστήριξαν οι δύο Έλληνες ‘τιμωροί’, ηλικίας 31 και 24 ετών, στους Αστυνομικούς, το τελευταίο δεκαήμερο είχαν σημειωθεί επανειλημμένες ζωοκλοπές εις βάρος τους.
Το γεγονός τους είχε θορυβήσει και χωρίς να έχουν καταγγείλει στην Αστυνομία τα περιστατικά, αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης να «παραφυλάξουν» στο στάβλο τους προκειμένου να «συλλάβουν» επ’ αυτοφώρω τους δράστες των κλοπών.
Πράγματι μισή ώρα μετά τις εννιά φέρεται να αντιλήφθησαν την παρουσία τριών οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές που τους είχαν αφαιρέσει τρία αρνιά.
Μόλις επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, οι τελευταίοι παράτησαν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή... Οι δύο αγρότες αντί να ενημερώσουν όπως όφειλαν την Αστυνομία για το περιστατικό προτίμησαν να περιμένουν μέχρι να ξημερώσει και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους...
Λίγο μετά τη μία χθες το μεσημέρι οι αγρότες πήγαν στην περιοχή στην οποία υπέθεταν ότι θα διαμένουν οι δράστες, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τους εντοπίσουν. Αυτό ωστόσο δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν την ... έρευνά τους. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έδεσαν με σκοινί έναν οικονομικό μετανάστη που βρήκαν στο σημείο και δεν προέκυπτε να είχε σχέση με την ζωοκλοπή και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στους φερόμενους ως δράστες.

Μόλις κατάφεραν να εντοπίσουν τους νεαρούς άφησαν ελεύθερο το άτομο που τους οδήγησε σε αυτούς και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια... Ειδικότερα, αφού τους έδεσαν μεταξύ τους, φέρεται να αφαίρεσαν από την τσέπη του ενός το κινητό του τηλέφωνο και άρχισαν να τους κτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές αλλά και με μία ξύλινη γκλίτσα. Ωστόσο το μαρτύριο για τους μετανάστες δεν σταμάτησε εκεί…
Στη συνέχεια, έδεσαν το σκοινί με το οποίο τους είχαν «αιχμαλωτίσει» από το πίσω μέρος δίκυκλης μοτοσικλέτας στην οποία επιβιβάσθηκαν στη συνέχεια. Για περισσότερα από τετρακόσια μέτρα τους έσερναν σαν τα ζώα μέσα στο χωριό της Νέας Μανωλάδας με τους περιοίκους να αντικρίζουν το βάρβαρο αυτό θέαμα. Η εικόνα των μεταναστών να «σέρνονται» πίσω από το δίκυκλο σόκαρε την κοινωνία του μικρού διαμερίσματος με τους κατοίκους να ενημερώνουν την Αστυνομία...
Η σύλληψη
Μόλις οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας ενημερώθηκαν για το απίστευτο, κινητοποιήθηκαν αμέσως και έφθασαν στο σημείο. Ήταν αυτοί που σταμάτησαν τους δύο αγρότες και έλυσαν από τα αυτοσχέδια δεσμά τους μετανάστες βάζοντας τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα, τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης βίας, εξύβρισης και κλοπής και τους δύο μετανάστες με την κατηγορία της ζωοκλοπής. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν νωρίς σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας."
...
"Χθες το πρωί και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Αμαλιάδας και η Εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις στους δύο Έλληνες για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για παράνομη βία κατά συρροή, μη κακόβουλη βλασφημία, εξύβριση κατά συρροή, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στους δύο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές άσκησε ποινικές διώξεις για ζωοκλοπή από κοινού και απόπειρα ζωοκλοπής από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην Ανάκριση, απ’ όπου πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας."
...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφ. "Πατρίς" του Σαββάτου και τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ (που ματαίως προσπάθησε να τονίσει την διαφορά των διώξεων, αλλά οι παρουσιαστές την προσπέρασαν...) στην "Πρωινή ζώνη" και στο "Συμβαίνει τώρα", σήμερα Δευτέρα:
  • Οι δύο μετανάστες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για κλοπές ζώων που υπάρχουν μόνο στους ισχυρισμούς των Ελληναράδων, αφού ΚΑΜΜΙΑ ζωοοκλοπή δεν είχε καταγγελθεί μέχρι την ώρα των βασανιστηρίων.
  • Αντίθετα, οι βασανιστές Ελληναράδες -θιασώτες του νόμου του Λυντς και της ΚΚΚ- διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος...
...
Τι να πεις; Τι να πεις όταν βλέπεις παντού γύρω σου πως το μηχανάκι και τα σκοινιά είναι έτοιμα από καιρό...
Και τα πολύ δύσκολα είναι ακόμα πίσω:
"Πριν 10 χρόνια στις Βρυξέλλες παρακολούθησα παρουσίαση μελέτης που έδειχνε ότι το 2025 στα βόρεια σύνορα της Αφρικής θα ζουν 250 εκατομμύρια νέοι 18 έως 35 ετών, εκ των οποίων τα 180 εκατομμύρια θα είναι άνεργοι. Τι θα γίνει τότε ρώτησε ο εισηγητής; Θα μπουν σε βάρκες και θα μπουκάρουν στην Ευρώπη. Μία είναι η λύση κατέληξε. Ο πλούσιος βορράς που έχει καταληστεύσει τον πλούτο της Αφρικής, οφείλει να κάνει σοβαρές επενδύσεις στην περιοχή, ώστε ο ντόπιος πληθυσμός να μπορέσει να μείνει και να ζήσει αξιοπρεπώς. Διαφορετικά κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τους απελπισμένους που έτυχε να γεννηθούν στην “Ήπειρο χωματερή” για τον ανεπτυγμένο κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής Βουλγάρας που πριν έξι χρόνια βρέθηκε νεκρή από το κρύο, σε πέρασμα του όρους Μπέλες, στην προσπάθειά της να φτάσει στην Ελλάδα. Ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία, διαπίστωσε πως η 23χρονη κοπέλα ήταν 5 μηνών έγκυος! Φανταστείτε πόση απελπισία μπορεί να είχε αυτή η νέα γυναίκα που επιχείρησε, σε αυτή την κατάσταση, μέσα στο καταχείμωνο, να φτάσει με τα πόδια στη χώρα μας." (από την ΑΥΓΗ)

Σκέπτομαι πως τα νούμερα αυτά είναι του 1999, και πως πρέπει να προστεθούν σε αυτά, τα εκατομμύρια που θα πληγούν από τις κλιματικές αλλαγές... Τότε που το κίνητρο για την προσφυγιά δεν θα είναι "απλά" η φυγή από τις ζώνες πολέμου ή της φτώχειας, αλλά η επιβίωση... Και θυμάμαι τον κομπασμό κάποιων για το επίπεδο πολιτισμού της Ευρώπης. Και την ανοχή της στην πολυπολιτισμικότητα... Και μου έρχεται στο νου η γνωστή αριστερή ηθοποιός που πήγε στο Μεταξουργείο με το όνειρο να κάνει πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις... Αλλά, δυστυχώς, οι μετανάστες-πρόσφυγες δεν αρκούνται μόνο στο θέατρο και τις μουσικές. Θέλουν και να τρώνε, θέλουν και να κοιμούνται, θέλουν και να αφοδεύουν... Και, ω τι έκπληξη, αφού δεν έχουν να φάνε, κλέβουν! Αφού δεν έχουν σπίτια κοιμούνται κι αφοδεύουν στα πεζοδρόμια "έξω από την πόρτα μας"! Και η γνωστή αριστερή ηθοποιός, φτάνει να βρίσκει λογικό στα τηλεπαράθυρα το μέτρο των στρατόπεδων συγκέντρωσης, χωρίς να μπαίνει καν στο κόπο να κάνει μια μικρή παύση στο θυμό της για να σκεφτεί αυτό που της είπε η Κούρτοβικ: "σκεφτείται σε τι κατάσταση απελπισίας έχει φτάσει μια μάνα για να πηδάει στη θάλασσα αγκαλιά με το παιδί της στη μέση του πελάγου... Τι έγκλημα έχει κάνει για να την φυλακίσουμε;"
Αλλά όλα αυτά είναι -όπως είπε και ο κ. Μαγγίνας σήμερα (ΝΕΤ, ΖΟΥΜ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ & ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ) -ναι, ναι, αυτός που είχε ανασφάλιστους μετανάστες να του δουλεύουν- "ρομαντικά" !
Οι ρεαλιστικές λύσεις είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η επαναπροώθηση, η ποσόστοση και η αποδοχή -όσων μπουν στη ποσόστοση- της αμοιβής των 25 ευρώ για 12 ώρες δουλειάς στα θερμοκήπια της Μανωλάδας... Κι αν δεν τους αρέσει... μηχανάκι και σχοινί... Και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στηριγμένη τους ισχυρισμούς των βασανιστών τους...
20 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα προσφύγων... Όχι παίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου