Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η ατζέντα που μας ετοιμάζουν...

σκίτσο Πέτρου Ζερβού από την Ελευθεροτυπία
του Δημήτρη Χρήστου
από την Αυγή
 
Όπως αποκαλύπτει στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνισμοί της ελληνικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, εκτίναξαν τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας από τα 30 στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ. Πλην όμως λεφτά υπάρχουν. Τα έχουν οι Έλληνες και τους τα βουτάμε για να καλύψουμε την κοινοβουλευτική μας θητεία. Μετά; Μετά, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Πάντα έτσι ήταν η Ελλάδα.

ΒΕΒΑΙΩΣ τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα, αφού η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική κατ' εντολή των δανειστών επιταχύνει την κρίση και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεωκοπία και την κοινωνική έκρηξη. Το 2011 δεν βγαίνει και η κυβέρνηση είναι αδύνατον να αντέξει τη λαϊκή οργή. Μια οργή που όμως, δεν δημιουργεί ή δεν ενισχύει σε βαθμό συναγερμού για την εξουσία και τις... προϊστάμενες δυνάμεις, κάποιο πολιτικό ρεύμα αντίδοτο στην κρίση. Είναι σαφές σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης όπου στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να κυβερνήσει, προηγείται ο κανένας.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ στις κάλπες εντός του 2011 εκτός συνταρακτικού απροόπτου είναι αναπόφευκτη. Και γιατί να κάνει πρόωρες εκλογές ο κ. Παπανδρέου όταν είναι μαθηματικώς βέβαιον πως θα βγει από λίγο ως πολύ, αποδυναμωμένος με την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ οργισμένη από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται; Με τι κουράγια και ποια επιχειρήματα θα βγουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών, όταν οι περισσότεροι είτε δημοσίως είτε κατ' ιδίαν, δηλώνουν πως η κυβέρνηση αυτή έχει πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο;

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ τα κόμματα εξουσίας. Ξέρουν να διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις και τις έρευνες της κοινής γνώμης , ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους τον μέσο όρο του Έλληνα ψηφοφόρου και θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την ατζέντα για να τον εγκλωβίσουν στα μέτρα τους. Άλλωστε έχουν τα μέσα να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Γιατί λέτε ο κ. Παπουτσής αποφάσισε έτσι ξαφνικά να ανακοινώσει την κατασκευή τείχους στον Έβρο. Δεν ξέρει πως η αποτελεσματικότητά του με τη γεωγραφία που έχει η Ελλάδα, ελάχιστα πράγματα θα καταφέρει να αλλάξει; Το ξέρει και πολύ καλά μάλιστα. Ξέρει όμως καλύτερα, πως πάνω από το 85% των πολιτών έχει αγανακτήσει με την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών σε σημείο που αρκετοί από αυτούς να γίνονται κλέφτες, πωλητές ναρκωτικών, σωματέμποροι και λαθρέμποροι για να επιβιώσουν.

ΑΥΤΟ βεβαίως δεν συμβαίνει έτσι από μόνο του επειδή τάχα οι μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα είναι κακοποιά στοιχεία. Συμβαίνει διότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν πολιτική στο ζήτημα αυτό και ακόμα χειρότερο, όταν κάτι επιχειρούν να κάνουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί για να το υλοποιήσουν. Την ατζέντα της τρομοκρατίας δεν θα την αξιοποιήσουν, όταν μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αποκαλύψει στον Αμερικανό πρέσβη πως ξέρει όλους τους τρομοκράτες έναν προς έναν, αλλά μένει να “δέσει” τα στοιχεία; Η τρομοκρατία και το μεταναστευτικό είναι φανερό πως θα παίξουν δυνατά προ των εκλογών. Πιθανόν να αναδυθούν στον αφρό και εθνικά ζητήματα, είτε αυτά προς ανατολάς είτε αυτά από το βορά. Δειλά, δειλά παίζεται μέσω του ανοίγματος στο Ισραήλ και το χαρτί των πετρελαίων, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Ελλάς αντί Δανίας του Νότου, αλλάζει κατεύθυνση και τώρα θα γίνει Νορβηγία, με άφθονους υδρογονάνθρακες που θα αλλάξουν στο πι και φι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Τι χρειάζεται; Μόνο λίγη υπομονή και φυσικά εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση.

ΑΡΚΟΥΝ αυτά; Κανονικά όχι. Αλλά το μενού για να πας στις εκλογές έχει και ολίγη κάθαρση. Να, επιτέλους επί Γεωργίου Παπανδρέου πρωθυπουργού, κάποιοι πάνε στη φυλακή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια κυβέρνηση που παρέλαβε χάος; Όσοι νομίζουν πως όλα αυτά, αυτή η χοντροκομμένη κυβερνητική προπαγάνδα που ετοιμάζουν, είναι αδύνατον να παραπλανήσει τους πολίτες, ας το ξανασκεφτούν. Οι παγίδες είναι πολλές και τα μέσα για να τις αποφύγεις λιγοστά.

d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου