Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εθνοσωτήρες

από το Γρέκι
του Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη
από την Αυγή

Το ισχύον Σύνταγμα της χώρας, άρθρο 120 παράγρ. 3, προβλέπει κυρώσεις όταν υπάρχει "σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν".

Η σημερινή κοινοβουλευτική κυβέρνηση υπερέβη τις εξουσίες που της εμπιστεύτηκε ο λαός με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Παρέδωσε τη διεύθυνση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής στους ξένους.

Είναι αστήρικτος ο ισχυρισμός ότι "εξυπηρετείται σπουδαίο εθνικό συμφέρον", άρθρο 28 παράγρ. 2 του Συντάγματος, με το Μνημόνιο που υπέγραψε και το ενέκρινε η πλειοψηφία της στη Βουλή.

Είναι πασίδηλο ότι το Μνημόνιο επεβλήθη για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και δεν υπαγορεύτηκε, όπως λένε, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, με αύξηση του δημόσιου χρέους.

Η ανεύθυνη υπερχρέωση της τελευταίας τριακονταετίας συνυπάρχει με την σε αντίστοιχο μέγεθος οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα και με την εκβιαστική υποχρέωση για εξοπλισμούς προστασίας των συνόρων μας, συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με έναν καλόπιστο διάλογο ήταν και είναι εφικτή η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς να σταματήσει η εξυπηρέτησή του. Η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα να καλύψουν μεγάλο μέρος του χρέους. Το υπόλοιπο μπορεί να το εξυπηρετήσει η Ελλάδα.

Είναι πολλές οι χειροπέδες του Μνημονίου. Με ποιο δικαίωμα, π.χ., η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται να φαλκιδεύσει παράνομα τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που αποτελούν αποταμίευση των εργαζομένων για τα γηρατειά τους;

Με πόση ανευθυνότητα η ελληνική κυβέρνηση προσθέτει νέα δημόσια χρέη που θα βαρύνουν τους Έλληνες για πάρα πολλά χρόνια;

Πότε επιτέλους θα ζητηθεί συγγνώμη για την εθνική ταπείνωσή μας από τους υπαλλήλους της τρόικας, όταν μίλησαν με τόσο θράσος μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο;

Η ανευθυνότητα των "εθνοσωτήρων" εκδηλώνεται με κοινοβουλευτικό μανδύα και παραβίαση του Συντάγματος. Απεδείχθη ότι το οικονομικό αδιέξοδο δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Το εκλογικό σώμα αναζητεί μια πραγματική πατριωτική διέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου