Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Πάει και το δωρεάν τσιλιμπούρδισμα* :)

(πηγή)
Κρατήστε την ανάσα σας

του ΚΙΜΠΙ
από το  
  
Ο Κουνενής, την περασμένη εβδομάδα, σας έδωσε πρακτικές συμβουλές για τη γαστρονομία στην εποχή του Mνημονίου. Φυλάξτε τις συνταγές για την παξιμαδοποίηση του σκατού, θα σας φανούν χρήσιμες. Και ετοιμαστείτε για ανάλογες αλλαγές και σε άλλες βασικές βιολογικές λειτουργίες, πέραν της πληρώσεως και εκκενώσεως του πεπτικού σας σωλήνα. Μια και η Αυτού Ελεεινότης, ο ΓΑΠ, έχει αποφασίσει να σώσει εκτός από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο η σωτηρία να έχει επιπτώσεις ακόμη και στον τρόπο που ανασαίνουμε. Κρατήστε την ανάσα σας, λοιπόν.

Διότι, η Αυτού Αδεξιότης, πέραν του ευρωομολόγου που θα σώσει την Γιουρολάνδη από την κρίση χρέους, θέλει και γενικευμένο φόρο επί των αερίων του θερμοκηπίου, και δη του διοξειδίου του άνθρακα. Σας φαίνεται απλό, ανώδυνο και οικολογικό; Λάθος! Αν νομίζετε ότι θα φορολογηθούν απλώς τα καύσιμα των αυτοκινήτων σας και καυστήρων των καλοριφέρ, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Θα φορολογηθούν κι αυτά, θα φορολογηθεί και ο μετεωρισμός των αγελάδων και των αιγοπροβάτων των οποίων το εντερικό μεθάνιο συμβάλλει στο 2% των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά σε τελευταία ανάλυση η μέγιστη φοροδοτική ικανότητα αφορά την αναπνοή μας.

Απλά μαθηματικά είναι. Ο μέσος άνθρωπος, εργαζόμενος, εισπνέει περίπου 450 λίτρα οξυγόνου την ημέρα και αποδίδει 400 λίτρα διοξειδίου του άνθρακα. Σε βάρος, περίπου 900 γραμμάρια. Αναπαυόμενος έχει μικρότερη απόδοση, εκπνέοντας 550 γραμμάρια διοξειδίου. Μέσος όρος, περίπου 700 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα τη μέρα. Φυσικά, για να μην αδικηθούν και τα λοιπά συστήματα ανθρώπινου εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσουμε και το ένα λίτρο αερίων που εκπέμπει κάθε μέρα ένας άνθρωπος περδόμενος ή ρευόμενος, αποδίδοντας πέραν του διοξειδίου και μια αμελητέα σε βάρος, αλλά θανατηφόρα σε οσμή ποσότητα μεθανίου.

Αν, λοιπόν, κάθε Νεοέλληνας, ο οποίος επιμένει να ανασαίνει και να εξαερίζεται διά των λοιπών φυσικών διόδων του σώματος, μολύνει το περιβάλλον με ποσότητα 255 κιλών διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο, τότε το σύνολο των κατοίκων της χώρας (βρομάνε τα χνότα τους ή όχι) επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με 2,8 δισεκατομμύρια κιλά (ή 2,8 εκατ. τόνους) αερίων του θερμοκηπίου. Φορολογώντας την εκπομπή με το ευτελές ποσό ένα ευρώ ανά κιλό συγκεντρώνονται 2,8 δισ. ευρώ τον χρόνο που επιτρέπουν σε περίπου 130 χρόνια να μηδενιστεί το χρέος. Η εναλλακτική είναι να αναπνέετε λιγότερο ή να εκπνέετε ακόμη λιγότερο ή, σε τελευταία ανάλυση, και εφόσον είστε τόσο βαθιά πράσινοι όπως ο ΓΑΠ, να κρατήσετε την αναπνοή σας μέχρι να σκάσετε.

Φυσικά, το μέτρο «φορολόγηση αναπνοής» θα εφαρμοστεί με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως όλα. Τα βρέφη και οι γέροντες θα φορολογηθούν λιγότερο, ενώ θα εξαιρεθούν της επιβάρυνσης οι ασθματικοί, οι πάσχοντες από καρκίνο πνεύμονα, χρονία αναπνευστική πνευμονοπάθεια και πνευμονοκονίαση σε προχωρημένο στάδιο και οι διασωληνωμένοι στις εντατικές, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζουν τα αναγκαία δικαιολογητικά. Επίσης, θα εξαιρούνται όσοι αποδεδειγμένα δεν πέρδονται και δεν ρεύονται, είτε λόγω καλού πεπτικού συστήματος, είτε λόγω συστηματικής χρήσης πορδοβουλώματος, του οποίου εξετάζεται η επιδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Βαθιά εισπνοή, λοιπόν, και κρατηθείτε!




.-.-.-.-.-.-.-.

* Το τσιλιμπούρδισμα με την αρχαϊκή έννοια... Εκ του σιλοπορδώ, που ώς δείκτης αγένειας έχασε την... ανακουφιστική του (:P) σημασία κι απέκτησε τη σημασία που λέει ο Χρηστάκης στo Πουλί... :) http://www.youtube.com/watch?v=h6XKo3udR0U

1 σχόλιο:

  1. χαχαχα πολύ καλό! Μαζί με όλα τα ηχητικά εφέ!
    Κοίτα να δεις που καταντήσαμε...
    Πάντως, και μέσω αυτού, εμεις θα βγάλουμε λεφτά. Σχολιάζα, με αφορμη το κείμενο της παξιμαδοποίησης σκατού, να το κάνουμε τέχνη (το παξιμαδοσκατό)και να το πουλάμε! Να, πάλι η νεά ιδέα: θα κάνουμε την κλανιά μουσική και θα προλάβουμε να βγάλουμε εμείς πρώτοι λεφτά από τις εκπομπές αερίων!...
    Το παν είναι η φαντασία, Ρήγα!
    Όλα βέβαια μπορεί να τα αντέξει ο άνθρωπος, εκτός της ΓΑΠοβλακείας αλλά και γι' αυτό θα βρεθεί λύση. Προς το παρόν, ας σκεφτούμε να φυλάμε τις κλανιές μας γιατί και μ' αυτές, όπως φαίνεται,άλλοι θα πλουτίζουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή