Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Νομική Σχολή (for white people only)

των Άγγελου Τσέκερη, Γιώργου Κυρίτση
από τη στήλη "Κακοήθειες"

Έληξε ομαλά η κατάληψη της Νομικής Σχολής από 300 εισβολείς λαθρομετανάστες.

Αντικειμενική περιγραφή. Θυμίζει τρομοκρατική ενέργεια στην Οσετία.

Και, όπως πολύ σωστά είπε και ο Πρετεντέρης, το ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο. Το Ισραήλ θα είχε ήδη ισοπεδώσει τη Γάζα.

Και θα βομβάρδιζε και τον μουσουλμανικό τομέα της Βηρυττού.

Ενώ εδώ είναι σκορποχώρι. Ο ένας καταλαμβάνει τη Νομική, ο άλλος κλείνει τους δρόμους, ο τρίτος δεν θέλει να πληρώσει διόδια.

Και δεν το λέει ο άνθρωπος επειδή στα διόδια είναι οι ίδιοι μέτοχοι με το κανάλι που δουλεύει. Αντικειμενικά μιλάει.

Φανταστείτε να πάρουν θάρρος οι φαρμακοποιοί και να πάνε να καταλάβουν το Χημείο.

Ευτυχώς η κρίση έληξε και η κενή αίθουσα παραδόθηκε στο απόλυτο κενό το οποίο λειτουργούσε εκεί μέχρι τη στιγμή της κατάληψης.

Για την ακρίβεια, παραδόθηκε στον εργολάβο που την φτιάχνει.
Και έτσι αποκαταστάθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.

Ήδη ξανάνοιξαν τα γραφεία διαρροής θεμάτων που λειτουργούν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, ενώ αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η μεταξύ τους ομαδική συμπλοκή.

Είχε μείνει πίσω και η νομική υπεράσπιση της Siemens και έπρεπε να τρέχουν στο Μαξίμου για δουλειά.

Τελευταία στιγμή παρ' ολίγο να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις όταν ο ιδιοκτήτης του κτηρίου απαίτησε να μπουν στο παρκέ με πατάκια.

Εξαιρετική η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ούτε η Άννα Διαμαντοπούλου με μουστάκια δεν θα τα έλεγε με τόση σαφήνεια.

Ειδικά εκεί που ζήτησε ο Κουβέλης να μπει μέσα η αστυνομία να τους βγάλει, αλλά χωρίς κραυγές, αγκυλώσεις και στείρους αρνητισμούς.

Πολύ εύστοχη και η σχετική ανακοίνωση που λέει ότι οι φασίστες στον Άγιο Παντελεήμονα και οι μετανάστες στη Νομική τραβάνε τα πράγματα στα άκρα.

Στην ιστορία θα μείνει πάντως η δήλωση Ραγκούση, ότι, επί των ημερών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, κανείς μετανάστης δεν πρόκειται να αποκτήσει νόμιμα χαρτιά.

Μας έκανε εθνικά υπερήφανους. Από το πρωί βαράμε τα τακούνια μας και κάνουμε προπόσεις στον Φύρερ.

Ήταν και η επέτειος του Ολοκαυτώματος χθες και δεν στείλαμε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Βορίδη. Είχαμε μπλέξει με κάτι μη άριους και παρασυρθήκαμε.

Στην ίδια γραμμή, ο Παπανδρέου είπε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι Αριστερά και Πρόοδος είναι η υπευθυνότητα, όπως π.χ. ο φράχτης που θα φτιάξουν στον Έβρο.

Αριστερά και Πρόοδος είναι επίσης να δίνουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κολλέγια. Έχει χυθεί αίμα γι' αυτά τα πράγματα.

Ξεκαθάρισε, αντιθέτως, ότι Αριστερά και Πρόοδος δεν είναι η ανομία. Και γι' αυτό σκοπεύει να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο τα λεφτά που έφερε ο Τσουκάτος από τη Siemens.

Νεαροί του αντεξουσιαστικού χώρου αποδοκίμασαν τον Σημίτη καθώς έβγαινε από το γραφείο του.

Κι αυτός ο αφελής, γιατί κυκλοφορεί στην Ακαδημίας; Αν πάει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, θα τον σηκώσουν στους ώμους.

Πάλι καλά που έπεσε σε αναρχικούς και δεν έπεσε σε τίποτα συνταξιούχους που επέστρεφαν από τη λαϊκή.

Η "Καθημερινή" εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την επίθεση και ζητεί περιορισμό κάποιων άρθρων του Συντάγματος, μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη.

Είχαμε όλην την καλή πρόθεση να δώσουμε άσυλο στη φίλη της Ελλάδας κυρία Σούζαν Μουμπάρακ, τώρα που θα την κοπανήσει νύχτα από την Αίγυπτο, αλλά δυστυχώς σε λαθρομετανάστες άσυλο δεν δίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου