Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Κατίνα..σαλαμάκι!»

thumb
Γράφει η Κουκίδα 
από το Ποντίκι

Την ταινία την θυμόμαστε όλοι. Ο Κώστας Βουτσάς- που το έπαιζε πλούσιος για να παντρευτεί ενώ ήταν μπατίρης - όταν πιεζόταν γιατί δεν του «έβγαινε» το ψέμα, έπεφτε στον καναπέ και φώναζε: «Κάτινααα.σαλαμάκι». Τότε το σαλάμι ήταν ένδειξη πλούτου.

Ποιός μας το έλεγε ότι εν έτη 2011, το αλλαντικό θα θεωρηθεί είδος πολυτελείας και ως τέτοιο μελετάται η μετάταξη του στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ του 23%. Η Κουκίς δεν σας εμπαίζει. Όντως το υπουργείο οικονομικών θα βαφτίσει διάφορα προιόντα είδη πολυτελείας, ώστε να αυξήσει την φορολογία και να κλείσει κάποιες τρύπες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε εξ αμερικανικού εδάφους, ότι αποκλείεται η μαζική μετάταξη προιόντων στο 23%. Έλα όμως που δεν βγαίνουν τα νούμερα ούτε με την περαίωση και η τρόικα πιέζει για μέτρα; Έτσι, παράλληλα με την αύξηση του συντελεστή 11% στο 13%, μια ομάδα προιόντων με την ετικέτα «είδη πολυτελείας» θα εκτοξευθούν από το 11 στο 23% και θα είναι πλεον απαγορευτικά για τα νοικοκυριά.

Τώρα ποιος αποφάσισε ότι το σαλάμι είναι πλούτος, δεν το ξέρω. Η κατάσταση φαντάζει υστερική. Α, και για να μην ξεχαστούμε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε χθες ότι το 2011 «θα είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά θα μπούμε καλά». Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι δηλώσεις : «Το 2011 θα τα πάμε ακόμα καλύτερα και θα είμαστε κάτω από τους στόχους» και «Το 2011 θα είναι η δυσκολότερη χρονιά που θα βιώσουμε». Βγάλτε άκρη. Κάτινα... σαλαμάκι!



από PareDose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου