Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αλλού παρασημοφορούν τους υποστηρικτές των προσφύγων

από LeftWorks
του Γιώργου Κυρίτση
από την Αυγή

Ο Κον (Κωνσταντίνος) Καραπαναγιωτίδης είναι ένας Αυστραλός ήρωας: ήρωας των φτωχών, των κατατρεγμένων και των μεταναστών. Είναι επικεφαλής της ΜΚΟ Asylum Seeker Resource Centre και χθες του απονεμήθηκε ένα τιμητικό κρατικό παράσημο για την “προσφορά του στους Αυστραλούς και την Ανθρωπότητα”.

Όπως δήλωνε στην εφημερίδα “The Age”, η εμπειρία του να μεγαλώνει στην Αυστραλία και να θεωρείται Έλληνας, ξένος, μη-Αυστραλός από τους γύρω του τον έχει κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητο στο δράμα των προσφύγων. Καθώς γνώριζε από την οικογένειά του την άλλη πλευρά της ιστορίας, “την εμπειρία της αγωνίας και της απώλειας εκείνων που είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους”.

Για τη βράβευσή του δήλωσε πως ελπίζει να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες του πως η χώρα οικοδομήθηκε από πρόσφυγες. "Οι πραγματικοί τιμώμενοι ήρωες σήμερα είναι οι πρόσφυγες που είχαν τη θέληση να διεκδικήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και να είναι ελεύθεροι”.

Επίκαιρες κουβέντες, τόσο στην πατρίδα του όσο και στη χώρα καταγωγής του. Είναι εύκολο να αναρωτηθεί κανείς αν κάποιος που θα διεκδικούσε τα πολιτικά δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα θα ήταν νοητό να βραβευτεί από το ελληνικό κράτος – ή απλά να απέφευγε τον διασυρμό από τα ελληνικά ΜΜΕ...

2 σχόλια:

  1. Να βραβευτεί από το ελληνικό κράτος; Κάτσε καλά, εδώ σε λίγο θα κινδυνεύουμε με δίωξη λόγω "πρόκλησης και ανατροπής των χρηστών ηθών της πατρίδας μας". Αν ήμασταν κάπως περισσότεροι θα φοβόμουνα και για ξερονήσια, αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ λίγοι... κάτω από το ποσοστό του στατιστικού λάθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστα ρε Παναγιώτη... Και είσαι τυχερός που δεν έχεις δει το τι λένε "αριστεροί" αυτές τις μέρες... Πολύ τυχερός!
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή